Netflix Yeni İçerik Fonları Oluşturuyor: Kimler Yararlanacak?

ZAGREB, CROATIA - DECEMBER 20, 2015: Netflix logo on laptop screen. Netflix is an international provider of on-demand Internet streaming media available to viewers in America, Australia, New Zealand, Japan, and parts of Europe.

Dünyanın en büyük çevrimiçi yayın platformları içerisinde yer alan Netflix yeni içerik fonları oluşturma kararı aldı. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Online yayın platformları her geçen gün daha fazla dikkat çekiyor. Ayrıca aralarındaki rekabetin artış göstermesi aynı zamanda yeni alanların da olmasını sağlıyor. Mesela Netflix artık çok daha fazla fon veriyor.

Bunlardan birisi de dezavantajlı olabilecek grupları korumaya yönelik. Eşcinseller, siyahiler ve kadınlar için toplumsal eşitlik yaratmak amaçlanıyor. Böylece film ve dizilerde daha büyük bir farkındalık yaratılmak isteniyor.

Netflix yeni içerikler ile kullanıcılarını şımartacak

Platform tarafından alınan yeni karar ile birlikte daha geniş bir seçenekler kategorisi oluşturulmak isteniyor. Böylece Netflix tüm kesimlere hitap edecek.

Netflix yeni içerik fonları

Küresel çapta eşcinseller ve siyahi vatandaşlar kötü muamele görebiliyor. Onların filmlerde daha çok yer alması ve hayatlarına yer verilmesi aynı zamanda toplumsal farkındalık yaratıyor. Netflix böyle bir şeyin farkında olduğu için fon ile teşvik etmeye çalışıyor.

Bugünlerde fon miktarının 9 milyon dolar düzeylerine olduğu konuşuluyor. Fakat net olarak bir şey söylenmiyor. Muhtemelen orta vadede her şey daha fazla belli olacak. Peki siz platform tarafından verilen bu fon ile alakalı ne düşünüyorsunuz?

Exit mobile version