Not Defteri Hayat Kurtaran Bir Özellik Alıyor

Not defteri, Windows kullanıcıları için hayat kurtarıcı olabilecek otomatik kaydetme özelliğine sonunda kavuşuyor.

Not Defteri Hayat Kurtaran Bir Özellik Alıyor

Microsoft, not defteri ve ekran alıntısı aracı için bazı yeni özellikleri test ediyor. Şimdilik sadece Windows Insider’ın parçası olsa da gelecekte diğer kullanıcıların da beğenisine sunulacak olan yenilikler çok sayıda kullanıcının beğenisini kazanacak gibi görünüyor.

Küçük notlar almak için Windows tarafından sağlanan not defteri aracını kullanıyorsanız onu kapatmadan önce kaydetmekle uğraşmanız gerektiğini biliyorsunuzdur. Buna yakında gerek kalmayacak çünkü Microsoft, Word yazılımında da bulunan otomatik kaydetme özelliğini not defterine de getiriyor.

Sekmeler, karanlık mod ve şimdi de otomatik kaydetme özelliği! Bütün bunlar yakında not defterini eksiksiz bir metin düzenleme yazılımına dönüşeceğinin belirtileri olabilir.

Not Defteri Otomatik Kaydetme Özelliğine Kavuşuyor

Dave Grochocki, yeni özelliklerin duyurulduğu blog yazısında bu güncelleme ile not defterinin otomatik olarak kaydedilmeye başlanacağını, not defterini herhangi bir pencere olmadan kapatılabileceğini ve düzenlemeye geri dönüldüğünde de kalınan yerden devam edilmesine olanak tanınacağını belirtti.

Not Defteri, daha önce açık olan sekmelerin yanı sıra kaydedilmemiş içeriğin ve bu açık sekmelerde yapılan düzenlemelerin de otomatik olarak geri yüklenmesini sağlayacak.

Bu, dosyaların hiçbirini etkilemeyecek. Bir sekme her kapatıldığında dosyalarda kaydedilmemiş değişiklikleri kaydetmek veya değişiklikleri iptal etmek hâlâ kullanıcının seçimine bırakılmaya da devam edilecek. Bir diğer deyişle otomatik kaydetme özelliğini kullanmak zorunda değilsiniz.

Aynı yazıda ayrıca ekran alıntısı aracının daha iyi bir arayüze kavuştuğu da belirtildi. Ayrıca ekran görüntüsü araç çubuğundan tıklamak yerine doğrudan ekran kaydına gitmek için yeni bir klavye kısayolu ve yeni bir varsayılan ses kaynağı seçeneği olacak.

Exit mobile version