OnePlus Nord 2 incelemesi

OnePlus, yepyeni Nord 2 akıllı telefonuna “amiral gemisi katili” deniyor. Bunun nedenini şimdi daha iyi anlıyoruz. Bu telefon etkileyici özelliklere sahiptir. İyi performans gösterir ve makul bir başlangıç ​​fiyatıyla (Birleşik Krallık’ta yalnızca 399 sterlin) eşleştirildiğinde, banka hesabınızı boşaltmadan bir telefondan ihtiyacınız olan her şeyi sunmak için tasarlanmıştır. Güçlü bir işlemci, sağlam bir çift arka kamera kurulumu vardır. Ayrıca 5G bağlantısı, süper hızlı şarjı bulunur.

Göz atmak isteyebilirsiniz: OnePlus Nord 2 5G Çıkış Tarihi Sızdı

Önceki Nord gibi Nord 2 de ABD’de satışta olmayacak. 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip sürüm için 399 sterline; 12 GB RAM ve 256 GB depolamaya sahip 469 sterline mal olacak.

iPhone 12 Pro Max veya S21 Ultra gibi “gerçek” bir amiral gemisi kadar güçlü değil. Kamera becerileri dünyanın en talepkar fotoğrafçılarını çekmeyecek. En çok risk altında olduğunu düşündüğüm amiral gemisi, Nord 2 ile birçok özelliği paylaşan, ancak 629 sterlin (729 $) gibi çok daha yüksek bir başlangıç ​​fiyatına sahip olan OnePlus’ın 9 serisi…

OnePlus Nord 2 Güçlü bir MediaTek işlemciye sahip

OnePlus, telefonları için genellikle Qualcomm’un Snapdragon işlemci serisini kullandı. Ancak Nord 2 için MediaTek’in Dimensity 1200-AI yongasıyla birlikte gitti. Fiyatına göre şaşırtıcı derecede güçlü olduğunu fark edecek.

Kıyaslamalar açısından iPhone 12 Pro Max ile orada olmasa da; Pixel 5’i geçti. Daha pahalı OnePlus 9’un çok altında değildi. Oyun, fotoğraf düzenleme ve video akışı ve gezinme için kesinlikle yeterince güçlü. Android 11 arayüzü pürüzsüzdür.

Android 11 yazılımı

Nord 2, OnePlus’ın her zamanki Oxygen yazılımını geçen Android 11’i özünde çalıştırıyor. Sonuç olarak, telefon daha uzun süre çevik ve sorunsuz kalır.

Servisler tarafından çıkmaza girmeyle de baş edemeyecek düşük ve orta seviye telefonlarda özellikle önemlidir. Sorunsuz performansa sahip bir telefon.

OnePlus, en az iki yıl Android yükseltmesi almanın garanti edildiğini söylüyor. Bu nedenle bu sonbaharda Android 12 ve gelecek yıl Android 13’e bir güncelleme verildi. Bundan sonra bir yıl ek güvenlik güncellemesi yapıldı.

İnanılmaz hızlı şarj

Nord 2, OnePlus 9 serisinde görülen 65 watt’lık hızlı şarjın aynısına sahip. Telefonu yalnızca yaklaşık 30 dakika içinde boştan dolu hale getirir. Bu da evden çıkmadan önce telefonu hızlı bir şekilde güçlendirmesi için harikadır. 4.500 mAh pil, şarjdan size bir günlük kullanım sağlar. Ancak bu kadar hızlı şarj edebildiğinizde pil ömrü biraz daha az sorun olur.

Daha da iyisi, kutudan 65 watt’lık bir hızlı şarj cihazının gelmesidir. Bu nedenle Amazon’u aramanıza gerek yoktur. Telefonun sahip olmadığı şey kablosuz şarj. Ancak bu belirli bir sorun olarak görülmemektedir.

Canlı, keskin ekran

Nord 2’nin ekranı 6.43 inç boyutunda ve 2.400×1.080 piksel çözünürlüğe sahip. Bu da küçük metinlerin güzel ve keskin görünmesi için yeterli. Bu bir AMOLED paneldir ve onu son derece canlı kılar. Videolar, fotoğraflar veya şu anda Google Play Store’da dolaşan renkli oyunu oynamak için harikadır.

OnePlus 9 serisinin 120Hz’inden bir dokunuş daha düşük olan 90Hz yenileme hızına sahip. Arayüz ipeksi pürüzsüzlüktedir. Ancak daha normal bir 60Hz’e de çevirebilirsiniz. Bu da görünüşe göre pil ömründen tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.

İyi arka kameralar

Ana sensör 50 megapikselliktir. OnePlus 9’un ultra geniş kamerasında görülenle aynı. Dış mekan görüntüleri, bol miktarda ayrıntı ve doğal görünümlü renklerle iyi pozlanmış görünür.

8 megapiksellik süper geniş lens, belirgin şekilde daha az ayrıntılıdır. Ancak aynı zamanda iyi görünümlü dış mekan görüntüleri yakalama yeteneğine de sahiptir. 2x yakınlaştırma için bir ekran seçeneği var. Ancak bir yakınlaştırma lensi yok. Bu nedenle 2x, çekimi dijital olarak kırpmaya dayanıyor. Sonuçlar yine de iyi duruyor. Ancak bunu yaparken maksimum kaliteyi elde edemeyeceğinizi akılda tutmakta fayda var.

Ayrıca teknik olarak bir fotoğrafçı olarak bence tamamen anlamsız olan 2 megapiksel monokrom sensör var. Güzel görünen siyah beyaz görüntüler istiyorsanız; monoya dönüştürme üzerinde tam kontrole sahip olmak için normal kamerayı ve Adobe Lightroom veya Snapseed gibi uygulamaları kullanın.

Exit mobile version