Msmpeng.exe Nedir? Neden Yüksek CPU Kullanıyor?

Görev yöneticisinde zaman zaman aşırı kaynak kullandığı görülebilen işlemlerden Msmpeng.exe nedir? Detaylı olarak yanıtladık.

Msmpeng.exe Nedir? Neden Yüksek CPU Kullanıyor?

Görev yöneticisini çok sık kontrol eden bir Windows kullanıcısı değilseniz arka planda çalışan işlemler hakkında çok fazla bilginiz olmayabilir ve aşırı kaynak kullanan bir işlem gördüğünüzde bunun neden kaynaklandığını merak edebilirsiniz. Peki, bu işlemlerden biri olan Msmpeng.exe nedir?

Bu yazıda mempeng.exe’nin ne olduğunu, neden çok fazla CPU kullandığını size tüm ayrıntıları ile açıklayacağız.

Msmpeng.exe Nedir?

Msmpeng.exe, Microsoft Malware Protection Engine anlamına gelir. Windows Defender’ın önemli bir işlemidir. Amacı, indirilen dosyaları zararlı yazılımlara karşı taramaktır. Herhangi bir tehlikeli dosya bulunması durumunda bunu kaldırıp karantinaya alır. Bu sayede bilgisayara zararlı yazılımlar buluşmasını da önler.

Dosyaları ve programları olası tehditlere karşı taramak için zaman zaman arka planda çalışır. Tarama sırasında biraz kaynak kullanması gerekebilir.

Msmpeng.exe Virüs mü?

MsMpEng.exe bir virüs değildir. Windows Defender’ın düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamak için arka planda çalışan normal bir Windows işlemidir ama Msmpeng.exe’nin aşırı miktarda kaynak kullandığını fark ettiğinizde kötü amaçlı yazılım bulaşma ihtimalini göz ardı etmemeniz gerektiğini de belirtmek gerekiyor.

Kötü amaçlı yazılımlar tarafından taklit edilerek aslında zararlı yazılım olmasına rağmen kendini normal bir işlem gibi gizleyebilir. Bu, zararlı yazılımın tespit edilmemesi için başvurulan yöntemlerden biridir. Bu nedenle söz konusu tehlikelere karşı oldukça dikkatli olunmalı ve gerekli tüm tedbirler alınmalıdır.

Msmpeng.exe Neden Yüksek CPU Kullanır?

Msmpeng.exe’nin arka planda çalışırken biraz kaynak kullanması son derece normal olsa da bazen inanılmaz derecede yüksek CPU kullanımına neden olabiliyor.

Bu işlemin yüksek kaynak kullanması iki temel nedenden kaynaklanır:

Sistemin yeterince güçlü olmaması, tarama işlemi gerçekleşirken aşırı oranda CPU kullanımı ile sonuçlanabilir. Bununla birlikte, Msmpeng.exe’nin aşırı kaynak kullanmasının nedenleri arasında şunlar da olabilir:

Msmpeng.exe’nin yüksek CPU kullanımı sorununa son vermek için yukarıdaki olasılıkların üzerinde mutlaka durulmalıdır.

Exit mobile version