Modern Evler için Aydınlatma Fikirleri

Siz de evinizin belli bir alanında farklı aydınlatmalar mı kullanmak istiyorsunuz? Modern yaşam alanları için modern aydınlatma fikirleriyle karşınızdayız.

Modern evleri aydınlatma her ne kadar ince elenip sık dokunması gereken bir mesele olsa da tamamladıktan sonra verdiği memnuniyet hissi her şeye değer. Doğru aydınlatmayı kullanmak, evinizden maksimum verim almanızı sağlayacağına da şüphe yok.

Aydınlatma noktasında bazı ev eşyalarının görünüşünü kullandığınız ışıklarla manipüle edebilir, istemediğiniz ya da çok göz önünde bulunmasından hoşlanmayacağınız eşyaları daha karanlıkta bırakabilirsiniz.

Şimdi hep beraber modern bir evi oluşturan odaların nasıl aydınlatabileceği ile alakalı detaylara göz atalım.

Her Oda için İdeal Aydınlatma

Aydınlatmak istediğiniz ev ne tarzda olursa olsun, her odasının özel bir şekilde aydınlatılması gerekir. Evlerin tarzları arasındaki fark da odaların nasıl aydınlatılması gerektiğiyle alakalı bolca ipucu verir.

Bu tarzlar ve etkileriyle ilgili bilgi sahibi olmak, hem işlevsel ve estetik olarak en iyi aydınlatmayı tercih etmemizi hem de daha önce yaptığımız hataları fark etmemizi sağlar.

Evin hangi bölümünü nasıl aydınlatmamız gerektiğine biraz daha detaylı bakalım.

Modern Mutfaklar

Mutfaklar kültürümüzde çok büyük bir öneme sahip ve evin en çok kullandığımız bölümlerinden biri. Mutfaklarımız sadece yemek yemek için kullandığımız kısımlar gibi görünse de aslında ailenin sık sık bir araya geldiği bir alan konumundadır. Kahvaltı için toplanırız, akşam yemeği için toplanırız, iş dönüşünde toplanırız.

Yemek yediğimiz kısımda, yemek yiyenlerin yemeklerinin içeriğini net bir şekilde görmelerini sağlayan daha geniş aydınlatmalara odaklanmak daha iyi olacaktır. Bu geniş ışığın hem gözleri yoracak şekilde hem de işlevselliğini yitirecek şekilde yukarıya yerleştirilmediğine emin olmak da oldukça önemlidir.

Modern Oturma Odaları

Birçok modern oturma odası, klasik oturma odalarından farklı olarak, özel akşam yemekleri ya da daha farklı amaçlar için kullanılabilecek bir masa içerir. Bu sayede modern evlerin oturma odaları, yemek alanlarına dönüşebiliyor. Bu nedenle oturma odalarında da mutfaktakine benzer bir şekilde geniş ve çok yüksek olmayan aydınlatmalar kullanılmalı.

Dolayısıyla oturma odasının çeşitli noktalarına dağılmış, hem yumuşak ışıklı bir atmosfer hem de iyi aydınlatılmış bir ortamın oluşturulmasına izin veren ayarlanabilir ışık noktaları yerleştirmenin faydalı olacağını söyleyebiliriz.

 

Modern Yatak Odaları

Yatak odası herkesin bildiği gibi evin en kişisel ve özel alanıdır. Günlük aktivitelerden samimi bir geri çekilme yaptığımız kısım olarak işlev görür. Yatak odalarının son derece kişisel ve özel olması, aydınlatmasının nasıl yapılacağını da etkiler.

Yatak odasında iki farklı atmosfer yaratmak için iki parçaya bölünmüş bir aydınlatma kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bu ışıklardan bir tanesi tamamen kişisel olarak en rahat ettiğiniz ışık rengi ve konumuna sahipken, diğeri başucu kitabınızı rahatlıkla okuyabileceğiniz seviyede aydınlatan, yumuşak bir masa lambası olmalıdır.

Modern Banyolar

Banyo genellikle evin en küçük, en dolu ve farklı işlevlerin gerçekleştirildiği kısmı olduğu için farklı ışık alanlarına ihtiyaç duyar. Banyoda genel aydınlatma için tavana bir avize ya da tavan lambası düşünülebilir.

Özel olarak aydınlatılması gereken bir diğer kısım ise banyoda aynanın bulunduğu bölüm olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, ışıkların göz hizasında olmasıdır. Böylece makyaj, tıraş gibi hassas işlemler için en uygun ortam sağlanmış olacaktır.

