Müzik Şirketleri Twitter’a 250 Milyon Dolarlık Dava Açtı!

Müzik şirketleri, sosyal medya platformu Twitter'a telif hakkı ihlali dolayısıyla dava açtı. Davacılar arasında 17 yayıncı yer aldı.

Müzik Şirketleri Twitter'a 250 Milyon Dolarlık Dava Açtı!

17 müzik şirketi, Elon Musk’ın şirketin kuralları uygulamasını kasıtlı olarak durdurduğunu iddia etti. Davacılar, Musk’ın telif ile ilgili düşüncelerinin olduğu tweetlere de atıfta bulunarak toplu telif hakkı ihlali gerekçesi ile Twitter’a 250 milyon dolarlık dava açtı.

The Guardian’ın paylaştığı bilgilere göre bu iddiaların temelinde Twitter’ın diğer çoğu sosyal medya platformundan (Instagram, TikTok, Facebook) farklı olarak kullanıcıların telif hakkı ile korunan müzikleri yüklemelerine imkân tanımak için gerekli olan lisans için ödeme yapmadığı gerçeği yatıyor.

Bu da Twitter’ın rakiplerine karşı haksız bir avantaja sahip olmasına neden olduğu öne sürülüyor. Dava için 1.700 şarkıdan oluşan bir liste hazırlandı. Davacılar, her birinin daha önce birden fazla kez belirlenen kullanıcılar tarafından yüklendiğini ileri sürdü. Twitter’ın ise bu içeriklere erişimi hızlı bir şekilde kesmediği ifade edildi.

Her Şarkı İçin 150 Bin Dolar İsteniyor

Davacılar, telif hakkı ile korunmasına rağmen telif hakkı ihlali yapılan her bir şarkı için 150 bin dolarlık bir ceza talep etti.

Bu yıl içinde kullanıcılar başlangıçta birkaç dakikalık videolar yükleyebilirken yükleme limitinin birden artması ile filmleri parça parça paylaştı. Bunlardan biri de Super Mario filmi oldu.

Bir kullanıcı, söz konusu filmi sosyal medya platformunda iki parça hâlinde yayımladı. Başka bir kullanıcı da o tweeti yeniden paylaştı. Film Twitter’da yayında olduğu süre boyunca milyonlarca görüntüleme sayısına ulaştı.

Exit mobile version