NASA, Mars Simülasyonunda 1 Yıl Yaşayacak Gönüllüler Arıyor

NASA, Mars simülasyonunda 1 yıl boyunca yaşayacak, görevler yapacak gönüllüler arıyor. Katılımcılara ücret de ödenecek.

NASA, Mars Simülasyonunda 1 Yıl Yaşayacak Gönüllüler Arıyor

Zor bir görev diye bir şey olmadığına inanlar için NASA mükemmel bir fırsat sunuyor. Uzay ajansı, Mars simülasyonunda 1 yıl yaşayacak gönüllere çağrıda bulundu. Seçilen dört mürettebat üyesi, 2025 baharında başlayacak olan görev süresince Houston’da bin 700 metrekarelik bir yaşam alanına yerleştirilecek.

Mars simülasyonu için başvurular, NASA CHAPEA web sitesi üzerinden 2 Nisan’a kadar yapılabilecek. Bu ücretli bir görev olacak ancak NASA’nın katılımcılara ne kadar ödeme yapılacağı hakkında bilgi verilmedi.

NASA’nın Mars Simülasyonu Nasıl Olacak?

NASA’nın Johnson Uzay Merkezi’ndeki Mars Dune Alpha habitatı, çevrenin sert ve kaynakların sınırlı olacağı kızıl gezegende gelecekteki kaşifler için yaşamın nasıl olabileceğini simüle etmek üzere tasarlandı.

Şu anda 378 günlük görevinin yarısından fazlasını tamamlamış olan ilk CHAPEA görevinin bir parçası olarak orada yaşayan ve çalışan bir ekip var. Gönüllüler, orada kaldıkları süre boyunca diğer görevlerin yanı sıra bakım yapacak ve mahsul yetiştirecek. Habitatta ayrıca uzay yürüyüşü simülasyonu için bin 200 metrekarelik bir kum havuzu da bulunuyor.

Başvuruların değerlendirilmesi için gönüllünün 30 ila 55 yaşlarında ABD vatandaşı olması, iyi derecede İngilizce konuşabilmesi ve STEM alanında yüksek lisans derecesine sahip olmasının yanı sıra en az iki yıllık mesleki deneyim, en az bin saat uçak pilotluğu veya bir STEM doktora programına yönelik iki yıllık çalışma sahibi olması gerekiyor.

Bazı mesleki deneyimlere sahip olanların yüksek lisans derecesi olmasa da hak elde etmesi mümkün olabilir. CHAPEA 2, ilki 25 Haziran 2023’te başlayan üç görevden ikincisi olacak.

Exit mobile version