Mobilde Oynayabileceğiniz En İyi FPS Oyunları (2023)

Mobil oyun tutkunları için akıllı telefonlarında 2023'te oynanacak en iyi FPS oyunları listesini sizler için hazırladık.

Mobilde, birinci şahıs nişancı oyunları (FPS) genellikle oyuncu deneyimine odaklanır. Temel olarak, her başlıkta koşma ve atışların nasıl ölçüldüğüne dair her şey oyuncunun memnuniyetine bağlıdır. En iyi oyunlar söz konusu olduğunda hantal oyun, düşük performans ve sinir bozucu kontroller yeterli olmuyor . İdeal olarak, daha fazla mobil FPS oyunu, en sevdiğiniz Android oyun denetleyicileriyle uyumluluğu içermeli ve çoğu atıcı için yaşam kalitesini yükseltmelidir. Bu nedenle, Android’de hangi FPS oyunlarının zaman ayırmaya değer olduğunu analiz edip değerlendirmeyi kendimize görev edindik. Haydi dalalım!

Doom

Denetleyici destekli en iyi Android oyunlarından biri ve neyse ki dokunmatik kontroller de sarkık değil. Doom kesinlikle bir klasiktir ve FPS oyunlarının babası olarak görülebilir. Esasen, tüm türü tanımlayan ve devrim yaratan oyundur. Dolayısıyla, retro oyunları seviyorsanız ve Android cihazınızda ünlü bir klasiği deneyimlemek istiyorsanız, ilk Doom oyunu açık ara platformdaki en iyi seçeneklerden biri. 25. yıl dönümü yeniden sürümü (Play Store sürümü), “The Flesh Consumed” genişletmesini içerir ve ipek gibi pürüzsüz bir deneyim için yüksek kare hızları desteklenir.

Call of Duty Mobile

Call of Duty Mobile‘ın akıllı telefonlardaki en iyi FPS oyunlarından biri olarak lider olduğunu iddia edemezsiniz; 2019’da piyasaya sürüldüğünden bu yana 500 milyonun üzerinde indirmeye ulaştı. Oyun birkaç yaşında olmasına rağmen hala gücünü koruyor. Genel olarak, FPS oyunları daha yeni donanımlarla gelişme eğiliminde olduklarından ve oyunlardan beklentileriniz artmaya başladığından eskime eğilimi göstermezler; Oyunlarınızın aynı grafiklerde oynaması ve eski telefonunuzla aynı performansa sahip olması için neden yeni bir telefona yüzlerce dolar ödeyesiniz ki?

Call of Duty Mobile bu sorunla hiç karşılaşmadı. Zaten zamanının ilerisindeydi ve büyük bir takipçi kitlesi geliştirdi; zombilerden battle royale’e kadar Call of Duty Mobile’da bulunan tüm oyun modları ve onu önceki oyunlardan alan diğer modlar için tam kapsamlı bir yemek bekleyebilirsiniz. Tonlarca klasik harita içeren takımlı ölüm maçı gibi. Hepsi bir arada bir paket anlaşma ve harika.

Apex Legends Mobile

Sonunda Apex Legends’ın mobile ulaştığını görmek çok heyecan vericiydi. Apex Legends’ın her zaman daha fazla derinlik ve strateji getiren efsanelerin sürekli eklenmesinden olağan koşu, silah ve ganimet battle royale oyununa kadar sağlam bir battle royale deneyimi sağladığı biliniyor.

Efsaneleriniz, bir dövüşte avantaj sağlayan özellikler ve özel yetenekler sunar. Ancak tüm maç boyunca dengeyi bozacak kadar çılgınca bir şey yoktur. Hareket ve oynanış son derece akıcı hissettiriyor. Bu da doğası gereği konsolda ve PC’de göreceğinizden çok farklı görünmüyor. Burayı Android için uygun bir bağlantı noktası yapıyor. Başlamak isteyen yeni oyuncular, diğer sürümlerde bulamayacağınız mobil cihazlara özel efsaneler olarak oynamak gibi Apex Legends Mobile’a özel özelliklerin keyfine varacaklar.

Pubg Mobile

PUBG Mobile hakkında konuşup kardeş oyun PUBG: New State’ten bahsetmeden geçemeyiz. Nispeten, PUBG: New State de aynı derecede iyi ve bazı açılardan mobil cihazlar için daha optimize edilmiş durumda. Ancak yaş ve içerik, PUBG Mobile’ı New State’ten ayırır.

