Öğrencilerle İzlenecek Filmler

Öğrencilerle izlenecek filmler mi arıyorsunuz? Öğrencilerinize gerçekten fayda sağlayacak en iyi yapımları içeren listeyi inceleyin.

Öğrencilerle İzlenecek Filmler

Öğrencilerle izlenecek filmler arıyorsanız çok doğru bir yol izliyorsunuz. Hababam Sınıfı’ndaki o sözü hatırlayalım: “Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir.”

Eğitim ve öğretim, matematik ve kimya gibi derslerden ibaret değildir. Okullarda öğrenciler geleceğe hazırlanır. Hayatına nasıl şekil vereceklerine yardımcı olunur. Bir öğretmen ya da öğretim görevlisi olarak onlara hayat yolculuğunda rehberlik etmenizin en iyi yollarından biri ise onlara faydalı filmler izletmektir.

Tabii ki öğrencilerle izlenmesi gereken filmleri iyi seçmek gerekiyor. Onlardan izlemelerini istediğiniz filmler yarar sağlamalıdır. Aşağıdaki liste ise, aradığınız o filmi seçmenize yardımcı olacaktır.

Öğrencilerle İzlenecek Filmler Listesi

Öğrenciye izletilecek filmler arasında bunlar yer alıyor. Bunların hangi konuyu ele aldığı gibi bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

The Social Network

Dünyanın en başarılı girişimlerinden biri olarak görülen Facebook’un nasıl kurulduğunu biliyor musunuz?

Bu film, Harvard öğrencisi Mark Zuckerberg, Facebook olarak bilinecek sosyal medya platformunu geliştirirken fikrini çaldığını iddia eden ikizler ve daha sonra işten çıkarılan kurucu ortak tarafından dava edilmesini konu alıyor.

Good Will Hunting

Bir üniversitede hademe olan Will Hunting matematikte oldukça bilgilidir ancak hayatına yön verebilmesi için bir uzmandan yardım almaya ihtiyacı vardır.

Freedom Writers

Genç bir öğretmen, ırktan ötürü gerilimlerin had safha olduğu bir lisede öğrencilere ders vermek üzere işe başlar. Onun dünyası diğerlerinden çok farklıdır. Bu nedenle iletişim kurmakta zorlanır ama öğrencilerine olan bağlılığı sayesinde yavaş yavaş engelleri yıkmayı başarır.

Lean on Me

Öğrencilerin yüzde 75’i beceri testini geçemezse okul eyalet yönetimine devredilecektir. “Çılgın Joe” olarak bilinen yeni bir müdür, okulun durumunu değiştirmekte kararlıdır. Peki, öğrencilerin başarılı olmasını sağlayabilecek midir?

The Theory of Everything

Astrofizik öğrencisi Stephen Hawking bir tez konusu belirlemeye çalışmaktadır. Kara deliklerle ilgili bir dersten sonra onlar hakkında yazmaya karar verir. Daha sonra kendisine motor nöron hastalığı teşhisi konur ve bunun ne anlama geldiği anlatılır. Aşkı Jane onunla kalmaya kararlıdır ancak birkaç yıl sonunda boşanırlar.

Exit mobile version