Netflix Sansürleri Devam Edecek Mi?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında Netflix sansürleri konusunda kafalar karışıyor. İşte merak edilen tüm detaylar.

Netflix sansürleri muhtemelen bir süredir sizin de dikkatinizi çekmiştir. özellikle bazı filmlerin ve dizilerin toplum ahlakına aykırı olduğu gerekçesiyle engellendiği ifade ediliyordu. Şimdi ise RTÜK, yeni kararlar ile birlikte bu platformu daha fazla denetim altına almaya çalışıyor.

Netflix sansürleri hangi boyutta

Çevrimiçi yayıncılık alanında dünya genelinde önemli bir mesafe almayı başaran Netflix, aslında birçok tartışmanın içinde. Özellikle de RTÜK tarafından alınan kararların sansür olarak ifade edilmemesi tartışmaları artırıyor.

Netflix sansürleri

Yapılan birçok görüşme sonucunda, Netflix yetişkin içerikleri şifre koymayı kabul etti. Böylece çocuklar yetişkin içeriklere girmek istediklerinde pin kodu talep edilecek. RTÜK ile yapılan görüşmeler sonucunda, bu ve bunun gibi birçok değişiklik ortaya çıktı.

Alınan son kararlar ile birlikte, bu platform tartışmaların odağında olmaya devam edecek gibi görünüyor. Her nekadar yayın öncesi denetim yapıldığı söylenmese bile yine de bazı diziler buna maruz kalabiliyor. Netflix ile ilişkilerinin iyi olduğunu söyleyen RTÜK, onların taleplerini yerine getirdiğini belirtti. Sizce Netflix üzerinde gerçekten de baskı var mı?

Exit mobile version