NASA ve Nokia Ay Yüzeyinde 4G Kullanacak

Uzay çalışmaları konusunda oldukça üst seviyede olan NASA ve Nokia Ay ile alakalı çalışmalara ağırlık vermeye başladı.

NASA, uzun bir süredir Ay’da koloni kurma planları yapıyor ve bu konuda oldukça ilerledi. İlk etapta Ay yüzeyinin sadece bir durak olarak kullanımı amaçlanıyordu. Ancak şimdilerde bu amaç biraz daha kapsamlı hale getirildi.

NASA ve Nokia Ay yüzeyi için biraraya geldi

Mars gibi gezegenlere yolculuk yapmak için NASA tarafından bir plan oluşturuldu. Bu plana göre başka gezegenlere giderken bir üs ayarlanması şart. Bu sayede hem başka gezegenlere giderken hem de dönerken sorun yaşanmayacak

NASA ve Nokia Ay Yüzeyinde 4G Kullanacak

Bu projeler yavaş yavaş hayata geçirilirken çok önemli bir sorun da beraberinde geliyor. Ay yüzeyinde iletişim nasıl sağlanacak? NASA tarafından yapılan açıklamaya göre Nokia bu konuda şirkete yardım edecek. 370 milyon dolarlık bütçenin 14 milyon doları sadece bu nedenden dolayı Nokia firmasına aktarılacak.

Ay’daki kablosuz iletişim ağı teknolojisi öyle bir şekilde kurulacak ki aşırı derecede dayanıklı olacak. Hem radyasyona hem de aşırı sıcak ve soğuklara dayanabilecek. Bu sayede kusursuz bir duraklama yeri sağlanacak. Sizce NASA bunu gerçekleştirebilecek mi?

Exit mobile version