Numpad Yok mu? Klavyede Bir Numpad Nasıl Edinilir?

Bir MacBook kullanıcısı mısınız? Yoksa kompakt bir Windows dizüstü bilgisayar kullanıcısı mısınız? Her iki durumda da Numpad olmadan çalışmanın zorluğunu anlayacaksınız.

Verimliliğimize müdahale etmeyene kadar bu mini klavyeler ve taşınabilir dizüstü bilgisayarlar hepimizi büyüledi.

Peki, kompakt tasarımın avantajlarından nasıl yararlanırız ve gerektiğinde sayısal tuş takımlarını nasıl kullanırız?

Merak etme; bu sayfa tamamen sayısal tuş takımlarıyla ilgilidir. Dizüstü bilgisayarınızda fiziksel bir tane olsa veya Numpad’iniz arızalı olsa bile Numpad’i kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bilgisayarınıza bir Numpad nasıl edinilir?

İşte klavyeli veya klavyesiz PC veya Mac aygıtınızda hızlı bir şekilde sayısal tuş takımı edinebileceğiniz birkaç gün:

1. Ekran Klavyesi

Numaranızı neredeyse yanlış anlamanın en yaygın yollarından biri, bir Ekran klavyesi edinmektir.

Ekran klavyesi, fiziksel bir klavyeden daha yavaştır, ancak yine de, fiziksel bir klavye ve üzerinde fiziksel bir sayısal tuş takımı için alabileceğiniz en iyi alternatiftir.

Masaüstünüzde veya PC’nizde sanal ekran sayısal tuş takımını doğrudan açmak için bir kısayol tuşunu kolayca kullanabilirsiniz.

Bu kısayol, key + Ctrl + O. Bir fare yardımıyla Ekran klavyesinin sayısal tuş takımına tıklayabilirsiniz. Bir ekran klavyesi kullanma alışkanlığını edindiğinizde, oldukça hızlı olacaksınız.

İlk başta ekran klavyesinde sayısal tuş takımı bulunmaması da mümkündür.

Bunu çözmek için sağ alt köşeye tıklayın ve seçenekler ayarına erişin. Bundan sonra, “sayısal tuş takımı seçeneğini” seçin ve “Tamam”ı tıklayın.

2. Tuş Takımı Emülatörleri

Bir klavye emülatörü, daha fazla özelliğe ve özelleştirmeye sahip bir sayısal tuş takımı kullanmak için en iyi seçeneklerden biridir.

Herhangi bir tuş takımı öykünücüsünü tarayıcınızla kolayca indirebilirsiniz. Bir klavye emülatörü size semboller, kodlar, işaretler ve düğmelerin boyutları gibi birçok özellik sunar.

Bu özelleştirebilirsiniz isteğinize ve rahatınıza göre,

Öykünücülerin en iyi yanı, onları ücretsiz olarak edinebilmeniz ve seçiminize göre özelleştirme özgürlüğüne sahip olmanızdır.

3. Harici Numpad

Ekran klavyesinden hala rahatsızsanız, harici bir sayısal tuş takımı da alabilirsiniz. Harici sayısal tuş takımı, klavyenizin sayısal tuş takımı gibi çalışır. Harici sayısal tuş takımını, cihazın yanı sıra bir USB kablosu yardımıyla masaüstünüze veya bilgisayarınıza kolayca bağlayabilirsiniz.

4. Rakam Kilidi

Çoğu dizüstü bilgisayarda, insanların tanımadığı gizli sayısal tuş takımı bulunur. Sayısal tuş takımını belirlemek ve kilidini açmak için tuşları aramanız gerekir. Sayısal tuş takımını kullanmak ve etkinleştirmek için sayı kilidini bulmanız gerekir. Genellikle num veya num lock ile etiketlenir.

keyboardtester.io Num lock’a basılıp basılmadığını kontrol etmek için kullanabilirsiniz

Şimdi Alt ki’yi arayın ve bu tuşun renginin alternatif sayı tuşlarının rengiyle eşleştiğini göreceksiniz. Sayı kilidini bu yöntemle açabilir ve sayısal tuş takımını başarıyla etkinleştirebilirsiniz. Sayısal tuş takımını aynı yöntemle kapatmayı unutmayın.

5. iPhone Numara Pad’i.

Paradan tasarruf etmek ve harici bir sayısal tuş takımı satın almak istemiyorsanız, bu sizin için en iyi ve en ucuz seçeneklerden biridir.

iPad veya iPhone’unuzun sayısal tuş takımını masaüstünüz veya Windows için bir sayısal tuş takımı emülatörü olarak kullanabilirsiniz.
kullanabilir VNC sunucusu ve iOS Numpad öykünücüsünü indirebilirsiniz. Biraz maliyetlidir ancak harici bir Numpad’den tasarruf etmenizi sağlar.

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

S1. Numpad’i klavyeye nasıl yerleştiririm?

Cevap: Alt veya fn kısayol tuşlarını kullanarak klavyenize hızlı bir şekilde sayısal tuş takımı koyabilirsiniz.

S2. Klavyemde Numpad yoksa ne yapmalıyım?

Cevap: Klavyenizde sayısal tuş takımı yoksa, bir ekran klavyesi kullanabilirsiniz. Ayarları açın ve erişim kolaylığına tıklayın. Bundan sonra, ekran klavyesine tıklayın ve açın.

S3. Bilgisayarımda Numpad’i nasıl edinebilirim?

Cevap: Ekran klavyesini açarak veya çevrimiçi bir emülatör indirerek bilgisayarınızda bir sayısal tuş takımı edinebilirsiniz.

S4. Dizüstü bilgisayarımda Numpad’i nasıl açarım?

Cevap: Klavyede Num Lock isimli bir tuş veya buton bulunmaktadır. Dizüstü bilgisayarınızdaki veya klavyenizdeki sayısal tuş takımının çalışmaya başlaması için bu tuşu açabilirsiniz.

S5. Dizüstü bilgisayarımda sayısal tuş takımına nasıl basarım?

Cevap: Tüm klavyelerde sayısal tuş takımı için yerleşik bir işlev bulunur. “Num Key” öncelikle sayısal tuş takımı işlevini etkinleştirmek ve devre dışı bırakmak için kullanılır.

Özetle

Cihazınızın veya Windows PC’nizin sayısal tuş takımı çalışmıyorsa endişelenmenize gerek yok. Bu sorunun birçok alternatifi var.

Cihazınızda kolay çalışan bir sayısal tuş takımı elde etmek için bu çözümleri uyguladığınızdan emin olun. Çalışmanız Numpad’de çok şey içeriyorsa, tam boyutlu bir klavye de satın alabilirsiniz.

Exit mobile version