Netflix izleyerek yabancı dil öğrenilir mi?

Exxen film ve dizileri

Dünyaca ünlü film ve dizi izleme platform Netflix, bünyesinde onlarca yapım barındırıyor. Peki, Netflix izleyerek yabancı dil öğrenilebilir mi? Netflix sayesinde yabancı dil nasıl öğrenilir?

İçerisinde onlarca dilde yapım yayınlayan Netflix, hem seslendirme hem de altyazılı şekilde insanlarla buluşuyor. Ana dilleri dışında çeşitli yabancı diller öğrenmeye meraklı kişiler için bulunmaz bir nimet olan bu uygulama, yeni bir dil öğrenimi de katkıda bulunuyor. Peki, Netlix izleyerek dil nasıl öğrenilir?

NETFLIX’TE GOOGLE CHROME EKLENTİSİ

Öncelikle Netflix’te yapımcılığını üstlendiği orijinal içerik gün geçtikçe zenginleştiriliyor. Yabancı yapımlara da kucak açan dev platform, aynı zamanda sadece Almanya, Japonya, Finlandiya, İspanya gibi birçok özgün içerikleri dışında satın alınmış yapımlarını da barındırıyor. Yabancı dizi ve film izlemeyi sevenler bu sayede dillerini de geliştirip hatta sıfırdan yeni bir lisan da öğrenebilirler. Google Chrome eklentisi Language Learning with ile Netflix bu konuya el atıp kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bahsi geçen eklenti ile Netflix’te dizi ya da film izlerken orijinal dilde altyazı ve aynı zamanda Türkçe altyazı sunuluyor. Bu şekilde karşılaştırmalı izleme olanağı da insanlara o dili kolay bir şekilde öğrenme imkanı sağlıyor.

Exit mobile version