NET Framework Sürümü Öğrenme Adımları

NET Framework sürümü öğrenme adımları nelerdir? Doğru sürümü kullanmak için bu adımları takip etmelisiniz.

NET Framework Sürümü Öğrenme Adımları Neler?

Windows kullanıcıları için NET Framework sürümü öğrenme adımları özellikle program kurulumu sırasında büyük önem taşır. Ne de olsa .NET ile geliştirilen çok sayıda uygulama ya da oyun bulunuyor. Bunların düzgün bir şekilde çalışabilmesi için .NET Framework’ün belirli bir sürümünü yüklemeniz gerekiyor.

Doğru sürüm kullanmazsanız uygulama ya da oyun ya düzgün çalışmaz ya da açılmaz. Bu nedenle doğru sürümü kullanıp kullanmadığınızı öğrenmelisiniz.

NET Framework Sürümü Öğrenme Nasıl Yapılır?

NET Framework Nedir?

NET Framework, çeşitli uygulamalar geliştirmek için yararlı araçlardan, programlama dillerinden ve kütüphanelerden oluşan bir geliştirici platformudur. Masaüstü ve web tarafında oldukça aktif bir şekilde kullanılır. Geliştiriciler buna özellikle web sitesi ve oyun geliştirilirken sıkça başvurur.

NET Framework’ün amacı, başlangıçta Windows işletim sisteminde çalışacak uygulamalar geliştirmekti. Bu amaç doğrultusunda ortaya çıktı. İlk olarak 2002 yılında piyasaya sürüldü. Bu sürüm ise “.NET Framework 1.0” olarak adlandırıldı. O zamandan bu zamana kadar inanılmaz bir yol katetti ve katetmeye de devam ediyor.

.NET en çok çapraz platforma ihtiyaç duyulduğunda kullanılır. Platformlar arası uyumluluğa sahip bir uygulamaya ihtiyaç olması durumunda zahmetli süreçte geliştiricinin omzundaki yükü azaltmak ya da hafifletmek için .NET harika bir seçim olarak kendini gösterir.

Windows işletim sistemli bir bilgisayar kullanan her kullanıcı, daha önce bir şekilde .NET Framework ile karşılaşmıştır. Bu büyük bir çoğunlukla herhangi bir programın ya da oyunun kurulumunu gerçekleştirirken yaşanır. Kullanıcılar eğer gerekli sürümü yüklemezse program veya oyun doğru bir şekilde çalışmaz.

Doğru bir şekilde çalışmamasının yanı sıra program ya da oyuna hiçbir şekilde erişilemeyebilir. Doğru sürüme sahip değilseniz oynamak istediğiniz oyunu veya kullanmak istediğiniz programı ilgili sürüme sahip olmadığınız için açamayabilirsiniz.

Exit mobile version