Mouse Kendi Kendine Hareket Ediyor, Çözümü Nedir?

Mouse kendi kendine hareket ediyor, bu sorun nasıl çözülür diye soruları olanlar için hazırladığımız bu rehberle sorundan kurtulun.

Mouse Kendi Kendine Hareket Ediyor

Mouse kendi kendine hareket ediyor, ne yapmalıyım gibi sorularınız mı var? İmlecin kendiliğinden bir noktadan başka bir noktaya hareket hâlinde olmasının birden fazla nedeni vardır. Farenizin eğer kendi kendine hareket ettiğini görüyorsanız bu kirden farenin bulunduğu yüzeye kadar birçok sebepten kaynaklanıyor olabilir.

Bu soruna neyin yol açtığını bulmak tamamen deneme ve yanılma yöntemine dayanıyor. Aşağıda yer alan çözüm yollarını hızlı bir şekilde uygulayarak sorunun nerede olduğunu belirleyebilirsiniz.

Mouse Kendi Kendine Hareket Ediyor, Çözüm Yolları Neler?

Mouse eğer kendiliğinden hareket ediyorsa bu çözüm yollarını deneyin. Bunların nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Bilgisayarı Yeniden Başlatma

Bu sorunla ilk kez karşılaşıyorsanız öncelikle bilgisayarı yeniden başlatın. Bilgisayarı yeniden başlatarak birçok sorun çözülebiliyor. Bu sorun da yeniden başlatmayla çözülebilen bir sorunsa muhtemelen bilgisayar yeniden açıldığında ortada sorun kalmayacaktır.

Bilgisayarı yeniden başlatmadan önce farenizin bilgisayarla olan bağlantısını kesin. Pillerini, kablosunu vb. çıkarın ve bir süre bekledikten sonra pilleri yeniden takın. Farenizi yeniden bağladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden açın.

Fareyi Temizleme

Bazı farelerin çıkarılabilir parçalara sahiptir. Sizin de fareniz bunlardan biriyse çıkarılabilir yerleri çıkarıp bir fırça yardımı ile içini temizleyin. Fareniz eğer çıkarılabilir parçalara sahip farelerden değilse zorlamayın. Bunun yerine dışarıdan müdahale edin. Örneğin farenin alt kısmında biriken kirleri peçete yardımı ile temizleyin.

Mouse Pad Temizliği Yapma

Farenizin altında eğer mouse pad varsa bunun temiz olduğundan emin olun. Fareniz altında yer alan kirlerden ötürü hareket edebilir. Ayrıca bunun üzerinde bükülme vb. olmadığından da emin olun. Zemin ne kadar düz olursa fareniz o kadar düşük hassasiyete sahip olacak ve siz farenize dokunmadıkça imleç hareket etmeyecektir.

Hassasiyet Değerini Düşürme

Hassasiyet değeri aşırı yüksek olduğunda küçük bir hareket bile imlecin inanılmaz bir hızla hareket etmesine neden olabilir. Windows + S tuşlarına basıp “Fare” yazın. “Fare Ayarları” ile eşleşme sağlandığında Enter tuşuna basın.

“Ek Fare Seçenekleri”nin üzerine basın ve “İşaretçi Seçenekleri” sekmesine gelin. “İşaretçinizin hızını seçin” kısmından değeri biraz düşürün.

Başka Bir Fare Kullanma

Sorunun farede olup olmadığını öğrenmek için başka bir fare kullanmayı deneyin. Bu farede sorun yaşamıyorsanız sorun önceki farede olabilir.

Exit mobile version