Modem Işıkları Yanıp Sönüyor, Nasıl Düzeltilir?

Modem ışıkları yanıp sönüyor, ne yapmalıyım diyorsanız sizin için en basit çözüm yollarını bir araya getirdik.

Modem ışıkları yanıp sönüyor mu? Doğru yere geldiniz. İnternet kullanıcılarının önemli bir kısmı, hayatında en az bir kere de olsa modeminde bu tür sorunlar yaşamıştır.

Çoğu insan için internet artık bir ihtiyaç olduğundan ötürü ona erişemediğimiz durumda çoğu işi tamamlamak da mümkün olmuyor. Mobil bankacılık hizmeti, yemek siparişleri, internetten alışveriş buna örnek olarak verilebilir.

Peki, modemin ışıklarının yanıp sönmesi hâlinde hangi çözüm yolları uygulanmalıdır? Bu sorun için en etkili yöntemlere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Modem Işıkları Yanıp Sönüyor, Çözüm Yolları Neler?

Modem ışıklarının yanıp sönmesi hâlinde başvurabileceğiniz çözüm yolları arasında yukarıda yer alan yöntemler bulunuyor. Aşağıdan bu yöntemler hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Modem Işıkları Yanıp Sönüyor, Çözüm Yolları Neler?

1. Modemi Yeniden Başlatma

Modemin arkasındaki düğmeyi kullanarak modemi kapatıp açmak yerine modemi kapattıktan sonra fişini çekin, takılı tüm kabloları çıkarıp yeniden takın. Bütün bunları yaptıktan sonra 30 ya da 60 saniye bekleyin. Ardından modemin arkasındaki düğmeye basarak modemi açın.

2. Modemi Sıfırlama

İlk çözüm yolu size yardımcı olmadıysa başvurabileceğiniz diğer yöntem de modemi sıfırlamaktır. Çoğu modemde yapmanız gereken sadece arkadaki düğmeye 10-15 saniye boyunca basılı tutmaktır.

Bu size yardımcı olmazsa modemi arkasındaki deliğe bir iğne sokarak sıfırlayabilirsiniz. Sıfırlama işleminden sonra modeminizin yeniden başlatılması birkaç dakika sürecektir.

Yeniden başladığında bütün veriler sıfırlanacaktır. Bu, yeniden kurulum yapmanız gerektiği anlamına geliyor. Kurulum aşamasında nasıl hareket etmeniz gerektiğini bilmiyorsanız modem ile gelen kılavuzu inceleyebilirsiniz.

3. Müşteri Hizmetleri ile İletişime Geçme

Yukarıdaki yöntemler, evinizde kendi başınıza uygulayabileceğiniz basit yöntemlerdir. Bunlar eğer size yardımcı olmazsa müşteri hizmetleri ile iletişime geçmelisiniz. Yukarıdaki çözüm yolları, sorunu çözmenizi sağlamazsa zaten sorun sanıldığından daha karmaşıktır.

Müşteri hizmetleri ile iletişime geçtiğinizde şu ana kadar attığınız tüm adımlardan onlara söylediğinizden emin olun. Bu, sorunun daha kısa bir süre içinde anlaşılmasını ve çözülmesini sağlayacaktır.

Sorununuz eğer bu değil de DSL ışığı yanmama sorunu ise bu sorun için de bazı çözüm yolları sıralamıştık. Dilerseniz bu yöntemleri de inceleyebilirsiniz.

Exit mobile version