Nokia Android 11 alacak telefonlarını açıkladı

Geçen yıl HMD Global, 2020’nin 4. çeyreği ile 2021’in 2. çeyreği arasında gelmesi bekleniyordu. Nokia akıllı telefonlar için bir Android 11 güncelleme yol haritası yayınladı.

HMD Global, Nokia markalı Android telefonların ilk grubunu, sık ve hızlı Android işletim sistemi güncellemelerine sahip uygun fiyatlı cihazlar olarak piyasaya sürdü. Şirket birkaç yıl boyunca bu sözü yerine getirdi. Ancak ürün yelpazesi genişlediğinden HMD hızlı bir güncelleme döngüsünü sürdürmek için mücadele etti. Şimdi şirket, telefonlarının çoğu için Android 11 güncellemelerini erteliyor.

HMD, ilk olarak geçen yılın Ekim ayında Android 11 güncellemelerini sunacağı zaman çizelgesini duyurdu. O zamanlar, üç Nokia telefonunun 2021’in başlangıcından önce Android 11’i alması bekleniyordu. Son ürün serisinin geri kalanı 2021’in ilk yarısında takip edecek. HMD Global’in bunu yapmadığı düşünüldüğünde, zaman çizelgesi biraz yavaş kaldı. Android, işletim sisteminde birçok önemli değişiklik yaptı. Ancak HMD bu programı bile sürdüremedi. Nokia 8.3 5G, şirketin Android 11’i alan ilk cihazıydı. Güncelleme 2020’nin 4. çeyreği yerine Şubat ayında geldi.

Samsung Galaxy Watch 4 Boyutları Sızdı

NOKIA İÇİN YENİ ANDROID 11 GÜNCELLEMESİ NE ZAMAN ÇIKACAK

HMD Global, geciken zaman çizelgelerini yansıtan yeni bir Android 11 yol haritasını açıkladı. Çoğu Nokia telefonu için güncellemeler dörtte bir oranında ilerledi. Örneğin, Nokia 6.2’nin artık önceki Q2 ETA yerine 2021’in üçüncü çeyreğinde Android 11’i alacağı tahmin ediliyor. Nokia 5.3’ün (yukarıdaki resim) güncellemeyi 2020’nin 4. çeyreğinden 2021’in 1. çeyreğine kadar alması bekleniyordu. Ancak şimdi güncellemeyi bu çeyrekte alacak.

HMD, güncellemeler için zaman çizelgesinin neden düştüğünden bahsetmedi. Ancak bunun olası bir nedeni, telefonlarının donanım ve yazılımlarının çoğunu şirketin kendisinin kontrol etmemesidir. Nokia markalı telefonların çoğu, yazılım desteğinin sağlanmasından sorumlu olan harici ODM’ler tarafından geliştirilmiş ve üretilmiştir. Omdia’dan 2020’de yayınlanan bir rapor, Nokia markalı akıllı telefonların çoğunluğunun ODM’ler tarafından tasarlandığını gösterdi. Ayrıca Lenovo, OPPO ve Xiaomi’nin de çok sayıda ODM tasarımlı telefon sattığına işaret etti.

Arıza nerede olursa olsun, HMD Global’in Android telefonlarının sistem güncellemelerini almakta zorlandığına dair ümit verici bir işaret değil. Özellikle de orijinal vaatlerinin başlaması muhteşem olmadığında. HMD’nin ABD için 2020 Android amiral gemisi olan Nokia 8.3 5G UW, Android 11’den sonra yalnızca bir güncelleme daha alacak. Bu arada Samsung, telefonlarının çoğu için üç yıllık işletim sistemi güncellemeleri ve dört yıllık güvenlik yaması sundu.

Exit mobile version