Not Alanlar ve Sanatçılar İçin En İyi iPad Kalemleri

İster sınıfta karalamalar yapın, ders için diyagramlar çizin isterseniz eski notları elden geçirin, muhtemelen bir tablet kalemi veya bir kalem içeren tablet satın almayı düşünebilirsiniz. Son yıllarda, tablet kalemleri daha popüler ve daha çeşitli hale geldiler, yani artık sadece sanat alanında kullanılmıyorlar. Apple Pencil’ın piyasaya çıkması, bir zamanların talihsiz çevre birimini bir kez daha gündeme getirdi, mevcut seçeneklerle patlayan bir piyasanın canlandırılmasına yardımcı oldu. Bunların hepsini anlamlı hale getirmek için, her koşuldaki en iyi iPad kalemlerinin listesini bir araya getirdik. Daha fazla bilgi için okumayı sürdürün.

Sanatçılar için en iyi kalemler

Her sanatçı kalemi farklıdır ve seçilen ortama bağlı olarak, belirli bir tarzdaki kalem istenebilir. Bazı sanatsal kalemler değiştirilebilir uçlarla gelirler, bu nedenle kalem girişinin kalitesi değişebilir, diğerleri ise tek boyutta her yere uyan bir seçenektir veya belirli bir ortamı taklit etmek için özel olarak tasarlanmıştır.

Apple Pencil (479 TL)


Apple Pencil, 2015 yılının sonuna doğru çıktı, ancak kalemler için bir standardı belirledi. Özelliklerine geçmeden önce, Pencil’ın yalnızca 9.7 inç, 10.5 inç ve 12.9 inç iPad Pro ve 6. Nesil iPad ile çalıştığını belirtelim. Pencil, en hızlı ve en duyarlı kalemlerden biri.
iPad Pro’nun basınca duyarlı ekranı sayesinde Pencil, siz basıncı artırırken derece derece değişimlerle inanılmaz ince çizgiler üretebilir. Ucun kenarı, gölgelendirme için mükemmel olan daha geniş vuruşlar yaratır ve uç gerektiğinde ince bir nokta da sağlayabilir. Bazen kaygan olabilir, ancak genellikle ele oldukça iyi oturur.
Ne yazık ki, Pencil’ın diğer ucunda bir silgiden ziyade, sadece kaybedilmesi kolay bir şarj ünitesi başlığı bulunuyor.

Adobe Ink & Slide (250 TL)


Adobe uygulamalarına ve Creative Cloud’a gerçekten yatırım yaptıysanız, Adobe’nin Ink & Slide kalemi ve cetveli birlikte sizin için mükemmel araçlar olabilir. Ink & Slide, Bluetooth LE yoluyla herhangi bir iPad 4 veya üstü, iPad Air veya iPad Mini’ye bağlanır. Ayrıca, Creative Cloud ile senkronize edilir. Böylece, yaptığınız veya öncelik verdiğiniz her çizim, daha sonra bilgisayarınızdan veya başka cihazlardan erişebilmeniz için bulutta depolanır. Ink & Slide, Adobe’nin Illustrator Line ve Photoshop Sketch uygulamalarıyla da çalışır.
Ink kalemi, ince uçlu, basınca duyarlı bir uca sahip ve elinizde sanki normal bir kalem varmış gibi hissedersiniz. Ink, daha fazla doğruluk için Adonit’in Pixelpoint teknolojisini kullanıyor. Kalemdeki bir durum LED’i, hangi rengi seçtiğinizi size gösterir, böylece herhangi bir hata yapmazsınız. Slide cetveli, kusursuz düz çizgiler, daireler ve diğer şekiller oluşturmak için kullanılabilir. Pahalı bir kalem olmakla birlikte Ink & Slide, bir USB şarj cihazı ve taşıma çantasıyla birlikte gelir ve Adobe ürünlerine yatırım yapmış olan ciddi yaratıcılar için ideal bir kalemdir.