New State, PUBG Mobile’dan çok daha yeni ve hala PUBG Mobile’ın şu anda sahip olduğu noktayı geçme potansiyeline sahip. PUBG Mobile, ikisi arasındaki kıdemli savaş oyunudur ve daha geniş bir oyuncu tabanına sahiptir.

PUBG, karmaşık bir silah yükseltme sistemi getirmesiyle bilinir (New State ayrıca silah özelleştirmesine sahiptir). New State, PUBG Mobile’ı yakaladığında, hangi oyunun ilgiyi hak ettiğini görmek daha da zor olacak. O zamana kadar, PUBG Mobile şu anda en çok oynanan yer.

Standoff 2

CS: GO tarzı FPS’ye Call of Duty’den daha yakın. CS: GO’nun mobil cihazlarda (gayri resmi olarak) olacağı şey buydu. Silah görünümleri toplayabilir, tek oyunculu ve çok oyunculu (sıralamalı dahil) oynayabilir, klanlara katılabilir ve görünümlerinizi pazarda satabilirsiniz. CS: GO oynanışının standart atari tarzı FPS oyunları çok daha yavaş olduğunu ve rakiplerinizi alt etmek için küçük haritalarda dolaşırken çok fazla sabır gerektirdiğini düşünürsek, bu herkesin çayı olmayacak. Bir plan olmadan tam güçle gitmek, maçı kaybetmenin en hızlı yoludur; bu, uzun vadeli Standoff 2 ile mücadelede pratik yapmanın çok önemli olduğu anlamına gelir.

Dead Effect 2

Dead Effect 2, türünü oldukça iyi yansıtan öncelikle tek oyunculu bir zombi FPS oyunları arasındadır. Ürkütücü bir şekilde popüler bilim kurgu korku filmi Dead Space’e benziyor ve oyuncuların bir zombi kıyametinde hayatta kalmaya çalıştığı tüyler ürpertici atmosferi kurmak için kan ve vahşeti azaltmıyor.

Olgun, tüyler ürpertici hikayesi, Dead Effect 2’yi oynamaya değer kılarken bir yandan da bir konsol oyunu gibi hissetmek için pek çok parlak an sunuyor. Şans eseri, ilk başlık atlanabilir, bu nedenle, ilk oyundan oldukça büyük bir yükseltme olduğu için büyük olasılıkla düşüneceğiniz devam oyununa güvenle atlayabilirsiniz.

Combat Master Mobile

Combat Master Mobile, harika bir FPS oyunu olmak için tüm başarılı bileşenlere ve tatmin edici silah hareketi ve yumuşak hareketle övülen Call of Duty Mobile (bu listedeki favorilerimizden biri) için saygın bir yan seçenektir. Ne yazık ki, Combat Master Mobile içeriği biraz cansız, ancak temel oynanış hala iyi durumda.

Buna ek olarak oyun, battle royale, hızlı oyun ve takım ölüm maçı gibi birkaç çok oyunculu modun yanı sıra Bomb Plant ve Arms Race gibi sezonluk güncellemeler sırasında birkaç yeni mod sunuyor. Genel olarak, Call of Duty Mobile ile benzerlik büyük bir artı, ancak çok daha küçük harita boyutu ve kişiselleştirilmiş deneyim, onu Android’de koşmak ve ateş etmek için heyecanınızı yaşamanız için harika bir oyun haline getiriyor.

Critical Ops

Mobil cihazlar için harika bir şekilde yapılmış başka bir gayri resmi CS: GO klonu. Critical Ops, kritik bir geçiş, tematik mini modlar, sınırlı sürüm dış görünümler ve sık güncellemeler dahil olmak üzere sezonluk güncellemeler alır. Sezonluk içeriğin dışında, kazanılacak çok sayıda silah kaplaması ve takım ölüm maçından dereceliye kadar oynanacak özel oyun modları var.

