Netflix İndirme Seçeneğini Reklamlı Abonelikte Sunmayabilir

Netflix indirme seçeneği olmayan bir reklamlı abonelik mi sunmaya hazırlanıyor? Netflix'ten konu hakkında açıklama geldi.

Netflix İndirme Seçeneğini Reklamlı Abonelikte Sunmayabilir

Netflix, indirme seçeneğini reklamlı abonelik sahibi kullanıcılara sunmayabilir. Dijital yayın platformu Netflix’in yakın bir zamanda kullanıma sunulması beklenen reklamlı abonelik planı için arka planda yavaş yavaş hareket edilse de abonelikle ilgili bilgiler çok hızlı bir şekilde yayılıyor.

Platform, bunun kullanıcı kitlesi üzerinde nasıl bir etkisi olacağını bilemediği için yavaş ve özenli bir şekilde ilerlemek istediğine işaret etmişti. Bunun üzerine şirketten henüz bir açıklama gelmese de Steve Moser, platformun iPhone uygulamasının kodunda indirme seçeneğinin reklamlı abonelik planı haricinde her ücretli abonelik planında bulunduğuna dair bir ifade keşfetti.

Kullanıcıların bu seçeneğe sahip olmaması, doğal olarak film ve dizileri de internete bağlı olmadığında izleyemeyeceği anlamına geliyor. Netflix, bunun geçerli olup olmadığı ile ilgili kesin bir açıklama yapmadı fakat TechCrunch’a yaptığı açıklamada kullanıcılara seslendi.

Netflix İndirme Seçeneği Reklamlı Abonelikte Olmayacak mı?

Bunun cevabı şimdilik bilinmiyor fakat Netflix’e göre bu tür iddiaların şu an sağlam bir dayanağı bulunmuyor. Şirket, konu ile ilgili yaptığı açıklamada daha düşük fiyatlı, reklamlı bir seçeneğin nasıl kullanıma sunulacağına karar vermek için henüz çok erken olduğunu, daha herhangi bir karar verilmediğini belirtti.

Platform, buradan hareketle bütün bunların şu anda söylenti olduğunu da sözlerine ekledi. Netflix eğer reklamlı abonelik planında çevrim dışı izleme seçeneğine yer vermezse bunu yapan ilk platform olmayacaktır.

Daha önce birçok dijital yayın platformu bunu denemişti. Bu platformların büyük bir kısmı hâlâ reklamlı planlarında bu seçeneğe yer vermiyor. Netflix’in de bu platformlara benzer bir yaklaşım izlemesi muhtemel görünüyor.

Exit mobile version