Nissan’dan elektrikli yeni SUV geliyor!

Japon otomotiv firması Nissan, 480 km menzile sahip bir orta boy SUV tanıtımı ile karşımıza çıkıyor. 

NISSAN ARIYA, 2021’in ortalarında Japonya’da satışa çıkması ardından ABD ve Kanada’da yollarda görülmesi beklenen orta boy bir SUV. 

ABD’de 40.000 Dolar civarında fiyata sahip olması beklenen ARIYA’da basit önden çekişli bir motor yerine birkaç farklı seçenekle karşımıza çıkıyor: ‘e-4ORCE’ şeklinde isimlendirilen ikiz elektrik motorla birlikte istenildiğinde dört çekişli hale gelebilen bir teknolojik sistemle geliyor. Eskiden tüm otomobil üreticileri 4X4 tabirini kullanırken, artık her birinin farklı bir özel ismi var tabi. 

Nissan Kıdemli Başkan Yardımcısı Ivan Espinosa gazetecilere verdiği demeçte, “Muhtemelen Nissan’ın tarihinde yaptığı en teknolojik ve en gelişmiş otomobil olduğunu söylemekten korkmuyorum.“ dedi. Ayrıca GT-R araçlarından öğrendikleri motor sistemini, hız ve yol tutuşu meselelerini de Ariya’da uyguladıklarını ekledi. 

Aralarında seçim yapabileceğiniz iki pil boyutu da olacak: 63 kWh ve 87 kWh. Nissan, Ariya’nın tek şarj ile 480 kilometre menzile ulaşabileceğini söylüyor. Halihazırda Leaf SL Plus modelinde 346 kilometre menzil bulunuyor. O yüzden yeni araçta daha yüksek menzil planlanması da çok normal geliyor. Ama tam şarjı kaç dakikada yapabileceğiz, bunu henüz bilmiyoruz. 

Tasarım fotoğraflarını görünce, biz de sevdik. Elektrikli otomobil dünyası hızla büyümeye devam ediyor. Nissan da hızla bu sahadaki gelişmelere dahil olarak hem yeni tasarımlar hem de gelişmiş teknolojilerini sunmaya çalışıyor. Tabi ki Tesla gibi sektörün öncü markaları yıllardır bu alanda çalışmalar yürütüyor. Ama Nissan da diğer otomobil üreticileri gibi elektrikli otomobil dünyasını yakından takip ediyor, ve artık gelişmeleri 2021 itibariyle hızlandırmaya başlıyor.

Bu mesele her dönem bir makale konusu olmuştur. Elektrikli otomobiller hem çevre dostu hem de ekonomik oldukları için çokça tercih edilebilecekler. Üstelik özellikle dizel ya da benzin değil de elektrik motorlu üretimler yapmaya başlayan büyük üreticiler de var. Özellikle önümüzdeki 10 yıl içinde çok daha farklı bir dünya bizi bekliyor. Sadece menzillerin artması, tüm dünyanın şarj üniteleri ve istasyonları konusunda gelişmesi ve daha kaliteli bataryalar üzerinde çalışılması gerekiyor. Bir de tabi ki araç servisleri çok önemli. Bu meseleler de zamanla çözülecek ve birkaç yıl sonra elektrikli otomobiller daha çok satar hale gelecek. Yani en azından ben öyle düşünüyorum. 

Exit mobile version