OnePlus 10 Pro Çıkış Tarihi Belli Oldu

OnePlus 10 Pro şaşırtıcı bir şekilde yakında geliyor ve şimdi kameralarına bir göz atabilirsiniz. Gelin birlikte bakalım...

OnePlus 10 Pro akıllı telefonun dün gelmesi bekleniyordu. Ancak 4 Ocak, şirketin lansman tarihini onayladığı zamandı. Birkaç tanıtımda OnePlus, bir sonraki amiral gemisinin 11 Ocak’ta Çin saatiyle 14.00’te geleceğini doğruladı. Habere, OnePlus web sitesine ve sosyal kanallarına yayılan bir sürü görüntü eşlik etti. Telefonun arka tasarımı bu sayede doğru hale geldi. Sol tarafta üç kameralı ve halka flaşlı büyük bir kare.

OnePlus genellikle ilkbaharda yeni telefonlar çıkarır. Ancak 2022’de CES 2022 haftasına ertelendi. Pazartesi günü, Çinli telefon şirketi bir sonraki telefonu OnePlus 10 Pro’yu 11 Ocak’ta kendi ülkesinde; yani Çin’de piyasaya süreceğini duyurdu.

Pazartesi günü herhangi bir fiyatlandırma veya özellik açıklanmazken; şirket telefonun yeniden tasarlanan arka kamera düzeninin bir resmini paylaştı. Bu paylaşım bazı değişiklikleri detaylandıran daha önce sızan görüntüleri doğruladı. OnePlus, telefonun ABD’ye veya Çin dışındaki diğer pazarlara ne zaman ulaşacağını henüz açıklamadı.

OnePlus 10 Pro Akıllı Telefonun Özellikleri

10 Pro için söylentiler arasında 120 Hz yenileme hızına sahip 6,7 inç QHD Plus ekran var. Cihazda Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 CPU, 12 GB RAM, 5G ağ desteği ve 5.000 mAh pil yer alıyor.

Kameralara gelince, üç arka lensin, 50 megapiksel ultra geniş açılı ve 8 megapiksel telefoto ile gitmek için 48 megapiksel birincil atıcı olacak. 10 Pro’nun ön tarafında 32 megapiksel özçekim lensi kullandığı bildiriliyor. Telefonun ilk görselinde görüldüğü gibi 10 Pro; OnePlus’ın kamera üreticisi Hasselblad ile işbirliğini sürdürecek.

OnePlus kurucusu Pete Lau, Eylül ayında yeni telefonun Android tabanlı OxygenOS’u Oppo’nun ColorOS’u ile birleştiren yeni bir birleşik işletim sisteminde çalışacağını söyledi. Ayrıca Pete Lau, Weibo’daki takipçilerine hitap eden uzun bir gönderide özelliklerin bir akıllı telefonun önemli bir parçası olmadığını söyledi. Özellikler bir telefonun temelidir. Amiral gemisi olmak için olağanüstü bir performansa sahip olması gerekir.

Oppo ve OnePlus (diğer telefon markalarının yanı sıra); Çinli holding BBK Electronics’in yan kuruluşlarıdır. İki alt marka, son birkaç yılda önemli ölçüde yakınlaştı.

Haziran ayındaki bir forum gönderisinde, şu anda Oppo’nun baş ürün sorumlusu olan Lau, iki alt markanın “daha derin entegrasyona” sahip olacağını açıkladı. Ancak OnePlus markasının bağımsız olarak çalışmaya devam edeceğini belirtti. Ayrıca kullanıcılarına en iyisini sunmaya odaklanacaklarını vurguladı. Lau “Her zaman yaptığımız gibi mümkün olan en iyi ürünler ve deneyim.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version