MSI, 12. Nesil Intel Core İşlemcili Gaming Desktop Bilgisayarları ve Oyuncu Monitörlerini Tanıttı

MSI, 12. Nesil Intel Core işlemcili Gaming Desktop bilgisayarlar ve oyuncu monitörleri ile bir kez daha fark yaratmak istiyor.

MSI, oyunseverler için Intel‘in 12. nesil Ander Lake işlemcilerine sahip oyun bilgisayarlarını ve oyuncu monitörlerini tanıttı. Şirket, farklı özelliklere sahip oyuncu bilgisayarlarıyla kullanıcılara oynadıkları oyunlara göre bir bilgisayar seçeneği sunuyor. Ayrıca bunun yanında oyuncuların daha efektif bir oyun oynamalarını sağlayacak oyuncu monitörlerini de çıkarıyor. Şimdi hep birlikte MSI’ın 12. Nesil Gaming Desktop ve Oyuncu monitörlerine bir göz atalım…

G.A.M.E. Unlimited Nedir?

Bilgisayar toplama konusunda deneyimli olmayan kullanıcılar için MSI hazır sistemler sunuyor. Yapmanız gereken yalnızca hangi oyunları oynayacağınıza karar vermek. Çünkü MSI gerisini sizin için tamamlıyor. MSI masaüstü bilgisayar serisi, ürünlere performans, estetik, bağlantı ve deneyim gibi özellikleri dahil ederek “G.A.M.E. Unlimited” konseptini tam anlamıyla sunmakta. Hazır PC sistemlerinde kullanıcı yalnızca “Tak ve çalıştır” deneyimini yaşarken; MSI masaüstü bilgisayarlarda siz ürünü satın alırken MSI entegre ettiği yazılım ve donanımlarla süreci tamamlamanıza yardımcı oluyor.

Yepyeni 12.Nesil Intel® MSI Gaming serisi Desktop Bilgisayarlar

Yeni MSI Gaming masaüstü bilgisayarlar Intel’in yeni 12.nesil Alder Lake işlemcilerine sahip. Intel 7 üretim teknolojisi, P-Core (performans) ve E-Core (verimlilik) çekirdeklerinden oluşan bir hibrit mimariye sahip. Bu sayede çoklu işlem birimi performansında %47’ye kadar artış sunuyor. Oyun performansı da önceki nesile göre %13’ten fazla artmış durumda. K serisi Gaming Desktop bilgisayarların tamamı DDR5 sayesinde önceki nesil DDR4’e oranla %60 daha hızlı bellek performansına sahip. Böylece oyun verileri daha hızlı okunacak. Ayrıca MSI 12. Nesil Gaming Desktop bilgisayarların tamamı Windows 11 ile geliyor. Direct Storage teknolojisi, sistemin oyunu hızla okumasını sağlarken; Auto HDR işlevi ile SDR oyun sahneleri bile HDR kalitesine otomatik olarak yükseliyor.

MSI, Intel’in 12. Nesil kilitsiz işlemci serisini bu kez MEG Aegis Ti5, MEG Trident X ve MAG Codex X5 modellerinde sunuyor. Bu modellerin tamamı G.A.M.E. Unlimited ruhuna sahip. Ayrıca sizi oyunda yepyeni bir çağa taşıyor.

MEG Aegis Ti5 12th Özellikleri

Amiral gemisi model MEG Aegis Ti5 12th, Intel Core i9-12900K işlemci ve NVIDIA RTX 3090 ekran kartı ile geliyor. Bu nihai performans, i9K işlemci ve RTX 3090 grafiklerin üstün gücünü tam olarak göğüsleyebilmek için MSI’ın özel Silent Storm Cooling 4 soğutma sistemiyle tamamlanıyor. Dünyanın ilk HMI Gaming Dial sistemi sayesinde oyuncular sistem performans ayarını anında değiştirirken; aynı zamanda LCD panel üzerindeki animasyonu da özelleştiriyor.

MEG Trident X 12th Özellikleri

Kompakt boyutlu Trident sistemlerde MSI, soğutma performansı bariyerini yıkmaya devam ediyor. MEG Trident X 12th modelini gelişen CPU performansı ile geliyor. Sistemin ısı giderme kapasitesi, özel “Silent Storm 3” soğutma teknolojisi ve genişleyen heatsink tasarımı ile daha da güç aldı. Isı yayılma alanı önceki nesile oranla %26 genişleyerek en akıcı oyun deneyimi sağlandı.

