NASA UFO Raporunu Yayımladı!

NASA, uzun zamandır beklenen UFO raporunu yayımladı fakat rapor gizemi çözmeye tam olarak yardımcı olmadı.

NASA UFO Raporunu Yayımladı!

NASA’nın (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) UFO çalışma ekibi, uzun bir zamandan beri beklenen raporunu yayımladı. Uzmanlar henüz dünya dışı varlıklara dair hiçbir işaret bulamamış olsa da uzay ajansı bu fenomeni incelemek için önemli bir adım attı.

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, UFO ya da şu anda bilinen adı ile UAP’i (Tanımlanamayan Anormal Fenomenler) anlamak amacıyla verilerin daha iyi nasıl toplanıp analiz edilebileceği konusunda NASA ve devlet kurumlarını bilgilendirmek üzere 2022 yılında bağımsız uzmanları görevlendirmişti.

UFO, tanımlanamayan uçan cisimleri belirtmek için kullanılırken bu terimin kullanımı ise sadece havada bulunan ve henüz tanımlanamayan nesneleri ya da olayları değil, aynı zamanda su altında ya da uzayda bulunan nesneleri de kapsayacak şekilde ABD Savunma Bakanlığı tarafından benimsenmişti.

Rapor, UFO Gizemine Işık Tutmadı

NASA Başkanı Bill Nelson, rapor hakkında yaptığı açıklamada “Çalışmadan çıkarılacak en önemli sonuç, öğrenilecek daha çok şey olduğudur” dedi.

Nelson ayrıca NASA’nın bağımsız çalışma ekibinin dünya dışı bir varlığın olduğuna dair herhangi bir kanıt bulunamadığını ifade etti ve daha fazla araştırmak için NASA’nın UAP araştırmalarını geliştirmek ve denetlemek için UAP araştırma yöneticisi atadığını açıkladı.

Uzay ajansının UAP çalışma ekibinin ilk raporu, UFO gizemine ışık tutmadı fakat NASA’nın fenomeni nasıl daha iyi ele alabileceğine dair önemli öneriler sağlıyor. NASA’nın daha iyi veri toplamasını sağlamaya yardımcı olmak için uydulardan yararlanarak önemli katkılar yapabileceği belirtiliyor.

Exit mobile version