Müzikseverler için En İyi Müzik Dinleme Uygulamaları

En iyi müzik dinleme uygulamalarını sizler için derledik. Artık müzikleri online olarak telefonlarımızda dinleyebiliyoruz. Peki en iyisi hangisi?

En iyi müzik dinleme uygulamaları hangisi sorusunun cevabını bu yazımızda sizlere vermeye çalıştık. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların müzik dinleme şekilleri bile değişiyor. Önceleri plak ile dinlenen müzikler sonra radyolar sayesinde evlerimize girdi. Ardından televizyonlara taşındı. Daha sonra teyplere kasetler yapılarak müzikler dinlenebiliyordu. Bunu walkmanlar takip etti. Daha sonra telefonlara indirilen müzikler vardı. Bunları bilgisayar ortamından telefonunuza atıp istediğini her yerde dinleme şansına sahip oluyordunuz. Şimdi ise hepsinin yerini müzik uygulamaları aldı. Artık dinlemek istediğiniz bir müzik olduğunda bu uygulamaları indirip, abone olursanız o müziği rahatlıkla bulup dinleyebiliyorsunuz. İnternet vasıtasıyla uygulamada yüklü olan müziklere artık bir hareketinizle rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. İster eski yıl şarkılarını isterseniz de günümüz son çıkan albümlerini gönül rahatlığı ile dileyebileceğiniz platformlarla karşı karşıyasınız. Belli bir abonelik ücretini ödedikten sonra istediğiniz listeleri oluşturup, telefonunuza indirip çevrimdışı müzik dinleme özelliğine bile sahip olabiliyorsunuz. Şimdi sizlere müziklerini online olarak dinleyebileceğiniz kullanışlı mı kullanışlı uygulamalardan bahsedeceğiz.

Spotify

Müzik endüstrisi internet ve teknolojinin etkisiyle değişiyor. İnsanlar artık parça parça kaynaklardan müzik dinlemek yerine, sabit platformları tercih ediyor. İstenilen her türden müzik içeriğinin bulunduğu Spotify’da bu platformların başında geliyor. Spotify’ın harika bir platform olmasına rağmen, özellikle kullanılan cihazda kaynak tüketmesi, bu konuda sorun yaşayanlar için problem haline gelebiliyor. Spotify yerine daha az kaynak tüketen ve farklı bir platform arayanlar için alternatif müzik dinlenebilecek platformlar da bulunuyor.

Apple Music

30 milyonu aşkın kullanıcısıyla büyük müzik uygulamaları piyasasında kendine yer edinmiş olan Apple Music ile çalma listelerinizi indirip ve bu listeleri diğer kişilerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca canlı radyo kısmını da kullanabilirsiniz. Uyum olarak iOS 8.2 ve sonrası kullanıcılar için ideal olan bu uygulamada basit şekilde müzik indirebilirsiniz. Uygulamadaki ilk 3 ay ücretsiz deneme abonelikle birlikte bu özellikleri kullanabilirsiniz. Ardından; öğrenciler için aylık 13,99 TL’den, bireysel kullanım paketleri için 19.99 TL’lik bir fiyatla abone olabilirsiniz.

iHeartRadio

Çok yönlülük ve kişiselleştirilmiş ses deneyimi açısından iHeartRadio, mükemmel bir araç ve Spotify’a ideal bir alternatif oluşturuyor. iHeartRadio platformuyla harika bir müzik deneyimi, mükemmel özelleştirme ve aynı zamanda binlerce radyo istasyonuna erişebiliyorsunuz. Uygulama, radyo dinlemenin yanında popüler kanallardan seçtiğiniz podcast’leri dinlemeye de olanak tanıyor. Platforma, mobil cihazlarla birlikte aynı zamanda bazı oyun konsollarından da erişim sağlanabiliyor.