Banyolarda özel ışıklandırma gerektirmeyen alanlar da spot ışıklarla veya LED çubuklarla aydınlatılarak banyoda hoş bir görüntü sağlanabilir.

Aydınlatma İpuçları

Ev aydınlatması hiçbir zaman kolay bir iş olmamıştır. Çünkü elinizdeki alanı, o zamanki mevcut kurulum türlerini ve kişisel zevkiniz gibi birçok faktörü bir araya getirmek zorunda kalırsınız. Şimdi de ev aydınlatmalarınız için daha ufak ipuçları vereceğiz:

Panasonic Filaman LED lambalar

Dekorasyonda şıklığı ve enerji verimliliğini bir arada sağlayan filaman LED lambalar; A60, B35, ST64, G95 ve G125 modelleriyle yaşam alanlarında ideal çözümler sunuyor. Filaman LED lambalar; 360 derece aydınlatma ile eşit ışık dağılımı, ideal ışık çıkışı ile de 15 bin saatlik verimli uzun ömür vadediyor. Şeffaf ve altın rengi seçenekleriyle ise kullanıcılarına dekoratif açıdan alternatif tasarımlar sunuyor.

WiZ Renkli LED Ampul

Günlük hayat için akıllı aydınlatma önerileri sunan WiZ renkli LED ampul ile 16 milyon rengin yanı sıra sıcaktan soğuğa beyaz ışıkla seçtiğiniz ambiyans yaratılabiliyor. Günlük veya haftalık rutinlere göre ışıklar açıp kapatılabiliyor, akıllı telefon veya ses ile kontrol edilerek uzaktayken bile ışıklarınıza erişim sağlamak için uygulama özelleştirilebiliyor.

Philips Hue Go

Signify imzalı Philips Hue Go ile tüketiciler artık günlük ev içi aydınlatmalarını zengin deneyimlere dönüştürebiliyor, evlerinin her yerinde ışığı yepyeni amaçlarla kullanabiliyor. Renk serpiştirmekten ambiyansı belirleyen bir ürüne dönüşebilen Hue Go mükemmel ortamı ayarlarken bağımsız bir ışık olarak ya da Hue Bridge bağlantısı ile akıllı aydınlatma sisteminizin bir parçası olarak çalışabiliyor. Taşınabilir Hue Go ile istediğiniz zaman istediğiniz yeri aydınlatırken size de akıllı ışığın keyfini çıkarmak kalıyor. Hue Go sayesinde ışıkları ses ile kontrol edilebilirken uyuma modlarına göre akıllı ışıklar seçilebiliyor.

Philips Hue Signe

Salondan arka bahçeye kadar evin her yerinde ışığın çarpıcı şekillerde kullanımını esas alan Hue Signe, ambiyansı renklendirmenin yeni yolu. Bağımsız bir ışık ya da Hue Bridge bağlantısı ile akıllı aydınlatma sisteminin bir parçası olarak kullanılabilen Philips Hue Signe masa lambası, basit sesli komutlarla bir odadaki birçok ışığı veya sadece bir lambayı kontrol etmeye imkân sunuyor.

Köna Floor Lamp

Minimalist ev dekorasyonuna yönelik sofistike bir ürün vadeden Köna Floor Lamp, duvar köşelerinde kullanılıyor. İkonik ve estetik bir şekilde loş ortamlara apayrı bir hava katan lamba, farklı renk kombinasyonları ile kullanımı da mümkün kılıyor. İster yeşil, ister kırmızı sayısız renk geçişi sunan Köna Floor Lamp, yaşam alanları için tek düzeliğin çok ötesinde. 3.200 TL’lik fiyat etiketine sahip olduğunu da belirtelim.

Viko Analog Zaman Saati ile Aydınlatma Kontrolü Çok Kolay

Elektrik anahtarı ve priz sektörünün lideri Panasonic Life Solutions Türkiye; Viko markalı Analog Zaman Saati ile, fotosel gibi sensörlere ihtiyaç duymadan ve istenen zamanda aydınlatma sistemlerini uzaktan kontrol etme imkanı sunuyor.

Ayarlanan programa göre bir sistemi veya cihazın devreye girip çıkmasını sağlayan kumanda elemanlarına sahip Viko Analog Zaman Saatleri, bu özellikleri sayesinde gereksiz enerji harcamalarını ortadan kaldırıyor. Ayrıca sahip olduğu 100 saat rezerv süresi özelliğiyle Analog Zaman Saati’nin tarih ve saat ayarı herhangi bir enerji kesintisinden etkilenmiyor. Böylece daha önceden yapılan program, sistemde bozulmadan sorunsuz çalışmaya devam ediyor.

Exit mobile version