MSI MAG Codex X5 12th Özellikleri

Codex serisi, anaakım pazarda son derece popüler. MAG Codex X5 12th modeli agresif görüntüsü, geniş cam yan paneli ve oyunculara özelleştirme imkanı sunan RGB ışıklandırma efektleri ile geliyor. MAG Codex X5 12th, Intel Core i9-12900K serisine kadar CPU ve NVIDIA RTX 3090’a kadar ekran kartı ile 3A oyunları rahatlıkla çalıştırma, 2.5G Ethernet ve WiFi 6E ağları ile gecikmesiz oynama özgürlüğü veriyor.

Renk ve Görüntü Kalitesine Önem Verildi

Yeni Intel 12.Nesil CPU ve Windows 11’in çıkışı ile MSI; gittikçe daha fazla kullanıcının renk ve görüntü kalitesine önem vereceğini biliyor. PC ve notebook bilgisayarlar artık gelecek nesil CPU ile çok daha yüksek performans sunacaklar. Online araştırmalarımızın sonucunda tepki süresi ve tazeleme oranı verilerinin kullanıcılar için eskiden önemli olduğunu; fakat bunun değişmeye başladığı ortaya çıktı. İnsanlar, monitörün başında geçirdikleri süre arttıkça renk performansına daha çok önem veriyorlar.

MSI Oyuncu Monitöründe Yeni Standart

Tom’s Hardware tarafından yapılan MAG274QRF-QD incelemesinde “Bugüne kadar ölçtüğümüz en geniş renk gamı” cümlesi yer aldı. MSI QD serisi kullanıcılar arasında tanınmasına ve birçok ödül almış olmasına rağmen burada durmuyor. MSI, QD serisinin yeni güncellemesini duyurarak oyun monitöründe yepyeni bir standardı tanımladı. QD üstün renk yalnızca Quantum Dot teknolojisi ile donanan bir ekran değil; aynı zamanda renk kalibrasyonunu optimize etmenizi sağlayan bir yazılıma dah sahip. Bu tasarımlar, oyuncuların oyunlarda en iyi renklere kavuşmaları için gerçekleşti. QD üstün renk destekli monitörlerin ilk MPG modelleri ise MPG Artymis 273CQRX-QD ve MPG Artymis 273CQR-QD olacak.

Yepyeni MEG 341 Mini LED modeli de bu listede yer alıyor. MSI, dünyaca ünlü panel üreticisi AUO ile işbirliğini duyurdu. Bu kez MSI, AUO AmLED çözümüne sahip dünyanın ilk 34 inç monitörünü çıkarıyor. Bu monitör ayrıca 800R merkez kavis ve 1000nit’e kadar parlaklık ile HDR 1000 performansını da desteklemekte. Tabii ki QD üstün renk özelliği ile birlikte oyun monitörlerinde en yüksek standardı belirliyor.

Konsolda Oyun Deneyimi

Mevcut kavisli ve eSpor oyuncu monitör segmentlerine ek olarak; yeni konsol cihazlarının yüksek tazeleme oranı ve 4K çözünürlüğü destekliyor. Oyuncuların yeni konsol cihazlarında daha iyi bir monitör deneyimi aralamaları nedeniyle MSI, konsol sevenler için de bir seri sunacağını açıkladı. Hatta MSI zaten aşağı ölçeklendirme yöntemi ile 4K çözünürlüğü 2K olarak sunabilen bir konsol modu geliştirmişti. Şimdi ise MSI, konsol oyuncular için tam bir canavar çıkarıyor. Bununla birlikte benzersiz KVM 3.0 özelliği, konsol kontrolcüsü ile monitör OSD ayarlarına ve makro tuş atamalarına ulaşmanızı sağlıyor.

Konsol oyuncuları sinyal girişini kolayca değiştirecek. Ayrıca monitör ayarlarını uzaktan kumandaya veya monitör arkasındaki tuşlara dokunmadan; oyunu durdurmak zorunda kalmadan hızla yapabilecekler. Ayrıca 4K 144Hz monitörde konsol keyfi yaşamak istiyorsanız; MSI Optix MPG321UR-QD şu anda sizin için en iyi tercih. Bununla birlikte Optix MPG321UR-QD hızlı tepki süresi ve 4K çözünürlükte 144hz tazeleme hızıyla HDMI2.1 arabirimine sahip. Bu monitör benzersiz KVM 3.0 yetenekleri ile donatılan ilk MSI monitörü olma özelliğini taşıyor.

TV gibi büyük bir ekran tercih eden kullanıcılar için ise MSI; 2022 yılında yeni bir OLED 55 inç monitör sunacağını duyurdu.

Exit mobile version