Netflix, televizyon dünyasına giriş yaptı

Netflix, Fransa’da programlanmış geleneksel bir televizyon kanalını test ettiğini bildirdi. Netflix Direct adı verilen kanal, Netflix yayın aboneleri tarafından kullanılabilir olacak. Kablo ve yayın yapan TV istasyonlarının yaptığı gibi, mevcut akış kitaplığından doğrusal bir formatta içerik sağlayacak.

Netflix, yeni hizmeti duyuran bir açıklamasında, “Belki karar vermek istemiyorsunuz, ya da yenisiniz ve yolunuzu buluyorsunuz veya yeni ve farklı bir şeye şaşırmak istiyorsunuz,” gibi sözlere yer verdi. Şirket, Netflix Direct‘in lansmanı için Fransa’yı seçmesinin sebebini “geleneksel TV burada oldukça popüler” şeklinde belirtti.

Netflix Direct, 5 Kasım’da Fransa’nın bazı bölgelerinde kullanıma sunuldu ve önümüzdeki ay ülkenin daha fazla bölgesine yayılacak. Netflix‘in Fransa’da yaklaşık 9 milyon abonesi var.

Netflix, kullanıcıların önerilen görüntüleme seçenekleri arasında rastgele gezinmelerine olanak sağlamak için Ağustos ayında bir “Karıştır” düğmesi oluşturarak standartın alternatiflerini test etti. Netflix Direct ile kanaldaki tüm izleyiciler aynı anda aynı programı izliyor olacak.

Ayrıca Şirket, koronavirüs pandemisinin başlangıcında işinde keskin bir artış gördü; 2020’nin ilk yarısında 26 milyon yeni abone edindi -neredeyse 2019’un tamamı için eklediği kadar-

Exit mobile version