Moderna Patent İhlali Davası Açtı: Pfizer ve BioNTech Suçlandı

Moderna patent ihlali iddiası ile Pfizer ile BioNTech'e karşı dava açtı. Peki, Moderna iki şirketin neyi kopyaladığını öne sürdü?

Moderna Patent İhlali Davası Açtı

Moderna patent ihlali gerekçesi ile Pzifer ile BioNTech’e dava açtı. Massachusetts merkezli bir ilaç ve biyoteknoloji şirketi olan Moderna, COVID-19 virüsünden seneler önce geliştirdiği bir teknolojiyi BioNTech ile Pfizer’ın kopyaladığını iddia etti.

Karşı tarafın maddi tazminat cezası almasını talep eden şirket, Massachusetts’te bulunan bölge mahkemesinde açıldı. Reuters’ın haberine göre şirket, konu ile ilgili yaptığı bir basın açıklamasında davanın aynı zamanda Almanya’daki Düsseldorf Bölge Mahkemesi’nde de açılacağını belirtti.

Moderna CEO’su Stephane Bancel, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu davaları öncülüğünü üstlendiğimiz, geliştirmek için milyarlarca dolar yatırım yaptığımız ve COVID-19 salgınından önceki on senede patentini aldığımız yenilikçi mRNA teknoloji platformunu korumak için açıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Moderna, bu davanın insanların aşı almasını engellemek için açmadığını da söyledi.

Moderna, Pfizer ve BioNTech’ten sonra yeni tip koronavirüs için aşı geliştiren ilk şirketler arasında yer almıştı. FDA (Food and Drug Administration), COVID-19 aşısı için önce Pfizer ile BioNTech’e 1 hafta sonra da Moderna’ya acil kullanım izni vermişti.

Moderna Patent İhlali Davası Hakkında Pfizer’dan Açıklama

Bir Pfizer sözcüsü, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada COVID-19 aşısının BioNTech’in tescilli mRNA teknolojisine dayandığını belirterek açılan dava karşısında şaşırdıklarını dile getirdi.

BioNTech ise bunun tamamen özgün bir proje olduğunu belirtti. Görünüşe bakılacak olursa her iki şirket de bu patent ihlali iddialarına karşı savunma yapmaktan geri kalmayacak.

Exit mobile version