Netflix Arama Geçmişi Silme Nasıl Yapılır?

Netflix arama geçmişi silme işlemi için hangi adımların uygulanması gerekmektedir? İşte yapılması gerekenler!

Netflix arama geçmişi silme işlemi için hangi adımların uygulanması gerekmektedir? Popüler dijital yayın hizmetinde izlediğiniz içerikleri gizlemeniz mümkündür. Bu işlemi aşağıda yer alan adımları sırası ile takip ederek tamamlayabilirsiniz.

Uzun yıllardır çok sayıda ülkede hizmet veren Netflix isimli dijital yayın platformunda çok fazla sayıda içerik yer almaktadır. Bu içerikler komediden aksiyona, maceradan gizeme, dramdan bilim kurguya kadar çeşitli türlerdedir.

Film ve dizinin yanı sıra belgesel ve programların da yer aldığı platform, milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. Çoğu kullanıcı, gün içinde zamanlarını dijital yayın hizmeti üzerinden dizi, film veya belgesel izleyerek geçirmektedir.

Popüler dijital yayın hizmeti üzerinden izlenen içerikler, tıpkı web tarayıcısında ziyaret edilen internet sitelerinin geçmiş sayfasına eklenmesi gibi otomatik olarak kaydedilir. Kullanıcıların bir kısmı arama geçmişinde yer alan içerikleri kaldırmak isteyebilir. Peki, Netflix izleme geçmişi silme işlemi için hangi adımlar uygulanmalıdır?

Netflix Arama Geçmişi Silme Adımları Neler?

Netflix Arama Geçmişi Silme-1

Tüm dünyada çok popüler olan çevrim içi yayın hizmetinde arama geçmişini temizlemek için ilk olarak bilgisayarınızda yüklü olan internet tarayıcısını açmanız gerekmektedir. Tarayıcı üzeirnden Netflix’in resmi internet sitesini açın.

Dijital yayın platformunun web sayfasının sağ üst köşesinde konumlanan “Oturum aç” butonuna tıklayın. Bu işlemin ardından üyelik bilgileriniz ile hesabınıza giriş yapın. Üyeliğinizle giriş yaptıktan sonra profillerin yer aldığı bir sayfa açılacaktır. Profilinizi seçin.

Profilinize girdikten sonra sağ üst köşede bulunan profil simgesine tıklayın. Açılan pencerede yer alan “Hesap” menüsüne tıklayarak hesabınızı kontrol etmenize olanak tanıyan sayfayı görüntüleyin. “Profil ve Ebeveyn Kontrolleri” bölümünde yer alan profilinizi seçin.

Açtığınız sayfada bulunan “İzleme etkinliği” yazısına tıklayın. Bu işlemi yapmanız halinde Netflix üzerinden izlemiş olduğunuz içeriklerin listesini açılacaktır. Kaldırmak istediğiniz içeriklerin sağ

kısmında konumlanan daire şeklindeki simgeye tıklayın. İçerikler 24 saat içerisinde listeden kaldırılacaktır.

Yukarıda bulunan adımları takip ederek izleme geçmişinde yer alan içerikleri temizleyebilirsiniz. Ayrıca en iyi sürükleyici Netflix dizileri listemize de göz atabilirsiniz.

Exit mobile version