Oyun şimdiden 96 milyondan fazla indirmeye ulaştı. Hem geliştiriciler hem de topluluk, Critical Ops’u başarıya ulaştırmak için el ele verdiğinde, oyuna büyük bir özen ve tutku eklendiğini bilirsiniz; geliştiriciler, ilgili sosyal medya kanallarında (Youtube ve Reddit gibi) aktiftir ve hile önleme araçları, hata düzeltmeleri ve kararlılık yamaları ile kullanıcı deneyimini iyileştirmek için güncellemeler sunar. Ne de olsa, geliştirici ile topluluk arasındaki yerleşik güven, bunun gibi oyunları canlı ve başarılı tutar.

Modern Combat 5: mobile FPS

Son derece özelleştirilebilir bir FPS deneyimi için ilk durağınız. Modern Combat 5: mobil FPS, keskin nişancı, saldırı ve yağmacı gibi stiller dahil olmak üzere 10 sınıf arasından seçim yapmanızı sağlar. Kampanya boyunca oynayabilir veya doğrudan bar maçlarına atlayabilirsiniz.

Çevrim içi oyun ve PvE ile heyecanınızı gideren, battle royale modu, takımlı ölüm maçı ve bayrağı ele geçirme gibi etkinlikler düzenli olarak tekrarlanır. Oyun ayrıca yerel sesli sohbet desteğine sahiptir. Size seviyenin yanında takım oyunu oynama seçeneği sunar. Modern Combat 5’in popülaritesi, çöpçatanlık hissini canlı tutmak için yeterli oyuncuya sahip olmama konusunda endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelir. Ayrıca geliştiricileri bu oyunla güncel kalmaya teşvik eder. Herhangi bir FPS oyunları arasında ölmesinin en hızlı yolu, hem geliştiricilerin hem de oyuncuların oyunu terk etmesidir.

Into the Dead 2

Diğer oyunların eğilme eğiliminde olduğu standart pub ezici PvP oynanışından biraz tükenmiş hissediyor musunuz? Into the Dead 2, zombi kıyameti temasına kişisel düzeyde odaklanır. Hayatta kalmak ve aileni kurtarmak için ne gerekiyorsa yap.

FPS zombi öldürme becerilerinizi alıp bunun kötü bir sondan kaçınmak için yeterli olup olmadığına bakmak size kalmış. Into the Dead 2, yeni hikaye bölümleri, günlük ve özel etkinlik modları, yanınızda savaşan sadık köpek arkadaşları ve çoklu sonlar getiriyor.

En iyi yanı, bu oyunu tamamen çevrimdışı oynayabilmenizdir. Erişim ücretsizdir ve bazı oyun içi öğeler satın alınabilir; bu hikayeyi nasıl açacağınız size kalmış. Başka bir gün görecek kadar yaşayacak mısınız?

Shadowgun Legends, her yönüyle sağlam bir oyundur. Keskin görsellere, bilimkurgu tadına ve bolca PvP ve PvE içeriğine sahiptir. İster yağmacı bir nişancı, ister ortak kampanya görevleri arıyor olun; ister hararetli bir rekabete dayalı maçta arkadaşlarınızla rekabet etmek için çok oyunculu lobiler kurmanın keyfini çıkarın.

Bu oyunda herkes için bir şeyler var. Ayrıca denetleyici desteğiyle birlikte gelir. Bu nedenle FPS düzeltmenizi almak için artık dokunmatik kontrolleri etkinleştirmeniz gerekmez. Shadowgun Legends açıkça Gears of War, Destiny ve Halo gibi büyük hitlerden esinlenmiştir. Bu, Call of Duty ve PUBG (ayar ve oynanışta) gibi oyunlardan farklı olan FPS oyunları arıyorsanız oyunu daha da çekici hale getirir.

Hitman Sniper

Şimdi keskin nişancı mini oyun bölgesine doğru gidiyoruz, bu yüzden kafa patlatmayı oldukça tatmin edici buluyorsanız Hitman Sniper’a bayılacaksınız. Hız söz konusu olduğunda tipik bir FPS oyunu değil; esasen sözleşmeleri tamamlamak için bir bulmaca oyunu oynuyorsunuz, taktik atışlarınızı ve hedef önceliklendirmenizi teste tabi tutuyorsunuz. Ve değiştirmeniz gerekirse, Square Enix zombi savunması için oyuna başka bir katman ekleyen bir lansman sonrası modu sunar. Hitman Sniper şu anda keskin nişancılık formatı için en iyi giriş, ancak tam oyunu satın almak için bir dolara yakın ödemeniz gerekecek.

Exit mobile version