NVIDIA, Akıllı NPC İçin Ubisoft ile İş Birliği Yapıyor

NVIDIA, yapay zeka destekli NPC'leri daha da geliştirmek ve bu çalışmalarını hızlandırmak için Ubisoft'la iş birliğine gidiyor.

NVIDIA, Akıllı NPC İçin Ubisoft ile İş Birliği Yapıyor

NVIDIA, NPC yani oynanabilir olmayan karakterleri yapay zekâ ile daha akıllı hâle getirmek için uzun bir süredir çalışmalarını sürdürüyor.

Engadget tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, bu doğrultuda Ubisoft ile iş birliğine giderek bu teknoloji ile ilgili çalışmaları daha da hızlandırmayı ve yapay zeka destekli bu NPC’lerin yeni nesil oyunlara daha çabuk getirmeyi hedefliyor.

NVIDIA  ve Ubisoft, Yeni Ortaklığı Duyurdu

Ubisoft, NVIDIA’nın ACE (Avatar Cloud Engine) teknolojisini kullanarak ve Inworld AI’dan yardım alarak yeni NEO NPC’lerin oluşturulmasına yardımcı oldu. Bu sayede şimdiye kadar alışılmış NPC’lere kıyasla çok daha akıllı ve aynı cümleyi defalarca tekrarlamayan oynanabilir olmayan karakterler ortaya çıktı.

NEO NPC’ler, oyuncular, çevre ve diğer karakter ile gerçek zamanlı olarak etkileşime giriyor. NVIDIA, bunun hikâyeyi daha başarılı bir şekilde aktarmak için yeni fırsatlar sunduğunu belirtiyor. Bu amaçla Ubisoft, eksiksiz bir arka plan ve konuşma tarzları oluşturdu. Bunlar, bağlamdan kopmayan, çevresel farkındalığa sahip, tamamen gerçek bir insan gibi hissettiren karakterler anlamına geliyor.

Şirket ayrıca uygun yüz ifadeleri ve dudak senkronizasyonunu sağlamak için Audio2Face teknolojisi de kullandı.

Şirket, bu teknolojinin yakın gelecekte Ubisoft oyunlarına geleceğini belirtmedi ancak bunun gelecekte gerçekleşmemesi için ortada hiçbir neden yok. Belki de yakında art arda amaçsız bir şekilde zıpladığınızda yanınızdaki karakterin hakkınızda ne düşündüğünü öğrenebileceksiniz. Kulağa oldukça ilginç gelmiyor mu?

Exit mobile version