Netflix Alt Yazı Boyutu Değiştirme Seçeneği Sunuyor

Netflix alt yazı boyutu ve stilini değiştirmeyi mümkün hâle getiren bir güncelleme yaptı. Bu şimdilik TV kullanıcıları için geçerli.

Netflix Alt Yazı Boyutu Değiştirme Seçeneği Sunuyor

Netflix alt yazı boyutu ve stili özelleştirmeyi mümkün kılıyor. Netflix’te başka dildeki dizi ve filmleri alt yazı izleyenler için alt yazı daha önce standarttı yani herkes için aynıydı ve değiştirilemezdi.

Film, dizi ya da belgeselde eğer alt yazının görünmesini engelleyecek sahneler veya yazılar varsa alt yazının yeri de ona göre üstte ya da başka bir yerde oluyordu. Kullanıcılara sunulan yeni seçenekler sayesinde alt yazının yeri olmasa da boyutu ve nasıl görüneceği özelleştirilebilecek.

Netflix Alt Yazı Boyutu ve Stili Değiştirilebilecek

Netflix, TV kullanıcılarına alt yazı boyutunu ve stilini değiştirme seçeneği sunmaya başladı. Bu kapsamda kullanıcılara artık üç boyut seçeneği sunuluyor: Küçük, orta ve büyük. Stil tarafında ise kullanıcılara varsayılan beyaz yazı, siyah arka planlı beyaz yazı, siyah arka planlı sarı yazı ve beyaz arka planlı siyah metin seçenekleri sunuluyor.

Kullanıcılar kendilerine sunulan seçeneklerden herhangi birini kullanarak alt yazıyı özelleştirme imkânına sahip olacak. İlk olarak TV kullanıcılara sunulmasının nedeninin ise Netflix içeriklerinin en çok TV’de izlenmesi olduğu düşünülüyor.

Bu küçük bir güncelleme gibi görünse de özellikle TV kullanıcıları için alt yazı büyük bir önem taşıyor. Alt yazılı film ya da dizi seyreden bir izleyici için her şeyden önemlisi alt yazının doğru boyut ve stilde olması.

Elbette ki bu sadece TV ile sınırlı kalmayacaktır. Netflix, yeni seçenekler hakkında gelen geri bildirimlere göre ilerleyen günlerde diğer kullanıcıların da deneyimine sunacaktır.

Exit mobile version