NASA, SpaceX’e Mürettebatsız Test Uçuşunda Yeni Yolcu Uzay Aracını Başlatma Hakkı Verdi

Resmi olarak SpaceX’in yeni yolcu kapsülü Crew Dragon’ın ilk keşfedilmemiş uçuşu, 2 Mart’ta Florida Cape Canaveral dışında başlayacak. Hem NASA hem de SpaceX, tam bir inceleme yaptıktan sonra bugün uçuş kararı aldılar.

Eğer kapsül başarıyla yörüngeye dönerse, SpaceX ilk insanı uzay gemisine koymada çok önemli bir adım atmış olacak.

NASA, Astronotlarının Güvenliğinden Emin Olmak İstiyor

Program için, hem SpaceX hem de rakip firma Boeing, NASA astronotlarını düşük Dünya yörüngesine taşıyan yeni kapsüller geliştiriyor. NASA, iki şirketin, insanları gemiye koymadan önce bazı boşlukları önce boş alana göndermesini istiyor. Boeing’in aracı CST-100 Starliner, bu Nisan ayında ilk kez sökülmeden uçmaya ayarlandı.

SpaceX, kapsülü yörüngeye taşımak için kullanmayı planladığı Falcon 9 roketindeki motorları bile test etti. Şirket, bunun gerçekleşmesi için NASA’nın onayına ihtiyaç duyuyordu.

NASA temsilcileri, kısa olmasına rağmen hala bu testi çok ciddiye aldıklarını vurguladı. Crew Dragon, şu anda üç kişisi bulunan Uluslararası Uzay İstasyonuna gelecek ve NASA, kapsül geldiğinde mürettebat üyelerinin tehlikede olmadığından emin olmak istiyor. Bu nedenle SpaceX’e test uçuşu hakkı verdi.

Exit mobile version