Monster Hunter Rise oyununa başlamadan önce bilmeniz gereken 10 şey

Her yeni “Monster Hunter Rise” oyunu, Capcom için seri hakkında bir şeyler duyan ancak neden bu kadar popüler olduğunu tam olarak anlamayan başka bir meraklı seyirciyi dizginlemek için bir fırsattır.

MONSTER HUNTER RISE BASİT BİR OYUN DEĞİLDİR

Yine de, oyunun temel döngüsünü bir T olarak tanımlayan isme rağmen, “Monster Hunter” göründüğü kadar basit değil. Her avı ödüllendirici, dramatik bir deneyim haline getiren, birbirine bağlı sistemlerin harika bir kolajıdır. “Rise” birkaç yeni özellik sunuyor. Bu yeni özelliklere değineceğiz. Ayrıca bu kılavuz aynı zamanda sizi rahatlatmak için bazı “Monster Hunter” temellerine değinecek.

PlayStation Play At Home etkinliğinin bedava 10 oyununu ne zaman indirebiliriz?

1) Silahınızı seçin

Hepsi benzersiz hareket setlerine ve özelliklere sahip ve neredeyse birbirinden tamamen farklı 14 silah türünüz var. Hiçbir silah “en iyisi” değildir, çünkü her silah türü daha sonra topladığınız canavar parçaları tarafından yükseltilecektir. Bir silah türü seçmek, çoğunlukla ne tür bir avcı olmak istediğinizi seçmek anlamına gelir.

“Rise”ın merkezi olan Kamura köyünün eğitim alanındaki her silah türü denemeye değer. Bizim tavsiyem, ne kadar ağır veya hafif hissettirdiğini, ne kadar havalı göründüğünüzü ve silahı ne kadar anladığınızı, kullanmak için en eğlenceli olanı seçmenizdir. Şarj bıçağı gibi bazı silahlar çok daha fazla eğitim ve anlayış gerektirecektir. Pratik olarak bir doktora yapmanız gerektiğinden, şarj bıçağının nasıl kullanılacağına burada değinmeyeceğiz. Ancak “Monster Hunter” topluluğundaki YouTube içerik oluşturucuları ordusunu şiddetle tavsiye ediyoruz.

Daha somut cevaplar istiyorsanız: Eski oyunlarda kurulan emsallere göre başlangıçta alınacak en bağışlayıcı silahlar:

Kılıç ve kalkan: Kolay kombinasyonlar ve güçlü savunmayla her acemi maceraperest için anlaşılması hızlı ve kolay.
Uzun Kılıç: Çok fazla hızdan ödün vermeden erişim ve güç.
Çift bıçak: Kılıç ve kalkandan daha hızlı ve daha fazla saniye başına hasar, çok daha fazla çeviklikle…
Uzun bowgun: Uzun mesafeli hasar istiyorsanız, uzun bowgun oyunu temelde üçüncü şahıs nişancısına dönüştürür.

2) Her avdan önce yemek yemeyi unutmayın

Her avdan önce yemek yemek, görevin geri kalanı için ilave sağlık ve dayanıklılık elde etmeniz anlamına gelir. “Rise”da Japon hamur tatlısı atıştırmalık dangosunu yiyorsunuz ve size daha hızlı silah bileme, ateş hasarına karşı hafif bir direnç ve hatta hasarınızda bir artış gibi ek güçlendirme sağlayacak. Bu arada en fazla üç köfte seçebilirsiniz.

Bunlar bedava öğünler değil, ancak maliyetler o kadar düşük ve kazançlar o kadar yüksek ki, sadece otları veya diğer malzemeleri toplamak için bir ava çıkmadığınız ve savaşmayı planlamadığınız sürece bir öğün idare edebilirsiniz. Yemeklerinizi ya köy merkezinde ya da tarladaki üs kamplarınızda yiyebilirsiniz. Her yerde yemek istasyonları olmasının bir nedeni var. Bir canavar avlayacaksanız, öğün atlamayın.

3) Tedarik sandığından ücretsiz eşyaları alın

Her görevin başında göreceğiniz ilk şey bir malzeme sandığıdır. Sağlık için ücretsiz iksirler, dayanıklılığınızı yeniden doldurmak için tayınlar ve tuzaklar ya da sakinleştirici bombalar gibi diğer avlanma ürünleriyle dolu… Bunları da atlamayın. Kelimenin tam anlamıyla ücretsizdir ve sonunda kendi iksirinizden yalnızca birini kullansanız bile, bunlar daha sonra saklayabileceğiniz şeylerdir. Başlangıçta bunları kaparak hiçbir şey kaybetmezsiniz, bu nedenle yemek yemek gibi, bunu av öncesi rutininizin bir parçası olarak eklediğinizden emin olun.

