Netflix Şifre Paylaşımı Yapanlardan Ek Ücret Alacak!

Netflix, şifre paylaşımı yapılmasının önüne geçmek için Ağustos 2022'den itibaren ev ekleme özelliğini test etmeye başlıyor.

Netflix Şifre Paylaşımı Yapanlardan Ek Ücret Alacak!

Netflix şifre paylaşımı yapılmasını engellemek için “ev ekle” özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Bir kullanıcı ev eklediğinde sadece o cihaz üzerinden Netflix’te bir dizi, film ya da belgesel izleyebilecek.

Netflix kullanıcısının dijital yayın platformuna eğer kendi evinden değil de başka bir evden erişmesi hâlinde kullanıcıdan ek ücret istenmeye başlanacak. Bu ücret, yeni ev eklemenin bedeli olarak gösterilecek.

Uygulamaya geçirilecek olan yeni sistem ile ev başına ödeme yapılmaya başlanacak. Bir diğer deyişle kullanıcı hem abonelik hem de ev için ödeme yapacak. Abonelik sadece tek bir evde kullanılacaksa bunun için ayrıyeten ödeme yapmasına gerek yok fakat ev sayısı artacaksa bu durumda kullanıcının ayrıca bir ödeme yapması gerekecek.

Hesaplarını paylaşmak isteyen kişilerin biraz aha fazla ödeme yapması için kullanıma sunulacak olan özellik, Ağustos 2020’den itibaren Guatemala, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Honduras ve Arjantin’de kullanıma sunulacak.

Şirketin açıklamasına göre yeni özellik şimdilik diğer ülkelerde kullanıma sunulmayacak. Şirketin belirlediği ülkelerde yeni özellik denenecek ve sonuca göre diğer ülkelere getirilecek ya da getirilmeyecek.

Netflix Şifre Paylaşımı Yapılmasını Neden İstemiyor?

Netflix’in bir hesabı birden fazla kişinin kullanmasını istememesinin nedeni, abonelik gelirlerinden kâr elde edememesidir. Bunu 18 Temmuz 2020 tarihinde yayımladığı bir açıklamada da dile getirmiştir.

Netflix, yeni özelliği duyurduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Son 15 yıl içinde seyahat eden ya da birlikte yaşayan insanlar da dahil olmak üzere herkese kullanımı kolay bir yayın hizmeti sunmak için çok çalıştık.”

Açıklamaya şu ifadelerle devam edildi:

“Üyelerimizin Netflix filmlerini ve dizilerini bu kadar çok sevmeleri ve bunu diğer insanlarla paylaşmak istemesi harika ancak günümüzde aile arasındaki yaygın hesap paylaşımı, uzun vadeli yatırım yapma ve hizmeti daha iyi bir hâle getirme çabalarımızın önünü kesiyor.”

Exit mobile version