Nintendo Switch 68.3 milyon sattı

Nintendo, Temmuz ve Eylül ayları arasında 6,86 milyon Switch konsolu sattı. 2017’deki lansmanından bu yana rakamlarını bir önceki yıla göre yüzde 40’tan fazla artırdı. Nintendo Switch 68,3 milyon adet satıldı. Bu, şirket için etkileyici bir büyüme oldu. Güçlü olanı daha ucuz Switch Lite varyantının lansmanını gördü. Nintendo’nun sevkiyatlarını 2018’de yüzde 50’den fazla artırdı.

ANIMAL CORRISNG: NEW HORIZONS EN ÇOK SATAN İKİNCİ NINTENDO SWITCH OYUNU

Switch rakamı, Nintendo’nun 5.68 milyon sevk ettiği önceki çeyreğe göre bir gelişmedir. Animal Crossing: New Horizons, taşınan 10 milyondan fazla kopya ile önemli bir satış faktörü oldu. Geçtiğimiz çeyrekte üç buçuk milyondan fazla birimle iyi satış yapmaya devam etti. Şu anda toplam 26,04 milyon kopya satarak Mario Kart 8 Deluxe’ün ardından en çok satan ikinci Switch oyunu oldu.

Activision Blizzard oyunlarının hepsini mobil cihazlara getiriyor

Nintendo’nun son çeyrekteki yazılım sürümleri oldukça düşük seviyedeydi. Ancak iki oyun şimdiden çok iyi performans gösterdi. Super Mario bağlantı noktalarının bir koleksiyonu olan Super Mario 3D All-Stars, Eylül ayı sonunda 5.21 milyon kopya satarken, Paper Mario: The Origami King 2.82 milyon adet sattı.

NINTENDO BÜYÜK BİR KAR HEDEFLİYOR

Nintendo, güçlü satış performansı nedeniyle mali yıla ilişkin görünümünü önemli ölçüde yükseltti. Şu anda Mart 2021’in sonunda 450 milyar yen (4.3 milyar dolar) işletme karı elde etmeyi bekliyor. Bu, Mayıs ayında tahmin ettiği 300 milyar yen (2.9 milyar dolar) rakamına göre yüzde 50 artış anlamına geliyor. Şirket, yılın ilk altı ayında faaliyet karı olarak şimdiden 291.4 milyar yen (2.82 milyar dolar) elde etti. Nintendo ayrıca bu mali yıl 19 milyon ile 24 milyon arasında Switch konsol satmayı bekliyor.

NINTENDO SWITCH İÇİN EN BÜYÜK TATİL OYUNU AGE OF CALAMITY

Nintendo, satış ivmesini, PlayStation 5, Xbox Series X ve Xbox Series S’nin önümüzdeki hafta piyasaya çıkması nedeniyle artan rekabetle karşılaşacağı çok önemli tatil çeyreğine taşımak istiyor. Şirketin en büyük tatil sürümü oyunu Breath of the Wild prequel / Hyrule Warriors devam filmi Age of Calamity, sadece iki ay önce duyuruldu.

Bunun ötesinde, Nintendo bu çeyrekte sadece bir AR Mario Kart oyunu ve sınırlı sayıda Super Mario Bros. Game & Watch’ı elinde tutuyor. Bu yüzden şirket Sony ve Microsoft’un ön plana çıkmasına izin veriyor gibi gelebilir. Bazı raporlar, Nintendo’nun 2021’in başlarında yükseltilmiş bir Switch planladığını iddia etti. Ancak Bloomberg bu sürüm için daha fazla oyunun zamanlanacağını öne sürdü.

Exit mobile version