OnePlus 10 Serisi Hangi İşlemci İle Gelecek?

OnePlus, Weibo'daki yeni telefonları OnePlus 10 serisi için hangi işlemciyi kullanacaklarını açıkladı. Gelin birlikte inceleyelim.

OnePlus, Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti ile yeni bir telefon piyasaya süreceğini onayladı. Çinli şirket piyasaya sürmeyi planladığı modeli henüz tam olarak açıklamamış olsa da; OnePlus 10 serisi olacağı öne çıkıyor. Serinin, OnePlus 10 Pro’nun yanında vanilyalı OnePlus 10’a sahip olduğu ifade ediliyor. Her iki OnePlus amiral gemisi telefonunun da gelecek yıl piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.

Snapdragon 8 Gen 1 İşlemcisi Alacak Telefonlar

OnePlus’ın yanı sıra Black Shark, Honor, iQoo ve Oppo gibi şirketlerin yeni telefonlarının Snapdragon 8 Gen 1 SoC tabanlı olduğu doğrulandı. Realme, Motorola ve Xiaomi de yeni amiral gemisi çipini temel alan telefonlarını duyurdular.

OnePlus 10 Serisi Snapdragon 8 Gen 1 İle Gelecek

OnePlus CEO’su Pete Lau, Çinli bir sosyal ağ sitesi olan Weibo’da; ürünlerin “gelecek neslinin” yeni yonga setine sahip olacağını doğruladı. Lau, ürünlerin adını açıklamadı. Ancak bunların OnePlus 10 olarak adlandırıldığına inanıyoruz. Bununla birlikte, tipster Mukul Sharma, OnePlus 10 ve OnePlus 10 Pro’nun şirketin en yeni Snapdragon çipine dayalı telefonları olacağını ifade eden bir tweet attı. Geçen ay yayınlanan bir rapor; OnePlus 10 Pro’nun Snapdragon 8 Gen 1 SoC’ye sahip olacak en üst düzey Android telefonlar arasında olacağını da iddia etmişti.

Hem OnePlus 10 hem de OnePlus 10 Pro’nun gelecek yıl Mart veya Nisan aylarında piyasaya sürüleceği söyleniyor. Bu arada, OnePlus’ın yeni modellerini yakında çevrimiçi olarak tanıtmaya başlamasını bekleyebiliriz.

Snapdragon 8 Gen 1 İşlemcisinin Özellikleri

Qualcomm, Çarşamba günü yeni amiral gemisi SoC olarak Snapdragon 8 Gen 1’i tanıttı. 4nm çipin dört kat daha hızlı yapay zeka performansı; yüzde 30 daha hızlı grafik oluşturma sağladığı iddia ediliyor. Ayrıca, uyumlu bir ağ üzerinde 10Gbps indirme hızları sağladığı iddia edilen 5G modem-RF çözümü içerir.

Snapdragon 8 Gen 1 SoC duyurusunun ardından; Realme, Motorola ve Xiaomi, yeni çipe dayalı ilk telefonlarını duyurdular. Modeller özellikle Realme GT 2 Pro, Moto Edge X30 ve Xiaomi 12’dir.

OnePlus kardeşi iQoo’nun da iQoo 9 serisinin Snapdragon 8 Gen 1 ile gelecek yılın başlarında piyasaya sürülmeye hazır olması bekleniyor.

Bu haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan “Yorum” bölümüne yazarak paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version