Netflix’de İzleyebileceğiniz Seçme Belgeseller

Cosmos: Bir Uzay Serüveni Evrenden örnekler vererek uzay-zamanı açıklamaya çalışan bu belgesel dizi, 2014″te 1 sezonda 13 bölüm olarak yayınlanmıştı. Netflix”te tüm bölümlerini Türkçe anlatımlı veya altyazılı olarak izleyebilirsiniz.

çağdaş Yaşamın Gizli Kuralları: Algoritmalar 2015″te çekilen bu belgeselde matematikçi profesör Marcus du Sautoy, algoritmaların gizli dünyasını açıklıyor. Bize hayatımızın en önemli algoritmalarından bazılarını göstererek, 2.000 yıllık sorun çözücülerin nereden geldiğini, nasıl çalıştıklarını, ne yaptıklarını ve şimdi kendilerini programlayabilecekleri kadar gelişmiş olduklarını ortaya koyuyor. BBC yapımı.

Steve Jobs: Milyar Dolarlık Hippi BBC”nin 2011 yapımı belgeseli izinsiz gerçekleştirilmiş. Bu nedenle önceki Jobs belgesellerine göre onun farklı yönlerini ele alıyor. Jobs”un önceki belgesellerde her yönü işlenmişti, ancak burada yine de anlatılacak çok şey var. Apex: Hiper Arabanın Hikayesi İsveçli küçük bir şirket, 1993″ten beri en yüksek performanslı otomobili üreterek otomotiv endüstrisini değiştirmeye yönelik bir çalışma yürütüyor. 2014″te sektörün en önemli etkinliği olan Cenevre Motor Fuarı”nda son ürününün tanıtımını gerçekleştirdi.

Bir adam ve vizyonu, acaba sektörün devleri arasında başarılı olma şansı var mı?

White Rabbit Project 2016″da 10 bölümü yayınlanan belgeselin tüm bölümleri Netflix”de izlenmeye hazır. TV tarihinin en eğlenceli bilim programı Mytbusters yeni adıyla aynı konseptle karşımıza çıkıyor. Programda üç bilim insanı popüler kültür odaklı deneyler ve şehir efsaneleriyle karşımıza çıkıyorlar. Oldukça eğlenceli bir bilim programı. Siber Dünyanın Hayret Verici Gelişimi (Lo and Behold) ünlü film yönetmeni Werner Herzog bu kez Internet”in gelişimini anlattığı bir belgeselle karşımızda. 2016 yapımı filmde Herzog, Internetin, robotların, yapay zekanın, nesnelerin Internetinin ve daha başka 20 Mart 2017 / unsurların insanların yaşamı üzerindeki etkilerini inceliyor. İlk kez 2016 Sundance Film Festival”inde gösterilen filmde bir çok teknoloji lideri ile görüşmeler de yer alıyor. Işığın Masalları (Tales by Light) 2015 yapımı dizinin 6 bölümünde dünyanın çeşitli yerlerinde çekim yapan ünlü fotoğrafçıların öyküleri anlatılıyor. Dizi, Canon Avustralya ve National Geographic işbirliği ile hazırlanmış. 4k çözünürlükte çekilen bölümler keşif, fotoğraf ve doğayı bir araya getiriyor. Belgesel, fotoğrafçılığın iki yönünü de işliyor, yakalanan görüntü ve onun yakalanmasının öyküsü.

A Faster Horse 2015 yapımı belgesel Ford Mustang”in öyküsünü anlatıyor. Otomobilin 50. Yılını kutlamak için çekilen film ilk kez Tribeca Film Festival”inde gösterildi. İlk çıktığı 1964″den beri Mustang beş kez yeniden tasarlanmış, belgeselde bunun izleri sürülüyor. Bir Amerikan ikonu haline gelen ve bütün dünyada fanları bulunan bu otomobilin öyküsünü izlemek için otomobil uzmanı olmanız gerekmez. We Are Legion: The Story of The Hacktivists 2012 yapımı belgesel bizi Anonymous”un karmaşık kültürüne ve geçmişine götürüyor. Christopher Pole”un 4chan web sitesini kurduğu yıllara gidiyoruz. Grup asıl başarısını Tunus”ta başlayan Arap Baharı sırasında elde etti. Hükümet Internet”i kapatınca, dünya olan bitenden bu hacker”lar sayesinde haberdar oldu. Belgeselde bir grup haylazın yaptıklarının küresel bir hareketi doğurmasının öyküsü anlatılıyor. Bir ergen neslinin büyürken yaşadıklarını izliyorsunuz

