NVIDIA, GeForce Now oyun akışını Safari üzerinden iOS’a getiriyor

NVIDIA, GeForce Now oyun akış hizmetini iOS’a getiriyor. Ancak App Store aracılığıyla değil. Çünkü şirketin sunduğu teklifler Apple’ın kurallarına uymuyor. (Google Stadia’ya yerel bir uygulama üzerinden erişememenizin nedeni aynıdır. Resmi olarak değil.) Bunun yerine, NVIDIA Safari’den bu hizmeti getirmeyi planlıyor. GeForce Now genel müdürü Phil Eisler, “Chromebook istemcimize benzer bir web sayfası aracılığıyla doğrudan tarayıcıya getirilecek” dedi. Bugün bir “beta” etiketiyle piyasaya sürüleceği belirtildi. Bu nedenle herhangi bir hata veya aksaklık yaşarsanız şaşırmayın.

iPhone 12 mi satın alıyorsunuz? İşte yeni telefonunuzu kurmanın 4 yolu

NVIDIA GEFORCE NOW RAZER KISHI İLE UYUMLU

DualShock 4 ve Xbox One-nesil pedler dahil çoğu Bluetooth denetleyicisi çalışmalıdır. NVIDIA, yeni DualSense veya Xbox Serisi denetleyicileri test etmedi. Ancak Xbox One oyun kumandasından yalnızca biraz farklı olduğu için ikincisinin çalışacağından emin. Anahtar tarzı bir oyun kurulumu için can atıyorsanız, NVIDIA ayrıca doğrudan iPhone’un şarj bağlantı noktasına takılan Razer Kishi’nin uyumlu olacağını da onayladı. Bir fare ve klavye kullanmayı beklemeyin. “Şu anda, WebRTC’nin tarayıcı üzerinden çalışma şekli nedeniyle, fareyi işlevsel hale getiremiyoruz. Yani bir gamepad ile oynamak zorundasın, ”dedi Eisler.

BAZI OYUNLAR NVIDIA GEFORCE NOW PLATFORMUNDA BULUNMAYACAK

Özel olarak fare ve klavye için tasarlanmış bazı oyunlar Safari’de bulunmayacaktır. Aksi takdirde, Fortnite dahil tüm GeForce Now kitaplığı oynanabilir olmalıdır. NVIDIA, oyunun dokunmatik özellikli özel bir sürüm üzerinde çalıştığını açıkladı. Eisler bir blog gönderisinde, “GeForce Now kütüphanesi en iyi oyun kumandasıyla mobil cihazlarda deneyimlenirken, 100 milyondan fazla Fortnite oyuncusunun nasıl inşa ettiği, savaştığı ve Victory Royale yolunda dans ettiği dokunuşla ilgilidir” dedi. Bu, Apple ve Epic Games arasında çok genel bir anlaşmazlığın ardından bu yılın başlarında App Store’dan çekilen juggernaut battle royale için garip bir geri dönüş. Bu beklenmedik çözümün yankıları olacak mı? NVIDIA öyle düşünmüyor.

“APPLE’IN TAVSİYESİNİ DİNLEDİK”

Eisler, “Geliştiricilerin her zaman web’e gitme seçeneğine sahip olmasını öneren bazı tavsiyeler verdiler. Onların resmi tavrı buydu ve biz de öyle yaptık. App Store’a girip (bunun yerine) bir web yönteminden geçmeme tavsiyelerini dinledik.” dedi.

iOS genişletmesi, hizmetin Chromebook’larda başlatılmasını takip eder. Bugün NVIDIA, önümüzdeki yılın başlarında Chrome tarayıcısını çalıştırabilen diğer donanımlara “bu desteği resmi olarak genişletme” planlarını açıkladı. Bu, PC, Mac veya Linux makinesi olan herkesin özel bir istemci indirmeden GeForce Now’a erişebileceği anlamına gelir. Eisler, NVIDIA’nın masaüstü uygulamasının her zaman “daha sağlamlık” sunacağına inanıyor, ancak genel tarayıcı desteğinin yeni gelenleri çekmek için iyi bir yol olduğunu biliyor.

NVIDIA GEFORCE NOW OYUN KİTAPLIĞINA SAHİP DEĞİL

Çoğu oyun yayın hizmetinin aksine GeForce Now’ın kendi kitaplığı yoktur. Bunun yerine, insanların Steam’de, Epic Games Store’da, EA Desktop’ta (eski adıyla Origin) ve diğer bağımsız pazarlarda satın aldıkları oyunları yayınlamak için kullandıkları bir hizmettir. Şirket, popüler bir PC oyun mağazası olan GOG.com için “Aralık başında Cyberpunk 2077 lansmanı için zamanında” destek eklemeyi planlıyor. Yine de, merakla beklenen RPG yine gecikirse bu zamanlamanın değişip değişmeyeceği belli değil.

FOUNDERS ÜYELİĞİ FİYATLARI

GeForce Now’a ücretsiz olarak erişilebilirsiniz. Ancak oturumlar bir saatle sınırlıdır. Genellikle uzaktaki bir makinenin kullanılabilir olmasını beklemeniz gerekir. Alternatif olarak, oturum sınırını altı saate çıkaran, size öncelikli erişim sağlayan ve NVIDIA’nın RTX ışın izleme hızlandırmasını açan Founders üyeliği için ayda 4,99 ABD doları ödeyebilirsiniz. Şu anda Stadia (Google), xCloud (Microsoft), Facebook Gaming ve Luna’yı (Amazon) içeren diğer ana akım oyun akışı hizmetlerinden farklı bir fiyatlandırma modelidir.

Exit mobile version