Netflix Games İOS’ta Ana Uygulama İçine Geldi

Netflix'in yeni platformu Netflix Games, oyun alanında yeni bir adım attı.

Geçtiğimiz hafta Netflix Games Android ile anlaşarak Google Play Store’da yer almaya başlamıştı. Bu yeni platformda oyunlar Netflix içinde görünse de orada oynamıyorsunuz. Kısacası oynamak istediğiniz oyuna bastığınızda sizi Google Play Store’a yönlendirerek indirme yapılmasını sağlıyor.

Türkiye’de De Çıktı

Netflix Games, bundan sonra İOS yani İphone ve İpad uygulamalarında da yer alacak. Aynı Play Store’da olduğu gibi uygulama, Netflix’in ana İOS uygulamasının içerisinde gözükecek. Bu özellik bundan böyle Türkiye’de de aktif hale geldi.

Android uygulmasında olduğu gibi İOS’ta da oyunlar App Store üzerinden indiriliyor. Platform içinde oynamak istediğiniz oyuna bastığınızda kısacası sizi App Store’a yönlendiriyor.

Oyunları Nasıl İndireceksiniz?

Netflix Games’e ulaşmak için Netflix hesabında oturum açıp, profile giriş yapıldığında:

*Android veya İOS cep telefonu kullanan üyeler, indirecekleri oyunları seçebilecekleri ayrı bir oyun satırı ve sekmesi görecek.
*Android veya İOS tablet kullanan üyeler ise ayrı bir oyun satırı görecek veya indirip oynayacakları oyunları Kategoriler menüsünden seçebilecek.

Eğer kayıtlı bir Netflix hesabınız varsa oyunlara giriş yapabiliyorsunuz. Netflix Games’in içinde Android ve İOS’ta şimdilik sadece beş oyun yer alıyor.

-Stranger Things 1984

-Shooting Hoops

-Stranger Things 3: The Game

-Card Blast -Teeter Up”

Ekstra Ücret Yok

Şu anda Netflix Games’te uygulama içi satın alma, reklam gibi ekstra ücretler yok. Oyunları birden fazla cihazda oynamı imkanınız mevcut.  Oyunların varsayılan dili, otomatik olarak kullanıcıların Netflix profilinde belirttiği tercihe uygun olacak. Tercih edilen dil henüz mevcut değilse oyunların varsayılan dili İngilizce olacak.

Oyunları çevrimdışı olarak da oynayabiliyorsunuz. Ancak oyun seçeneklerinden yalnızca bazıları için internet bağlantısı gerekebiliyor. Şirket, önümüzdeki aylarda mobil oyun deneyimini iyileştirmeye devam edeceğini de dile getiriyor.

Netflix Oyun Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Verdubir blog yazısında şu ifadelere yer verdi;
İster dönüp dönüp baştan oynayabilecekleri çerezlik bir oyun ister favori hikayelerinin derinliklerine doğru sürükleyici bir deneyim arayışında olsun, tüm üyelerimize hitap edecek bir oyun arşivi oluşturmak istiyoruz. Henüz başında olduğumuz müthiş bir oyun deneyimi yaratma yolculuğumuza sizleri de dahil etmekten büyük heyecan duyuyoruz.

Exit mobile version