SoundCloud

Bağımsız müzik veya popüler rap dinlemeyi seviyorsanız SoundCloud sizin için doğru bir seçim olabilir. 200 Milyondan fazla parçayla mükemmel bir müzik dinleme platformu olarak ifade edebilirim. SoundCloud, istediğiniz zaman dinleyip keyfini çıkartabileceğiniz geniş bir müzik kitaplığına erişim sağlıyor. SoundCloud uygulaması özellikler açısından her güncelleme sonrasında kullanıcılarına daha fazlasını sunmayı hedefliyor. İş hayatınızda yaratıcı şeyler üzerinde çalışırken, hiç bitmeyen müzikleri dinleyebiliyorsunuz. Çalma listeleri, parça atlama ve sanatçı sıralama gibi geniş özelliklere erişmek istiyorsanız SouncCloud’u deneyebilirsiniz.

SoundHound

Dinlemek istediğiniz şarkıyı sadece mırıldandığınızda bile sizin için bulan SoundHound, daha iyi müzik keyfi için deneyebileceğiniz platformlardan birisi olarak öne çıkıyor. Dahili YouTube player ile en sevdiğiniz müzik parçasını dinleyebilir, şarkı sözlerini görüntüleyebilirsiniz. Uygulamanın en iyi yanlarından birisi de daha iyi müzik deneyimi için Apple müzik veya Spotify gibi müzik servislerine bağlanmaya olanak sağlaması. Kesintisiz müzik keyfi için SoundHound’a ücretsiz abone olabilir veya ücretli paketlerini deneyebilirsiniz.

Amazon Music

Amazon’un müzik alanındaki yaptıkları sadece müzik albümü satmakla sınırlı değil. Amazon’un müzik yayını, aboneleri arasında gün geçtikçe daha popüler oluyor. Amazon Music; sınırsız parça atlama, reklamsız akış, oynatma kontrolleri ve daha fazlasını sunuyor. Platformda 60 milyondan fazla parça bulunuyor. Amazon Music, en sevdiğiniz parçayı Amazon Music Prime veya sınırsız abonelik aracılığı ile dinlemenizi sağlıyor. Uygulamanın kullanıcı arayüzü çoğu kişi tarafından başarısız bulunsa da güçlendirilmiş müzik kaynağı sayesinde iyi bir deneyim sunuyor.

YouTube Music

Youtube Music platformu, abone olmak için oldukça fazla neden sunuyor. Sayısız müzik ve geniş parça kataloğu ile YouTube Music, Spotify için tam anlamı ile alternatif oluşturuyor. YouTube Music ile tercihlerinize göre dinleyebileceğiniz her daim trend olan şarkılardan oluşan kendi parça listenize erişebiliyorsunuz. Kesintisiz müzik deneyiminin keyfini çıkarmak ve bilgisayar veya cep telefonunuza şarkı indirmek için YouTube Music Premium’a geçiş yapmak gerekiyor.

Deezer

Geçtiğimiz günlerde Türk kullanıcılarına olumlu gelişmeler sunan Deezer, milyonlarca şarkıdan oluşan arşivlerine yeni Türkçe müzikler kazandırmıştı. Aylık 22,99 TL gibi bir rakamla satın alabileceğiniz premium üyelikle istediğiniz şarkıları uygulama üzerinden indirebilir ve çevrimdışı mod özelliğiyle dinleyebilirsiniz.

Freegal Music

7 milyona yakınlık bir müzik arşivini kullanıcılarıyla paylaşan Freegal Music, basit ve ücretsiz şekilde kullanabileceğiniz iPhone müzik indirme uygulamaları arasında yer alıyor. Uygulamaya girdikten sonra istediğiniz müziği aratıp yanındaki indirme butonuna basarak sevdiğiniz müzikleri cihazınıza indirebilirsiniz.

Music Downloader & Player

Ücretsiz bir şekilde kullanıcılara ulaşan Music Downloader, hızlı ve akıcı bir uygulamadır. Müzikleri bu şekilde hızlıca indirebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra programda; çalınan müzikleri tanıma, FM radyo, karanlık tema gibi ekstra özellikler de yer alıyor. Music Downloader, çok kullanılan uygulamalar arasında yer alıyor.

Musify

Bu uygulamayla sevdiğiniz müzikleri iPhone’unuza indirebileceksiniz ve çevrimdışı mod özelliğiyle internet ihtiyacı duymaksızın indirdiğiniz parçaları dinleyebileceksiniz. Musify, kullanıcılara ücretsiz olarak tanıdığı hizmetler nedeniyle önerilenler arasında yer almaktadır.

Exit mobile version