Fiftythree Pencil (435 TL)


Kalem, şirketin uygulaması Paper ile birlikte kullanıldığında en iyi çok yönlü sanatsal kalemlerden biri sayılabilir. Uygulamada bulunan hazır ayarlı araçları kullanarak dikkat çekici suluboya resimler, ince çizgili resimler ve mürekkepli eskizleri üretmenin yanı sıra işaretleyici fonksiyonu ile de dinamik çizgi romanlar üretebilirsiniz.
FiftyThree, elinizde sağlam durması ve size rahatlığı hissettirmek için özel olarak tasarlanmış bir kalem. Bir marangozun kalemi gibi şekillendirilmiş ve hatta gerçek ceviz ağacından yapılmış. Kalem, ucunda bir silgiyi bile içeriyor, böylece silmek istediğinizde arkasını çevirebilirsiniz. Ayrıca, çizgileri bulaştırmak ve güzel bir bulanıklık efekti oluşturmak için kalemi kullanabilirsiniz.
Kalem, Paper ile en iyi şekilde çalışsa da, popüler çizim ve boyama uygulamaları Procreate ve Noteshelf ile de tamamen uyumlu. iPad’inize Bluetooth üzerinden bağlanıyor ve eşleştirildikten sonra bir daha asla tekrar bu işlemi yapmak zorunda kalmıyorsunuz. Pil bittiğinde ucunu çıkarabilir ve herhangi bir standart USB portuna takabilirsiniz.

Sensu Sanatçı Fırçası & Kalemi (346 TL)

 
Sensu’nun Sanatçı Fırçası ve Kalemi, gerçek boya fırçası ucu ve dahili kalem ucuyla her iki dünyanın en iyisini sunuyor. Fırça ucu tıpkı resim için mükemmel olan gerçek bir boya fırçası gibi davranıyor, ancak ince bir çizgi çizimi yapmak istiyorsanız kesinlikle işe yaramaz. Neyse ki, lastik kalem ucuna geçtiğinizde daha hassas çizgiler çizebilirsiniz. Bununla birlikte, Sensu basınca duyarlı değil ve şimdi ve sonra gecikmeli tepki verebilir.
Alüminyum bir kaplama ile geliyor ve normal bir boya fırçası gibi görünüyor. Fırça kılları aslında Japonya’da geliştirilen sentetik fırça kıllarından. Kalem ucu ise kauçuktan yapılmış.

Studio Neat Cosmonaut ($25)


Cosmonaut kalemi büyük ve hantal görünebilir, ancak aslında beyaz tahta ve işaretleme kalemi olarak en iyilerinden biri. Bu kalem, gördüğünüz en ince çizgiyi size vermez, ancak size güzel ve sağlam bir çizgi sunar. Cosmonaut’un tutuşu kolaydır ve kesinlikle hassas değildir, bu nedenle herhangi bir sorun olmadan çantanızda taşıyabilirsiniz.
Başka tanımlama özellikleri olmayan, kısa, bodur, yuvarlatılmış bir lastik kalem. Gerçekten şişman siyah bir mum boyaya benziyor. Cosmonaut, dersleri şemalaştırmak ve görsel bir tarzda not almaktan hoşlananlar için mükemmel bir kalem gibi görünüyor. Cosmonaut’un yaratıcıları, herhangi bir dokunmatik ekranda çalışabileceğini söylüyorlar.

Adonit Mark (415 TL)


Adonit, oldukça uzun bir süredir uygun fiyatlı ama iyi yapılmış kalemler sunuyordu ve Mark da onlardan farklı değil. Bu fiyata, akıllı telefon, tablet veya dizüstü bilgisayar kullanan herkesin sağlam, çok amaçlı bir kaleme sahip olmasına izin veriyor. Mark’la ilgili en iyi şey, kalemin elde nasıl hissedildiğidir – anotlanmış alüminyumdan yapılmıştır ve pürüzsüzdür, ancak iyi bir tutuşa sahiptir. Aynı zamanda üçgen bir şekle sahiptir, bu yüzden de doğal hissi vererek elde yuvarlanmamaktadır.
Çizmek için iyi ve ucuz bir alternatif, ancak hassas olmadığı için not alma amaçlı kullanımını tavsiye etmeyiz. Çizim yaparkende, daha ince detayları çalışırken doğru vuruşları beklemeyin.

