Netflix Platformundaki En İyi Fantastik Filmler

Popüler film ve dizi platformu olan Netflix platformunda bulunan en iyi fantastik filmleri sizler için derledik.

Netflix platformunun devasa bir fantastik film koleksiyonu yok, ancak birkaç büyüleyici mücevher bulabilirsiniz. Olağanüstü Closet Monster da dahil olmak üzere çoğu, fantastik ile gerçek dünya mücadelelerini birleştirir. Ya da Philip Pullman’ın klasik romanlarından uyarlanan The Golden Compass ile yüksek fantezi dünyasına dalın.

İşte Netflix ile İzleyebileceğiniz En İyi Fantastik Filmler

Nightbooks (2021)

Sam Raimi’nin ortak yapımcılığını üstlendiği bu karanlık fantezi, en iyi korku kimlik bilgileriyle işlenmiştir. Hâlâ genç izleyicileri hedefleyen Nightbooks, Krysten Ritter’ın cadısı Natacha’nın sahibi olduğu büyülü bir apartman dairesinden nasıl kaçacağını bulması gereken genç bir çocuğun gizemini çözüyor. Bir eğlence mezarı.

Big Fish (2003)

Gerçek ya da gerçek olmayan fantastik bir hikayeye yerleşin. Will Bloom (Billy Crudup), hayatıyla ilgili heyecan verici, imkansız hikayeleri inandırıcılık kazanmaya başlayan ölmekte olan babasını ziyaret eder. Tim Burton’ın yönettiği bu geniş kapsamlı macera, bizi Edward Bloom’un (Ewan McGregor) gençliğine geri götürüyor ve onun hikayelerinin bizim için oynandığını görüyoruz. Cadılar, sirk ve banka soygunlarıyla Big Fish büyüleyici bir ödül avıdır.

Closet Monster (2015)

Birden fazla türün kilidini açan Closet Monster, taze ve dokunaklı bir reşit olma hikayesine kapı açmak için fantezi unsurlarını kullanıyor. Homofobik bir saldırıya tanık olmaktan korkan, içine kapanık ve hayal gücü kuvvetli genç Oscar, Wilder’a karşı hisleriyle boğuşmak zorundadır.

Dikkatli olun, Closet Monster, David Cronenberg’in bedensel korku düzeylerini içselleştirilmiş homofobi hakkındaki daha büyük resmine ekliyor. Connor Jessup’ın üstün performansıyla tamamlanan Closet Monster, bağımsız bir mücevher.

A Monster Calls (2016)

Bu karanlık fantastik drama, İspanyol yönetmen J.A. Bayona tarafından çekildi. Bayona, Jurassic World: Fallen Kingdom ve Prime Video’nun yakında çıkacak olan Yüzüklerin Efendisi serisinin ilk iki bölümü de dahil olmak üzere büyük film serisi bölümlerini çeken yönetmen. Ama belki de en iyi eseri reşit olma hikayelerine odaklanmıştır.

A Monster Calls, Connor karşılığında bir tane anlattığı sürece kendisine üç hikaye anlatmayı vaat eden bir ağaçla karşılaşan sorunlu bir genç çocuğu konu alıyor. Biri ölüm olmak üzere daha karanlık temalara dayanan A Monster Calls, akıllı, hareketli bir fantezi masalı.

The Old Guard (2020)

Teknik olarak bir süper kahraman filmi olan The Old Guard, yıldız Charlize Theron’un her bir silah sesiyle ortaya çıkan bir dizi etkileyici aksiyon sahnesi getiriyor. Theron, Haçlı Seferleri’nde savaşan bir şövalye de dahil olmak üzere bir grup ölümsüz paralı askerin lideri olan Andy’yi canlandırıyor. Asırlık savaşçılar, her klişeden kaçamasa da, ilerici kahramanlar ve ustaca dövüşler getiren bir intikam görevine çıkıyor.

