Nikon NIKKOR Z DX 18-140mm Objektifini Tanıttı

Nikon, geniş, standart veya telefoto odak uzunluklarında çekim yapanlar için görüntü kalitesiyle birlikte çok yönlülük sunan NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR'yi tanıttı.

Haziran ayında duyurulan ve Kasım ayında yerel olarak piyasaya sürülen Nikon NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR lensi; şirketin DX biçimli Z mount fotoğraf makineleri Z50 ve Z fc için ilk hepsi bir arada zoom lensidir. 7,8x büyütme aralığını kapsayarak; 35 mm formatında 27-210 mm’ye eşdeğer görüş açılarını kapsar. Ayrıca çok çeşitli konuları kapsayan fotoğraf ve video klipleri kaydetmek için uygun hale getirir. Yeni lensin temel özellikleri; hafifliği (sadece 315 gram), 20 cm’lik kısa minimum odaklama mesafesi ve dahili beş kademeli optik VR stabilizasyonudur. Gelin bu objektifin detaylarına birlikte bakalım…

Nikon NIKKOR Z DX 18-140mm Özellikleri

DX biçimli zoom objektifi, hem uzak mesafeden hem de daha yakın çekimler için ideal optik özelliklere sahip olması objektifin geniş manzaralardan karmaşık portrelere kadar her türlü fotoğraf çekiminde kullanılmasına olanak sağlıyor.

Kullanımı kolay olan bu objektif, büyük fotoğraf çantası ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Yalnızca 315 gr. ağırlığında olan bu objektifin; 18-140 mm’lik odak uzaklığı aralığı, hafifliğiyle taşıma kolaylığı sağlarken; seyahatlerde tipik sahneleri yakalama kabiliyeti ile ön plana çıkıyor.

Aynı zamanda dahili titreşim azaltma sistemi, el veya fotoğraf makinesi sarsıntısını ortadan kaldırmaya yardımcı olarak kullanıcıların beş duraklamaya kadar daha yavaş enstantane hızlarında çekim yapmalarına olanak tanıyor.

Böylece, ister atmosferik bir iç mekân çekimi, isterse gece şehir manzarası çekimi olsun; kötü ışık koşullarında bile net ve bulanık olmayan görüntüler elde edilebiliyor.

Keskin Ve Akıcı Videolar Elde Edin

Nikon NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR, “elinden her iş gelen” objektif unvanına ek olarak; keskin ve akıcı video kaydını da destekliyor. Ayrıca geniş odak uzaklıklarında 0,20 m’lik minimum netleme mesafesi; güçlü 7,8 kat zoom özelliği ve hassas diyafram kontrolü ve sürekli sabit pozlama kontrolü sağlamak için; fotoğraf makinesinden gelen sinyallerin kullanıldığı elektromanyetik diyafram mekanizmasına sahiptir.

Hızlı otomatik netleme özelliğiyle Z serisi fotoğraf makinesinin; Göz Algılama AF özelliğini kullanarak daha net fotoğraflar çekilmesini sağlıyor. Ayrıca dış etkenlere karşı koruma sağlamak üzere tasarlanan DX objektif; toza ve suya karşı etkili bir yalıtım içeriyor. Böylece, seyahat ve maceralardan güzel çekimler elde edebilirsiniz.

Yeni Lensin Fiyatı

Nikon’un piyasaya sürdüğü yeni lensi NIKKOR Z DX 18-140mm’nin fiyatı da belli oldu. Bu yeni objektif 599 dolar fiyat etiketiyle fotoğraf severlerin beğenisine çıktı.

Exit mobile version