Nomad Flex ($20)


Sadece bir kalem yerine bir boya fırçası arıyorsanız, Nomad Flex iPad’iniz için ihtiyacınız olan araç olabilir. Fırça, alüminyumdan yapılmış ve gerçek bir fırçaya daha çok benzemesini sağlayan sentetik kıllara sahip. Flex, Paper veya Procreate gibi uygulamalarla mükemmel bir şekilde çalışıyor, ancak Penultimate gibi bir uygulamada, klasik bir kalem daha uygun olacaktır. Nomad’ın ürünü kutusunda plastik bir taşıma çantası ile geliyor, böylece fırçayı istenmeyen zararlardan koruyabilirsiniz.
Sensu fırçayla karşılaştırılabilir mi? Sensu’nun kılları Flex’inkilerden biraz daha sert – Sensu’nun kılları daha fazla yuvarlak. Flex, Sensu’dan daha ince ve daha hafif hissedilir ve Flex’in kılları, kıyaslandığında daha iyi hissettirir. Fırça ayrıca, kömür, pembe, gümüş, mavi ve kırmızı da dahil olmak üzere çeşitli renklerde gelebilir.

Not alanlar için en iyi kalemler

Çizmek için olduğu gibi not almak için de birçok kalem var. Her ne kadar not almak için ince uçlu kalemler olsa da, bunlar tabletlerde yazmak için kullanabileceğimiz en iyi kalemler.

Adonit Switch (219 TL)


Adonit Switch’in düşük bir fiyat etiketi olsa da, bu kesinlikle stil veya kullanışlılıktan yoksun olduğu anlamına gelmez. Bu doğru, Switch bir tablet kalemi ile gerçek bir kalem içerdiğinden iki katı değere sahip. Tuttuğunuz çizgili ucunu çevirin ve bir tükenmez kalem ucu çıkacaktır. Diğer taraftaki kapağı çıkarmak için döndürünüz ve evet, hassas bir tablet kaleminiz var.
Hassas kalemin ucunda bir disk var ve tabletinizde daha hassas işaretlemeler sağlıyor. Normal bir kalem gibi hissettiriyor ve genelde onlarla karıştırılabiliyor. Çizim için kullanılabilir, ancak Adonit Switch ile yazı notları almak daha iyidir. Tükenmez kalem oldukça iyi yazıyor ve her zaman bir kalem taşıyorsanız size son derece kullanışlı bir işlev daha katıyor.

Adonit Jot Pro (135 TL)


Adonit muhtemelen herhangi bir üreticinin en hassas ve ince kalemleri sayılır. Jot Pro, not almak için mükemmel bir kalem. Hassasiyet söz konusu olduğunda, bundan daha iyisi olamaz. Jot Pro, ekranı korumak için ucunda küçük bir plastik diskin eklenmesiyle normal bir tükenmez kalem gibi görünüyor ve hissediliyor. Hatta güzel bir gül altın ve gece yarısı mavisi de dahil olmak üzere birkaç farklı renkte geliyor.

Adonit Pixel (400 TL)


Adonit, varolan en iyi kalem üreticilerinden biridir ve şirket yakın zamanda Adonit Pixel’i de zaten etkileyici olan serisine ekledi. Pixel, iPhone 5 ve üstü, üçüncü ve dördüncü nesil iPad’ler, tüm iPad Mini’ler, iPad Air ve 12,9 inç iPad Pro ile uyumlu.
Adonit’in diğer kalemleri gibi Pixel de diskin yerine 1.9 milimetrelik bir uca sahip olup, kolay çizim ve eskiz oluşturmayı sağlıyor. Kalemin ucu, size kağıda yazdığınızı hissettirmek için, geliştirilmiş sürtünme performansına da sahip. Ayrıca bir USB dongle, bilgisayarınız aracılığıyla kalemi şarj etmenizi sağlarken, bir dizi programlanabilir düğme de, anında çeşitli özelleştirilmiş eylemler gerçekleştirmenizi sağlar.

Musemee Notier V2 ($12)


Ekonomik bir alternatif arıyorsanız, Musemee Notier V2’den başka bir yere bakmayın. Kalem, hem dayanıklı hem de değiştirilebilir bir ince disk ucuna sahip. V2’yi herhangi bir açıda tutabileceğiniz kadar esnek bir ergonomik tasarıma sahip. Tüm dokunmatik kapasitif ekranlarla çalışır; yani iPad’ler, iPhone’lar ve diğer bir dizi cihazla uyumludur.


Bu yazı, iPad Mag dergisinden alınmıştır.

Exit mobile version