Dark Shadows (2012)

Bu, Tim Burton’ın en iyi girişi değil ama Dark Shadows, yönetmenin alamet-i farikası olan gotik görsel tarzına hayran olmak için başka bir fırsat sunuyor. Aynı adlı pembe diziden uyarlanan korku komedisi, akılsızca bir cadının (Eva Green) kalbini kıran zengin bir çapkını konu alıyor.

Onu bir vampire dönüştürür ve diri diri gömer. İki yüzyıl sonra, Barnabas (Johnny Depp) ortaya çıkar ve 70’lerin dünyasını keşfederken bir yandan da intikam duygusu besler.

Karakterler ve olay örgüsü önemli ölçüde ayrıntılandırılabilse de, Dark Shadows, Michelle Pfeiffer ve Helena Bonham Carter da dahil olmak üzere yıldız bir oyuncu kadrosuna sahiptir. Artı, size Barnabus’un 70’lerin pop kültürüne komik sudan çıkmış balık tepkilerini veriyor.

The Sea Beast (2022)

The Sea Beast, Netflix’in muhteşem aile dostu animasyon macera koleksiyonuna katılıyor. Maisie (Zaris-Angel Hator) adlı genç bir kız, deniz canavarı avcısı Kaptan Crow’un (Jared Harris) gemisinde istiflenir ve keşfedilmemiş sularda heyecan verici bir yolculuğa çıkar.

Açık denizlere ve kabadayı karakterlere özgünlük getiren Deniz Canavarı, büyüleyici bir fantezinin mutlaka izlenmesi gereken bir bölümü.

Errementari (2017)

Baskçadan Demirci olarak tercüme edilen Errementari, şeytanla yapılan bir anlaşma hakkında bir korku fantazisidir. 1830’larda Kuzey İspanya’da bir demirci, yetim bir kız farkında olmadan onu serbest bırakana kadar bir iblisi tutsak eder. Şaşırtıcı kara komedi kırbaçlarıyla bu cehennemi korkunun fırınında savaş, cinayet, adam kaçırma, intihar ve daha fazlası sizi bekliyor.

The Water Man (2020)

The Water Man herkes için beklendiği gibi olmayabilir. Saf fanteziden çok dram olan bu aile dostu macera, keder, kayıp ve arkadaşlık gibi temaları ele alıyor. On bir yaşındaki Gunner ve ailesi, kitap kurdunun sadece arkadaş eksikliğiyle değil, aynı zamanda sert bir baba ve lösemiden muzdarip bir anneyle de uğraşmak zorunda olduğu yeni bir kasabaya taşınır. Gerçeklerden kaçışı onu, hayal gücünün canlandığı bir peri masalı ormanına götürür. Daha büyük sorunlarla uğraşan maceralı bir hikaye.

The Golden Compass (2007)

Philip Pullman’ın klasik fantastik roman serisinin hayranlarına muhtemelen HBO’nun TV şovu uyarlaması daha iyi hizmet ediyor. Ancak ilk kitaba dayanan Altın Pusula, cömert dozlarda fantastik gerçeklerden kaçış içeren sağlam bir bölüm.

Oxford kolejlerinin saygın salonlarından donmuş kuzeydeki Buz Ayıları krallığına doğru bir yolculuğa çıkan genç maceracı Lyra Belacqua’yı (Dakota Blue Richards) takip edin. Nicole Kidman, Daniel Craig ve Eva Green zengin bir oyuncu kadrosunu tamamlıyor.

Pan (2015)

Bu 2015 filmi, Peter Pan ve Captain Hook’un kökenine daldı. Kanca rolünde Garrett Hedlund ve korsan Karasakal rolünde High Jackman yer alıyor.

A Boy Called Christmas (2021)

Yığınla tatil ruhu veren bir Noel kraker. Noel Adında Bir Çocuk özgünlük için herhangi bir ödül kazanmayacak, ancak kesinlikle teneke üzerinde söylediklerini veriyor. Genç Nikolas, yanında arkadaşı Blitzen ile birlikte efsanevi elf köyünü bulmak için bir maceraya atılır. Ortaya çıkan hediye verme maskaralıklarını tahmin edene ödül yok.

Exit mobile version