Modem Şifresi Öğrenmek İçin Ne Yapılır?

İnternet bağlantınızı gerçekleştirdiğiniz bir ara etmen olan modeminizin şifresini ve kullanıcı adını bilmiyorsanız öğrenmek için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz. İşte modem şifresi öğrenmek için yapmanız gerekenler...

Modem şifresi öğrenmek Google’da en çok yapılan aramalar sıralamasında üstlerde çıkmaktadır. Evinize yeni bir internet bağlattınız veya bağlı olan internete reset atıp yeniden mi kurmak istiyorsunuz? Modem kurulumunu gerçekleştirmek için öncelikle modem arayüzüne girmeniz gerekiyor. Önce modeme bağlı bir cihazdan internet tarayıcısına 192.168.1.1 ip adresini yazmalısınız. Sonra karşınıza modeminizde ait kullanıcı giriş ekranı çıkacaktır.

Eğer ilk defa kurulum gerçekleştiriyorsanız, modeminizin her servis sağlayıcısına ya da markasına göre kullanıcı adı ve şifresi yer almaktadır, bunu bilmelisiniz. Bu modem şifreleri genelde aynı tür olmaktadır. Ayrıca siz yeni kurulum sırasında şifrenizi değiştirme imkanına sahipsiniz. Ancak değiştirdiğiniz şifreyi güvenlik açısından bir yere kaydetmenizi tavsiye ederiz.

Modem Nedir, Ne İşe Yarar?

Telefon hatları aracılığıyla internete bağlanmayı sağlayan cihaza modem denir. Modemle internete bağlanabilen cihazlar, bilgi alışverişine ve haberleşmeye imkan sağlar. İnternete dilediğiniz gibi bağlanmak, bilgisayarı uzaktan kontrol etmek modem ile mümkündür. Huawei, Turkcell, TTNnet, Vodafone, Airties, Kablonet, Turknet gibi farklı modem markaları bulunmaktadır. Markalara göre modem şifre değiştirme işlemi değişiklik gösterebilir.

Modem Arayüz Şifresi Öğrenmek

Modem arayüz şifresi öğrenme yöntemlerini iki adımda ele alacağız. Birinci adım sorunumuzu büyük ihtimal çözecektir. Çözülmezse diğer seçenekleri deneyeceğiz.

Yöntem: Öncelikle modemin arkasındaki etiket üzerinde modem kullanıcı adı ve şifresi olup olmadığını kontrol edin. Kullanma kılavuzu varsa onu da kontrol etmeyi unutmayın.
Yöntem: Modem giriş kullanıcı adı şifresi kullanılmakta olan neredeyse tüm modemlerde benzerlik göstermektedir. Hatta aynıdır. Aşağıdaki modem şifrelerini deneyin.
Modem kullanıcı adları ve şifreleri tüm markalarda (Zyxel, Airties, Asus, Tp-link vb.)yüzde 90 ihtimalle aynıdır.

Kullanıcı adı %99 ihtimalle: Admin

Modem giriş şifresi: admin, 1234, ttnet, superonline, password, root, Admin

Belli Başlı Markalara Göre Modem Arayüz Şifresi

Superonline’ın Huawei modemi ise kullanıcı adı “admin”, şifresi de “superonline” olacak şekilde giriş yapmanız gerekmektedir.

Türk Telekom’un modemini kullanıyorsanız ise yine kullanıcı adı “admin” şifre ise “ttnet” şeklinde olacaktır.

Airties Modem Arayüz Şifresi:

Airties marka modemlerde arayüz kullanıcı adı şifresi bazı modellerde “boş bırakılarak” geçilir.

Kullanıcı adı: admin
Şifre: ttnet

Asus Modem Arayüz Şifresi:

Kullanıcı adı: admin
Şifre: admin

Everest Modem Arayüz Şifresi:

Kullanıcı adı: admin
Şifre: admin

Inca Modem Arayüz Şifresi:

Kullanıcı adı: admin
Şifre: epicrouter

Linksys Modem Arayüz Şifresi:

Kullanıcı adı: admin
Şifre: admin

Tp-link Modem Arayüz Şifresi:

Kullanıcı adı: admin
Şifre: admin, ttnet

Zyxel Modem Arayüz Şifresi:

Kullanıcı adı: admin
Şifre: 1234

Exit mobile version