. Elektronik Kahramanlar E-sporun şaşırtıcı yükselişi, video oyunu oynayanlardan dünya şampiyonu sporcular çıkarıyor. Bu film de, daha önce video oyunları üzerine bir belgesel çeken ve 2015″te kaybettiğimiz yönetmen Patrick Creadon”un / Mart 2017 21 DOSYA anısına kurgulanmış bir belgesel. Intel”in Extreme Masters turnuvası temelinde oyun dünyası anlatılıyor. Partical Fever Tanrı parçacığının gizemini, bir de yıllarını onu çözmeye adamış bilim insanlarının ağzından dinleyin. Belgeselde sadece CERN”deki deneyler değil bilimin yönü de işleniyor, İsviçre”deki deneylerin ilk aşaması izleniyor. Film, parçacık çarpışmalarının başlatıldığı 2008″den başlayarak 2012″de Higgs Bozonu”nun belirlendiği zamana kadar sürüyor. The Last Man on the Moon Aya bir düzine insan ayak bastı. İlk ayak basanı herkes tanıyor. 1972 Aralık ayında aya son adım atan astronot Gene Cernan da kişisel öyküsünü bizimle paylaşıyor. Cernan ne yazık ki geçtiğimiz ay 82 yaşında yaşama veda etti. Aliens On the Moon: The Truth Exposed NASA”nın daha önce kullanmadığı fotoğraflar ele alınıp dünya dışı varlıklar konusu Ay üzerinden işleniyor. NASA”daki görüntüler uzaylıların kanıtları olarak yorumlanıyor.

Bu konuların meraklıları için ilgi çekici bir belgesel. Yapım yılı 2014. Steve Jobs: The Lost Interview Steve Jobs 1995″te geleceği nasıl hayal ettiklerini anlatıyor. Görüşme Jobs Apple”dan ayrılıp NeXT”i kurduğu zaman gerçekleştirilmiş. 2012″de gösterime giren belgesel, 1995″de yapılan 70 dakikalık bir görüşmeye dayanıyor. Görüşmenin asıl bantları o sırada kaybolmuş.

Ancak 2011″de Jobs”un vefatından sonra garajında bulunuyor. The Internet”s Own Boy O olmasa belki Internet bugünkü gibi olmayacaktı. Belgeselde 26 yaşında yaşamına son veren bilgi aktivisti Aaron Swartz”ın öyküsü anlatılıyor. Swartz, Internet”in özgür olmasını savunan ve bu nedenle de çok fazla ceza yiyen biriydi. Sosyal haber sitesi Reddit”in kurucularındandı. Belgesel 2014 yapımı.

Print The Legend 3D baskı dünyayı değiştirecek bir teknoloji. Vizyonerler bu işten servet kazanmak için yarışıyorlar. 2014 yapımı belgesel yeni 3D baskı teknolojisini evinize taşımak için mücadele eden insanların izini sürüyor. Filmde bu endüstriyi oluşturmak için yola çıkan ilk şirketler üzerinde duruluyor ve 3D baskının yaşamımızdaki etkileri inceleniyor. Atari: Game Over Belgesel, oyun devi Atari”nin feci sonunu ve 1982″de E.T.”nin oyun kartuşlarını çöle gömerek yaşadığı büyük düşüş iddialarını işliyor. Film boyunca Atari”nin gömdüğü oyunların çıkarılış öyküsü de anlatılıyor.

Exit mobile version