4) Tek oyunculu ve çok oyunculu görevler birbirinden ayrılır

“Monster Hunter” konsol çevrimiçi oyunlarında bir öncüydü ve yeni PlayStation 2’nin sunucularında zamanının biraz ilerisindeydi. Ancak Capcom, tek oyunculu canavarları yok etmenin çok oyunculu canavarlardan çok daha kolay olduğu “Rise” da her zamankinden daha fazla tek oyunculu deneyime önem veriyor gibi görünüyor.

“Rise”, tek oyunculu ve çok oyunculu senaryoları iki farklı merkeze ve ilerlemeye ayırır. Kendi kendinize ilerlemek, çok oyunculu modda ilerleyeceğiniz anlamına gelmez ve bunun tersi de geçerlidir. Bu nedenle ikisini de yaptığınızdan emin olun. Tek oyunculu “Rise” kampanyası oldukça kısadır ve tamamlanması yaklaşık 20 saat sürer. Bu nedenle arkadaşlarınızla çevrimiçi ortama geçmeden önce bunun üstesinden gelmek ve kendinizi geliştirmek kötü bir fikir değildir.

“Monster Hunter” ile ilgili harika olan şey, ne kadar hazırlıklı olursanız olun arkadaşlarınıza istediğiniz zaman kolayca katılabilmenizdir ve bunu yapmak size ihtiyacınız olan ödülleri verecektir.

5) Her zaman isteğe bağlı görevler yaptığınızdan emin olun

Görevleri kabul ederken, temelde ödüllendirmenizi sağlayan küçük görevler olarak işlev gören isteğe bağlı görevleri, özellikle de bireysel zırh parçalarında savunmayı artıran zırh kürelerini kaçırmayın. Bu küçük görevler, “beş bitki topla” veya “bir canavarı öldür” gibi basit şeyleri içerir.

Bazı zırh setleri temel savunma istatistikleriyle birlikte gelir. Ancak oyunun zorluklarına ayak uydurmak istiyorsanız çok sayıda zırh küresine ihtiyacınız olacak. Avınıza çıkmadan önce her zaman kabul edilen maksimum isteğe bağlı görev miktarını tamamlamayı unutmayın.

6) Her şeyi toplayın

Bir yığın kemiğin size iyi bir şey getirmeyeceğini düşünüyorsanız, açıkça “Monster Hunter” da yenisiniz. Elinizden gelen her şeyi toplayın.

“Monster Hunter”daki her öğenin önemli bir rolü olduğunu hemen keşfedeceksiniz: iksir yapmak için şifalı bitkiler, silah yükseltmeleri için cevher çıkıntıları ve kemik yığınları ve zırh işçiliği, av boyunca size yetecek geçici güçlendirme için böcekler. Ayrıca bu isteğe bağlı görevleri yerine getiriyorsanız, her şeyi alarak muhtemelen bu görevlerden birkaçını tamamlayacak ve size daha fazla zırh yükseltme küresi sağlayacaktır.

“Rise”, Spider-Man gibi haritanın her yerinde sallanmanıza izin veren yeni Wirebug mekaniği ve binebileceğiniz bir kurt köpeği olan Palamute bineğiniz sayesinde toplama işlemini çok daha kolay hale getiriyor. Güvenilir köpek atınızı sürerken de toplayabilir, oyabilir ve madencilik yapabilirsiniz. Bu da aldatıcı derecede zahmetli olan bu süreci hiç olmadığı kadar kolaylaştırır. Bedava şeyler yemek ve kapmak gibi, canavar avı rutininizin bir parçası olarak “yolunuza çıkan her şeyi toplamayı” yapın.

7) Silahlarınızı ve zırhınızı ne zaman yükseltmelisiniz?

“Monster Hunter” ile ilgili ilk hayal kırıklıklarından biri, teçhizatınızı ne zaman yükseltmeniz gerektiğini söylemenin ne kadar zor olduğudur. Güç ilerlemesi tamamen sizin elinizde ve oyun sizi gerçekten herhangi bir yöne yönlendirmiyor çünkü izlenecek çok fazla yol var.

