Odadan Odaya Şarj Hayal Olmaktan Çıkacak: İşte Merak Edilen Detaylar

Akıllı telefonlarda kullanılması planlanan odadan odaya şarj, bilim insanları tarafından geliştirilmek üzere. Hadi gelin konuyla alakalı tüm detaylara birlikte bakalım.

Bilim insanları her geçen yıl çok daha farklı teknolojiler ile karşımıza çıkıyor. Şimdilerde herkesin bahsettiği sistem ise anti lazer olarak adlandırılıyor. Şarj işlemini uzaktan yapma imkanı sunan bu sistem ile birlikte, şarj için priz kenarında beklemenize gerek kalmayacak. Bir odadayken başka bir odaya sinyal ile şarj göndermek mümkün olacak.

Bilim insanları kusursuz isabet denilen sistemler geliştirmeye çalışıyor. Bu sistemler ile birlikte herhangi bir noktadan başka bir yere görünmez enerji dalgası göndermek mümkün hale geliyor. Böylece siz aynı odada olmasanız bile şarjı doldurmanız mümkün olacak.

Odadan odaya şarj bakın nasıl sağlanacak

Lazerlerin çalışma yöntemi bildiğiniz üzere fotonları dışarıya doğru dağıtmak. Bilim insanları tarafından geliştirilecek sistem ise bunun tam tersini yapacak. İşte tam da bu nedenle sisteme anti lazer ismi verildi. Bu sistemde fotonlar belirli bir noktada toplanabilecek.

odadan odaya şarj

Burada asıl önemli olan hedefi tam isabet ile tutturabilmek. Genellikle hedefi tutturmakta başarısız kalıyor. Ancak bilim insanları tarafından geliştirilen yeni sistem sayesinde hedef tek bir noktada toplanabilecek. Yaklaşık %99 oranında başarı yakalanması planlanıyor ve bu olasılık aslında pek uzak görünmüyor.

Sizce bilim insanları tarafından geliştirilecek böyle bir şarj çok talep görür mü? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version