Netflix, “Karışık Oynat” özelliğini bu yıl başlatacak

Şirketin bir yıldır test ettiği Netflix’in Shuffle Play (Karışık Oynat) özelliği, 2021’in ilk yarısında dünya çapında kullanıma sunuluacak. Variety, şirketin en son finansal sonuçlarının bir parçası olarak duyuruyu yaptığını bildirdi. Karışık Oynatma, bir yıldan beri kısıtlı sayıda kullanıcılarca test ediliyordu. Yeni özellik, görüntüleme geçmişinize göre içerik seçerek çalışıyor ve Netflix’in içerik dolu ana ekranından bunalmış hissetmenizi önlemeye yardımcı oluyor.

Netflix’in COO’su ve baş ürün sorumlusu Greg Peters, bu özelliğin kullanıcılar için “bize sadece göz atmayı tamamen atlamak istediklerini, tek bir düğmeyi tıkladıklarını ve anında oynatabilmeleri için bir imkan seçmek istediklerini bize belirtmeleri” üzerine tasarlandığını söyledi. Netflix, özellik testleri sırasında profil seçme ekranına bir “Karışık Oynat” düğmesi ve menüsünde bir “Bir Şey Oynat” (Play Something) seçeneği eklemeyi denedi.

İşte bu şekilde sonuçlandı:

Şimdi büyük soru, Netflix’in özelliği ne şekilde adlandıracağı. Ortak CEO Reed Hastings, kazanç sunumu sırasında, doğrudan en üstteki arama sonucuna atlayan Google arama özelliğinden sonra ona “Kendimi Şanslı Hissediyorum” diyebilecekleri konusunda şaka yaptı. Ancak Peters hızla bu fikri reddetti.

“Bundan daha iyi bir şey bulacağız, bu yüzden bunun için hazır olun. Çıktığı zaman göreceksin, “dedi Peters.

Karışık Oynatma, adı ne olursa olsun, izlenecek içeriği bulmayı kolaylaştırmak için Netflix’in diğer son girişimine katılacak. Geçen yıl, hizmete yeni, popüler ve gelecek içeriğin bir kombinasyonunu içeren bir “Yeni ve Popüler” sekmesi ekledi. Ayrıca geleneksel televizyon kanallarına ilk adımı da geçen sene atmıştı.

Bu yeni özelliğin tam olarak hangi tarihte geleceği henüz net değil. Ancak önünde çok da fazla zaman yok gibi görünüyor. Birkaç ay içerisinde akıllı televizyonunuzdan Netlix’te gezinirken yeni güncellemeyle gelen Karışık oynatma butonuyla karşılaşabilirsiniz.

Exit mobile version