Ne yazık ki, yükseltmeye başlamanız gerekip gerekmediğini anlamanın en iyi yolu, çok bayıldığınızı fark ettiğiniz zamandır. Burada bulunacak veya kazanılacak ekipman “tarifleri” yok. Kasaba demircisi, eşyalarınızı yükseltmek için gereken tüm bilgiye sahip, sadece sizin öldürdüğünüz canavar parçalarına ihtiyacı var.

En iyi tavsiyem, her avdan sonra demirciye ne sunduğunu görmek için tekrar kontrol etmektir. Muhtemelen, oyundaki ilk zor beceri kontrollerinden biri olan ateş püskürten bir Rathalos ejderhasına karşı çok yardımcı olacak yüksek ateşe dayanıklı bir sandık parçası için yeterli malzemeye sahip olmanız. Ama en azından farklı durumlar için farklı zırh setlerini değiştirmeyi düşünmek isteyeceksiniz.

8) Canavar animasyonlarını ve hareketlerini inceleyin

Herhangi birinin bunu makul bir şekilde “Dark Souls” ile karşılaştırabilmesinin tek nedeni, iki oyunun animasyona büyük bir vurgu yapmasıdır. Sallanırken, karakteriniz vurulmadıkça, o animasyon döngüsünün tam uzunluğuna kendini adamıştır. Bu, oyunun büyük bir kısmının canavar hareketlerini dikkatlice okumak ve ne zaman saldırılacağını bilmekle ilgili olduğu anlamına geliyor.

Biraz soluklanmaktan ve avınızla aranızda biraz mesafe bırakmaktan korkmayın. Etrafta sallansınlar. Kör noktaları kontrol edin ve ne zaman yararlanacağınızı bilin. Oyunun size başlangıçta sağladığı zaman sınırı konusunda endişelenmeyin. En azından tepedeki avcılarla savaşmaya başlayana kadar neredeyse her zaman, fazlasıyla yeterli bir zamandır.

9) İşte “Monster Hunter” ın çekiciliği

Bu, bir ipucu kılavuzundaki tuhaf bir madde işareti, ancak canavar avcısı olma yolculuğunun bir parçası, oyunu oynamak ve sadece tıkladığı ana ulaşmaktır. Aniden Japonya’daki bir şirketin çalışanlarının gününü almasına neden izin verdiğini anlıyorsunuz. Şirket bu oyunun çıkışı için kapalı.

Seçtiğiniz silahla dışarı çıkıp canavarları avlarsınız ve canavar parçalarını “oyarsınız”. Köyünüze döndüğünüzde, bu canavar parçalarını yeni silahlar veya yeni zırh setleri yapmak için kullanırsınız. Bu yeni öğeler genellikle tasarım açısından muhteşemdir ve onu oyduğunuz canavarın benzersiz bir özelliğini veya güzellik işaretini vurgular. Tüylü bir ejderhayı öldürmek, köpeğim için onu tüylü bir ejderhaya benzeyen bir zırh oluşturmamı sağlıyor.

“Monster Hunter” oyunları, zırh, silahlar ve farklı canavarlara karşı nasıl çalıştıklarıyla ilgili tüm deneyler sayesinde 20’den, bin saatin çok üzerinde oyun süresine kadar her yerde koşabilir. Ve “Rise”da canavar parçaları önceki bölümlerden biraz daha hızlı toplanarak, acemilikten diğer silahlarla ilgilenen deneyimli bir avcıya geçiş sürecinizi hızlandırır. Yeni bir silah veya yeni zırh setiyle her şeye yeniden başlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı, bu da oyunun son oyun çekiciliğini oyuncular için daha da erişilebilir hale getiriyor.

10) Topluluktan yardım almayı unutmayın

“Monster Hunter” topluluğu çok uzun süredir devam eden bir niş gruptur. Birçok avcı yeni oyuncuları karşılamaya isteklidir. Özel alt dizinlerden ve mesaj panolarından herhangi birinde yardım istemekten çekinmeyin. Rastgele oyunlar bile genellikle çok işbirliklidir, çünkü herkes aynı hedefler için çalışır ve aynı ganimete ihtiyaç duyar.

Ayrıca deneyimi başkalarına öğretmeye adanmış yüzlerce olmasa da düzinelerce YouTube kanalı vardır.

Exit mobile version