OEM Nedir? OEM Ürün Alınır mı?

OEM nedir, OEM ürün / lisans ne demek gibi sorulardan hareketle bu terimle ilgili tüm sorularınızı detaylı olarak cevaplıyoruz.

OEM Nedir? OEM Ürün Alınır mı?

Orijinal ürün üreticisi açılımına sahip olan OEM, birçok sektörde tüketicilerin karşısına çıkan terimlerden biridir. Peki, donanım bileşenleri, işletim sistemleri, akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve daha birçok üründe görülebilecek OEM nedir? OEM ürün almanın olumsuz yanları var mıdır?

Bu tür sorular her tüketicinin cevap arayabileceği sorulardır. Bir tüketici, kendisi için en önemli kriter olan kalite ile ilgili değerlendirmede bulunmak için bu tür detaylara özellikle dikkat edebilir. Bu nedenle sorulara en ince detayına kadar cevap vermek son derece önemlidir.

OEM ürün / lisans ile ilgili kafanıza takılan çok fazla soru olabilir fakat yazının sonuna geldiğinizde bunun bir önemi kalmayacak çünkü konu ile ilgili bütün sıkça sorulan sorulara yanıt alacaksınız.

OEM Nedir?

Orijinal ürün üreticisi olarak bilinen OEM, başka bir şirketin kendi markası altında müşterilerine sattığı ürünlerini ya da parçalarını üreten ve satan üreticidir. Bu üreticiler ağırlıklı olarak otomobil ve donanım sektöründe faaliyet gösterir.

Bu denklemde tüketici faktörü yerine şirketler yer alsa da aslında OEM ürünleri de tüketiciler tarafından alınabilir. Örneğin elinizde bir ürün olduğunu düşünün. Bu ürünün bir parçası bozuldu. Ürünü kullanmaya devam etmek için doğrudan OEM parça alabilirsiniz.

OEM Lisans Nedir?

OEM lisans ile orijinal donanım üreticisi lisansı kastedilir. Bu lisanslar, donanım üreticisine satış fiyatına dahil edilmesi için verilen lisanslardır. Örneğin en popüler işletim sistemlerinden biri olan Windows’un yüklü olarak geldiği yeni bir bilgisayar aldığınızda o bilgisayarda muhtemelen OEM lisansı vardır.

OEM lisans anahtarı yasaldır. OEM lisansı resmî bir lisans olduğu sürece ne güvenlik ne başka bir konuda endişelenmenize gerek yoktur. Hatta normal lisans ile arasında neredeyse hiç fark yoktur. Bir sınırlama vardır ki OEM lisansını başka herhangi bir bilgisayarda kullanamazsınız. Bu lisans, mevcut bilgisayara özeldir.

OEM Ürün Alınır mı?

Evet, OEM ürün alabilirsiniz. Bu ürünlerin OEM ürünü olması, onların kalitesiz olduğu anlamına gelmez.

Tabii ki bir satın alma işlemi gerçekleştirmeden önce satın almak istediğiniz OEM ürününe bağlı olarak ürünün bazı dezavantajları olabileceğini unutmamalısınız. Bunları dikkate alarak daha istediğiniz ürüne uygun fiyata sahip olabilirsiniz.

Exit mobile version