OnePlus Nord Türkiye’de satışa çıktı… İşte fiyatı

OnePlus Nord’a merhaba deyin. OnePlus her zaman daha uygun fiyatlı telefonlar yaptığı biliniyordu. Ancak telefonları giderek daha pahalı hale geliyor. OnePlus Nord da o telefonlar arasına girdi. Türkiye’de bugün itibariyle satışa sunulan 5G destekli akıllı telefonu online mağazalarda bulabilirsiniz.

128 GB dahili hafıza olan OnePlus Nord akıllı telefonun Türkiye’deki satış fiyatı 5.999 TL olarak belirlendi. Gri ve açık mavi renkleriyle 2 renk seçeneğine sahip telefon üst düzey özellikleriyle de dikkatleri üstünde topluyor. OnePlus bu akıllı telefonun ABD’de satışa sunulmayacağını belirtti. Bu ürün İngiltere ve Avrupa’da satışa çıktı. Şirketin, telefonu ABD’de piyasaya sürmeye karar verip vermeyeceği veya ABD’li müşteriler için bir varyasyonunu oluşturup oluşturmayacağı henüz belli değil.

Rainbow Six Siege, Xbox Game Pass’e geliyor

ONEPLUS NORD TELEFONUNUN ÖZELLİKLERİ

Metalik kenarlı koyu mavi rengini ve kenarlara kadar uzanan ekranını ile dikkat çekiyor. Ekran 6,4 inç ölçülerinde ve yerleşik bir parmak izi tarayıcısı var.

Ekranın 2400×1080 piksel çözünürlüğü, 8 Pro’nun çözünürlüğünden daha düşük. YouTube’da yüksek çözünürlüklü videolar izlerken bile, bu şeyin ayrıntıdan yoksun olduğu bir an bile düşünülmemeli…

Kaputun altında, Nord’a 5G bağlantısı getiren ve Qualcomm’un Snapdragon 765G işlemcisi var. Elbette 5G’yi destekleyen bir hizmet planında olmanız ve 5G’nin mevcut olduğu bir alanda olmanız gerekir. 5G henüz emekleme aşamasında olduğundan ABD ve Birleşik Krallık’ın birçok bölgesinde kapsama alanı hala oldukça düzensizdir. Ancak şimdi bir 5G telefon satın almak akıllıca olacaktır. Böylece daha kolay erişilebilir olduklarında bu hızlardan yararlanmaya hazır olacaksınız.

İşlemcinin kendisi sekiz çekirdeğe sahip ve tercih ettiğiniz değişkene bağlı olarak 8 veya 12 GB RAM ile yedeklenir. OnePlus’ın Android 10 tabanlı Oxygen yazılımında yaptığı çeşitli ince ayarlar sorunsuz ve gecikmesiz bir deneyimle sonuçlanırken, her iki seçenek de atmanız muhtemel olan her şey için yeterince güçlü olmalıdır.

ONEPLUS ÜÇLÜ KAMERA İLE ÇIKTI

Arkada üç ana lens var. 48 megapiksel Sony sensörü olan standart zoom kamerası var. Aslında OnePlus 8’de bulunanla aynısı. Buna, 12 megapiksel süper geniş açılı bir lens ve küçük ayrıntılara yakından odaklanmanızı sağlayan 2 megapiksel makro kamera katılıyor.

Portre çekimlerinize çekici odak dışı arka planların yanı sıra 4K video, ağır çekim ve düşük ışıkta daha parlak çekimler yapmak için gece modu gibi diğer özellikler mevcut. Ayrıca 5 megapiksel derinlik sensörünü kullanan bir portre modu da vardır.

ÇİFT LENSLİ SELFIE KAMERASI

Ön tarafta, OnePlus’tan gördüğümüz ilk çift lensli selfie kamera var. Ana ön mercek, yüzünüzdeki her dayanılmaz detayı görmenize izin veren devasa bir 32 megapiksel çözünürlük sunarken, diğeri OnePlus’ın daha fazla arkadaşınızı sahneye sığdırmanıza izin vermek için tasarlandığını söylediği geniş açılı bir mercek. Ya da sosyal mesafe sizi yalnız bıraktıysa, büyük ve geniş bir yalnız selfie çekebilir ve sonra kötü bir şekilde yeni arkadaşlar edinebilirsiniz.

Nord’un içinde, sizi bütün gün idare ettirmek için 4.115 mAh’lik bir pil var. Her zaman olduğu gibi bu, onu nasıl kullandığınıza bağlı olacaktır. Eğer tüm sabahı video akışıyla geçirirseniz, muhtemelen öğleden sonra Nord’a bir destek vermeniz gerekecektir.

Exit mobile version