Nokia C7 Fiyatı ve Özellikleri

Nokia’nın yeni modeli C7 özellikleri ve fiyatıyla karşınızda

Nokia dokunmatik son dönem akıllı cep telefonlarının karakteristik ve tanıdık dış dizaynıyla bizi karşılıyor C7. Tasarım, üst düzey bir işçilik konusunda şüphe bırakmayan detaylar barındırıyor. Donanımsal özellikleri fiziksel ölçüleriyle orantılandığında C7″nin görüntüsü şaşırtıcı derecede incelik ve zariflik sergiliyor; 117,3 x 56,8 x 10,5 mm boyutlarında ve batarya dahil 130gr ağırlığında olan Nokia”nın bu yeni tasarım ürünü yaklaşık özelliklerdeki diğer cep telefonu seçeneklerine göre yaklaşık 30-50 gr daha hafif kalıyor.

Nokia C7 Fiyatı ve özellikleri

3,5 inç,gerçek cam yüzeyli AMOLED dokunmatik ekranın 16.7 milyon renk HD çözünürlük değerleri C7″ye multimedya ve hassaslık açısından üst düzeyde yer alma özelliği katıyor. Ayrıca C7″nin dokunmatik ekran türevi olarak Apple iPhone, HTC HD2 gibi ürünlerde kullanılan “kapasitif ekran” kullanıyor olması durumu. Bu, testlerde net bir biçimde ortaya konulduğu üzere üst düzey pürüzsüzlükte ve tepki açısından mükemmel sonuçlar veren bir dokunmatik deneyimi sunuyor. Ekran yönlendirme sensörü ve ortam ışığı dedektörü gibi dış tepkilere duyarlı niteliklerini de özellikle pil kullanımı açısından avantaj oluşturacak biçimde kullanıcısına sunuyor. Fiziksel tuşlar; menü tuşu, arama tuşu, bitir tuşu, güç tuşu, kilit tuşu, ses seviyesi tuşları, ses tuşu, çekme tuşu. Alfasayısal ekran klavyesi ve tam klavye testlerde kullanımı kolay ve rahat sonuçları sergiledi. İşaretleme kalemiyle de kullanım çok daha hızlı biçimde sağlanabiliyor. özel kamera ve ses ayar tuşları, multimedya kullanımında pratik kolaylıklar sağlıyor.

 

C7, küresel ölçekte en yaygın biçimde kullanılan akıllı telefon platformlarından olan Symbian işletim sisteminin en son versiyonunu kullanıyor. Yeni Symbian işletim sistemiyle 250’den fazla yeni özellik bizleri son derece farklı ama kullanım kolaylıkları artırılmış özelliklerle tanıştırıyor. Entegre sosyal ağlar ile doğrudan giriş ekranınızda canlı Facebook ve Twitter güncellemeleri alıyorsunuz. Durumunuzu tüm sosyal ağlarınızda aynı anda güncelleyebiliyorsunuz ve tek tıklamayla takviminize kolayca sosyal etkinlikler ekleyip Facebook aracılığıyla bulunduğunuz yeri paylaşabiliyorsunuz. Ovi Mağaza’da uygulamalar ve çok daha fazlasına ulaşım Nokia”nın son zamanlardaki en olumlu teknolojik açılımlarındandı. C7″de Ovi”den Sports Tracker ve Here and Now uygulamalarını indirip kullanmak harikaydı. Haberler, spor, eğlence, haritalar, duvar kağıtları, oyunlar, sözlükler ve daha fazlası Ovi”nin C7 kullanıcısına sunacağı uygulama başlıkları arasında yer alıyor. Ovi haritalar çok özel ve kullanışlı; Own Voice uygulamasıyla kendi sesli yön tarifinizi bile izleyebiliyorsunuz. Bu uygulamalarla C7″yi navigasyon cihazlarının çok yakınındaki bir Nokia deneyimiyle kullanabiliyorsunuz.

 

C7″nin 8 megapiksel kamerası yüksek kaliteli fotoğraflar ve HD video çekimi sağlıyor. çift LED flaş özelliği Nokia C7 temelinde flaş sistemlerininde etkin bir hal alması anlamı taşıyor. C7 kamera sisteminde odak uzaklığı: 4.3 mm, Diyafram: F2.8 ve fotoğraf çekiminde 2x video çekiminde 3x zum yapılabiliyor. Yüz tanıma programı etkin biçimde çalışıyor. Ayrıca görüntülü görüşme için VGA çözünürlükte ön kamera bulunuyor. Fotoğraf ve videolar için otomatik lokasyon etiketleme “Geotagging” Nokia adına çok beğendiğim bir özellik; bu özellik bana Panasonic Lumix TZ-20 Kompakt fotoğraf makinesindeki muhteşem GPS özelliğini hatırlattı. Bu boyutlardaki bir akıllı telefonda Geotagging etkileyici bir özellik. C7 ses çıkışı anlamında, güçlü Nokia Mini Hoparlör MD-9’la beklentileri kesinlikle yukarı taşımış. Yapılan ses testlerinde klasik müzikten popüler müziğe, tiz sesliden yüksek basa kadar tüm ses çıkış testleri için C7 çok iyi sonuçlar ortaya koydu. C7 hoparlör sistemi kulaklarınızda neredeyse yerleşik mini-hoparlör etkisi bırakıyor. Ayrıca FM radyo vericisi yüksek algılamayla çalışıyor.

Multimedya kullanım testlerinde 6 saate yakın video oynatma, 3saat 40 dakika kesintisiz video kaydedebilme hem kullanımda hem uygulamada yüksek güç yönetimi verimliliği verileri anlamı taşıyor. 570 dakikaya yakın konuşma süresi, sınırsız konuşma paketlerinin patlama noktasında talep gördüğü günümüzde batarya şarjıyla daha uzun sıklıklarda uğraşılması anlamına geliyor. C7″de Bluetooth 3.0 desteği günümüzde birçok yeni dizüstü bilgisayarda bile bulunmayan bir modern donanım anlamına geliyor. 32GB destekli microSD hafıza kartı yuvası, multimedya ve uygulama ihtiyaçlarınızı kesinlikle karşılayabilir bir depolama kapasitesi imkanı sunuyor.

 
 

www.nokia.com.tr

Fiyat: 885 TL

TASARIM: 4
KULLANIM: 4
PERFORMANS: 5

Puan: 89

Artılar:

+Kapasitif ekran
+Hafiflik
+Bütün olarak multimedya özellikleri

Eksiler:

– Farklı dış tasarım öğeleri olabilirdi

Nokia C7, hafifliğiyle ve inceliğiyle başlayan ve mükemmel ses çıkışı, kamerası, sosyal ağ yapılandırmaları, hızı, dokunmatik ekran kalitesi ve aynı konfigürasyona sahip modellere göre daha uygun olan fiyatıyla yine muhtemelen önemli satış başarıları sağlayacak bir Nokia ürünü olabilir

 

 

Exit mobile version