Netflix Suç Belgeselinde Yapay Zeka Kullanmış Olabilir

Netflix'in gerçek bir suç belgeselinde yapay zeka ile oluşturulan görüntü kullandığı öne sürüldü. Peki, Netflix bunu doğruladı mı?

Netflix Suç Belgeselinde Yapay Zeka Kullanmış Olabilir

Abone sayısı bakımından dünyanın en büyük dijital yayın platformlarından biri olan Netflix’in gerçek suç belgeselinde yapay zeka tarafından oluşturulan görüntü kullandığı iddia edildi.

Futurism tarafından aktarılan bilgilere göre Netflix, What Jennifer Did isimli gerçek suç belgeselinde yapay zeka tarafından oluşturulan görüntüler kullanmakla suçlanıyor. Birkaç fotoğraf, tuhaf eller gibi yapay zekanın tipik işaretlerini gösteriyor.

Bu doğru ise bu tür görüntülerin belgesellerde kullanılması özellikle yer verilen kişinin şu anda yeniden yargılanmayı beklediği göz önüne alınacak olursa ciddi sorunları gündeme getiriyor.

Netflix Suç Belgeselinde Yapay Zeka Kullandı mı?

Örnek bir fotoğrafta Jennifer Pan’in sol eli, yapay zeka tarafından oluşturulan görüntülerde rastlanan elleri çağrıştırıyor. Netflix henüz bunu doğrulamadı ancak görüntülerde yapay zeka ile oluşturulduğuna dair belirtiler açıkça görülüyor. Görüntü, Pan’in gerçek fotoğrafları esas alınarak yapay zeka tarafından oluşturulmuş olabilir.

Platformda söz konusu belgeselde yapay zeka ile oluşturulan görüntülere yer verildiğine dair bir ibareye de yer verilmedi.

Exit mobile version