Msvcr120.dll Hatası Nasıl Düzeltilir?

msvcr120.dll hatası için uygulanabilecek çözüm yolları neler? İşte sorunun düzelmesini sağlayabilecek yöntemler!

Windows kullanıcılarının çoğunun karşılaştığı çok can sıkıcı bir sorun olan msvcr120.dll hatası nasıl çözülür? Bilgisayar kullanıcıları bazı yöntemleri uygulayarak söz konusu problemin düzelmesini sağlayabilir.

Windows işletim sistemine sahip PC’lerde video oyunu yüklerken ya da programları çalıştırırken msvcr120.dll sorunu ile karşılaşılabiliyor. Can sıkıcı hata karşınıza şu şekillerde çıkabilir:

Siz de bu sebepten dolayı oyunlarınızı oynayamıyorsanız veya programları açamıyorsanız aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

Msvcr120.dll Hatası İçin Çözüm Yolları

Msvcr120.dll Sorunu

DLL Dosyasını İndirin

Msvcr120.dll dosyasını güvenilir bir web sitesi üzerinden bilgisayarınıza indirin. Dosyayı indirdikten sonra System32 klasörünün içerisine atın. Bunun ardından bilgisayarı kapatıp açın ve problemin düzelip düzelmediğine bakın.

Virüs Taraması Yapın

Sisteme kötü amaçlı yazılım bulaşmış olabilir ve bu sebepten ötürü DLL dosyasına dair mesaj alabilirsiniz. PC’nizde antivirüs programı varsa bir virüs taraması yapın. Eğer bilgisayarınızda güvenlik yazılımı yoksa en iyi antivirüs programları listesine bakabilirsiniz.

SFC Taraması Yapın

SFC taraması yapabilmek için Windows + R kısayolunu kullanın. Ardından kutucuğa “cmd” yazıp “Tamam” butonuna tıklayın. Komut satırına “sfc /scannow” yazın ve ardından Enter tuşuna basın.

Söz konusu komutu girdikten sonra tarama süreci başlatılacaktır. Tarama bitene kadar PC’yi kapatmayın. Tarama işlemi sona erdikten sonra bilgisayarı kapatıp açın.

Programı veya Oyunu Silip Yeniden Yükleyin

Bilgisayarınızda yer alan program ya da video oyunu düzgün şekilde yüklenmemiş olabilir ve bu durum, DLL hatasına yol açabilir. Dolayısıyla programı veya oyunu silip tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Windows’u Güncelleyin

DLL hatası ile karşılaşmanızın nedeni eski Windows sürümü olabilir. Bu sebepten ötürü Windows güncellemesi yapmayı deneyebilirsiniz. Güncelleme işlemi için Windows + I kısayolundan ayarları açın ve “Güncelleştirme ve Güvenlik” kategorisine girin.

“Güncelleştirmeleri denetle” yazısına tıklayın. Bu işlemin ardından yeni bir güncellemenin olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Eğer varsa Windows’u güncelleyin. Güncelleme işleminden önce verilerinizi yedekleyebilirsiniz.

Exit mobile version