Netflix Kore Dizileri: Her Türden En İyi Diziler!

Netflix Kore dizileri ile izleyicilerin saatlerce güzel vakit geçirtiyor. İzleyecek dizi bulamıyorsanız bir de bunlara bakın.

Netflix, Kore dizileri ile izlenme sayısını arttırmaya devam ederken izleyiciler de yeni ve kaliteli diziler arayışına devam ediyor. Dijital yayın platformu, Kore yapımlara o kadar çok yer veriyor ki bazen bütün bunları izlemek için yeterli zamanınızın olmadığını bile düşünebilirsiniz.

Kore yapımları giderek dünya çapında daha popüler hâle geliyor. Bu sayede daha fazla dizi ve film izleyicilerle buluşuyor.

Bütün bunları gözden geçirmek ve hangisini izleyeceğinize karar vermek çok zor olabilir. Bu yüzden en popüler ve en çok beğenilen yapımların olduğu bir liste hazırladık.

Netflix Kore Dizileri Listesi

Netflix’te izlenmesi gereken Kore yapımı zombi, komedi, korku, gerilim dizilerini araştırıyorsanız bunlarla başlayabilirsiniz. Dilerseniz gelin, her birini tek tek inceleyelim.

All of Us Are Dead

Dizi, dijital çizgi romanı All of Us Are Dead’in uyarlamasına dayanıyor. Dizide olaylar her ne kadar çizgi romandan biraz daha farklı bir şekilde gelişse de ana konu olarak zombi kıyameti işlenmeye devam ediliyor ve karakterler üzerinde de çok fazla değişikliğe gidilmiyor.

Dizi, The Walking Dead gibi popüler zombi kıyameti temalı yapımlarla benzer bir evrende geçiyor fakat bu evrende daha hızlı zombilere yer veriliyor. Salgın, bir lise öğretmeni tarafından geliştirilen virüsün bir lise öğrencisine bulaşması ile başlıyor. O lise öğrencisi gidip başka birini ısırıyor ve virüs hızla yayılmaya başlıyor.

Bir noktadan sonra okul tamamen insanlara saldıran zombilerle çevriliyor. İçerideki öğrenciler dışarı çıkamadığı için içeride saklanacak bir yer arıyorlar. Tek çareleri ise dışarıdan yardım gelmesini beklemek oluyor.

Bu durumu kimsenin fark edip müdahale etmemesi karşısında ise telefonla yardım çağırmaya kalkışıyorlar ancak çocukların dalga geçtiği zannedilerek yardım çağrısı ciddiye alınmıyor ve çocuklar yalnız başına kalıyor.

Zombie Detective

Zombie Detective de All of Us Are Dead gibi zombi ana temalı bir dizidir ama komedi ve gizem türünde bir dizi olduğu için içinde nispeten az ciddiyet unsuru barındırıyor.

Dizinin ana kahramanı, gözlerini hiçbir şey hatırlamayan bir zombi olarak açıyor. Karakter uyandığında tam anlamıyla geçmişini unutuyor. İnsan gibi yürümesini, konuşmasını yeniden öğrenmek zorunda kalıyor. Geçmişinin izinden gitmeye karar veren bu karakter, özel bir dedektifin kimliğine bürünüyor.

Zombie Detective

My Name

My Name dizisinde babasınının cinayetine tanık olan 17 yaşındaki kız, intikam almak için yasa dışı işlerle uğraşan bir kişiden yardım istiyor. Bu kişi, genç kızı yanına alıp birkaç yıl boyunca onu eğitiyor. Daha sonra babasının katilini bulmak için polis oluyor.

Squid Game

Açlık Oyunları ile oldukça benzer bir yapım olan Squid Game’de 456 kişi bir yarışmaya davet ediliyor. Yarışma, çocuk oyunlarını içeriyor. Sona kalan kişiye ise yüksek miktarda para ödülü vadediliyor. Yarışmaya toplamda 456 kişi katılıyor fakat bu yarışmacılardan hiçbiri, bir oyunu kaybetmenin hayatına mal olacağını bilmiyor.

Kingdom

Kingdom, krallığın içeriden ve dışarıdan tehditlere maruz kaldığı bir dönemde gizemli bir salgının peşinden giden bir prensin hikâyesini merkezine alıyor. Dizi özellikle ilk bölümden merak uyandırmayı başarıyor.

Dizi, genel olarak Game of Thrones ve The Walking Dead’in karışımı gibi görünüyor. Bu ikisini sevenler Kingdom’u da sevecektir.

Exit mobile version