Mutasyonlu Koronavirüs Türkiye’de Var Mı? Sağlık Bakanı Açıkladı

Birçok kişinin merak ettiği mutasyonlu koronavirüs Türkiye’de var mı sorusuna Sağlık Bakanlığı tarafından cevap verildi. Hadi gelin tüm detaylara birlikte bakalım.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca düzenli olarak koronavirüs ile ilgili açıklamalar yapıyor. Onun yaptığı açıklamalara genel olarak bakıldığında, Türkiye’de herhangi bir problemin olmadığı görülebiliyor. Fakat yine de İngiltere ve Güney Afrika merkezli ortaya çıkan mutasyonlar bakanlığa olan soruları artırmıştı.

Ayrıca Türkiye’nin İngiltere ve Güney afrika’dan gelen kişilere ulaşım kısıtlamasını kaldırması ise ayrı bir açıklama yapılması gereğini doğurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca birçok konuya bu açıklamalarında kesin olarak cevap verdi.

Mutasyonlu koronavirüs Türkiye’de yok açıklaması yapıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Halk Sağlığı Referans laboratuvarlarının” düzenli olarak ülkenin çeşitli bölgelerinden örnekleri incelediğini söyledi. Ortaya çıkan incelemeler sonucunda virüste mutasyon veya varyasyon olup olmadığına bakıldı.

mutasyonlu koronavirüs Türkiye'de

Genel olarak değerlendirildiğinde Türkiye’de mutasyonlu veya varyasyonlu virüslerin olmadığı söyleniyor. Hatta Sağlık Bakanlığı bir adım daha ileriye giderek İngiltere’den ve Güney afrika’dan gelen kişilerde mutasyonlu virüse rastlamadıklarını söyledi.

Bundan kısa bir süre önce vaka sayılarının tam olarak açıklanmaması yine benzer kuşkuları gündeme getirdi. Sağlık Bakanlığı toplumu korkutmamak için bazı verileri açıklamayabiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında ise virüsün yeni mutasyonlu halinin aşıları bile devredışı bırakabilecek noktada olduğu görülüyor. Yani Türkiye’de mutasyonlu bir virüsün olması aslında işleri daha karmaşık hale getirebilir. Peki sizce virüsün mutasyonlu hali Türkiye’de var mı?

Exit mobile version