Öğretmen Filmleri: Eğitim Konulu En İyi Filmler

Öğretmen filmleri, öğretmenlik mesleğinin önemini en iyi şekilde ortaya çıkaran filmlerdir. Bu filmleri listemizden görebilirsiniz.

Öğretmen Filmleri

Öğretmen filmleri, eğitim hakkında çok önemli bilgiler içeren, merkezinde öğretmenlik mesleğinin olduğu, her öğretmenin mutlaka izlemesi gereken filmlerdir. Bu filmleri izlemek, öğretmen olmayanların bile mesleğe olan bakış açısını değiştirebilir.

Siz de bu filmleri izleyerek kendinize bir şeyler atmak isterseniz aşağıda söz konusu mesleği merkezine alan en iyi yapımları bulabilirsiniz.

Öğretmen Filmleri Listesi

Öğretmenlik mesleğini merkezine alan, öğretmenlerin gelecek için ne kadar önemli olduğunu gösteren filmler arasında yer alan en iyi yapımlar bu şekildedir. Bu filmlerin izleyicilere ne sunduğunu tüm ayrıntıları ile aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Hababam Sınıfı

Aslına bakacak olursanız Hababam Sınıfı’nı anlatmak için Münir Özkul’un canlandırdığı Mahmut Hoca karakterinin şu sözü bile yeterlidir: “Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir.”

Bu replik dahi dünyaya olan bakış açınızı değiştirebilirken filmin üzerinizde nasıl bir etkisi olacağını siz düşünün.

Orijinal Hababam Sınıfı serisini şimdiye kadar izlemediyseniz seri, Mahmut Hoca’nın okula müdür muavini ve tarih öğretmeni olarak gelmesinin ardından okulun en haylaz sınıfının bu durumdan nasıl etkilendiğini konu alıyor.

Ölü Ozanlar Derneği (Dead Poets Society)

Dünyanın en çok beğenilen filmlerinden biri olan Ölü Ozanlar Derneği, okula yeni İngilizce öğretmeni olarak atanan John Keating’in gelmesi ile öğrencilerin nasıl sınırlarının dışına çıkmaya başladığını gösteriyor.

Film tıpkı Hababam Sınıfı gibi iyi bir öğretmenin herhangi bir hayata nasıl yön verebileceğine oldukça güzel bir örnek veriyor.

Öyle ki Keating’in davranışları okul yönetimi tarafından olumlu karşılanmadığında öğretmenin okulla ilişiğinin kesilmesi için harekete geçilir. Bu durumda karşısında öğrenciler Keating’i savunarak tepkisini gösterir.

Dangerous Minds (1995)

1995 yapımı Dangerous Minds, gerçek hayattan esinlenerek hazırlanan bir filmddir. Louanne Johnson, çoğunlukla siyahi öğrencilerin bulunduğu bir okula öğretmen olarak atanması ile birbirini takip eden olayları merkezine alıyor.

Film, bir öğretmenin hayatını nasıl şekillendireceğini bilmeyen bir öğrenciye nasıl dokunabileceğini, yön verebileceğini gösteren bir film olarak öğretmenlik mesleğinin önemini çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor.

Exit mobile version